سید حسن موسوی نژاد، از دانشجویان پیرو خط امام، روز شنبه در نشست حزب اتحاد ملت ایران اسلامی که به مناسبت چهلمین سالگرد تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، گفت: نگاههای مختلفی در مورد موضوع تسخیر سفارت آمریکا وجود دارد و نگاه عامه دنبال سادهسازی این موضوع پیچیده است.
وی افزود: هر موضوع تاریخی و سیاسی را باید در ظرف زمان و مکان خود بررسی کرد و تحولات آبان ۱۳۵۸ را که در نهایت به تسخیر لانه جاسوسی انجامید را باید در قالب تحولات آن زمان ارزیابی کرد.
این فعال سیاسی گفت: در آن زمان، این نگرانی وجود داشت که مشابه ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، آمریکا با کودتا علیه انقلاب، آنرا از بین ببرد.
وی با اشاره به سفر شاه مخلوع به آمریکا برای درمان ادامه داد: دانشجویان پیرو خط امام در ابتدا با هدف اعتراض به حمایت آمریکا از شاه، تصمیم گرفتند سفارت را اشغال کنند ولی تحولات بعدی اصلا برنامه ریزی نشده بود.
موسوی نژاد تصریح کرد: قبلاً نقشه سفارت و نحوه تسخیر سفارت آمریکا را برنامه ریزی کرده بودیم و همراه تظاهرکنندگان به سفارت نزدیک شدیم. تصمیم داشتیم آنجا برویم و بیانیهای بدهیم و برگردیم.
وی، حفاظت پلیس ایران و تفنگداران آمریکایی از سفارت را یادآور شد و افزود: بعضی دانشجویان اعلام کردند که کارمندان در حال از بین بردن مدارک هستند. دانشجویان داخل رفتند و تفنگداران با گاز اشک آور مقابله کردند.
موسوی نژاد با اشاره به دفعات قبلی ورود دانشجویان به سفارت و ممانعت پلیس، ادامه داد: برخی دانشجویان با دیدن تلاش کارمندان سفارت برای از بین بردن اسناد، اعلام کردند اینها در حال جاسوسی بودهاند و ماندند تا مانع از نابودی اسناد توطئههای آمریکا شوند.
وی به تایید موضوع توسط امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: سید احمد خمینی بعد از اشغال سفارت آمدند و حمایت امام را اعلام کردند.
این دانشجوی پیرو خط امام ادامه داد: تمام گروهها، حتی نهضت آزادی و گروهک منافقین(مجاهدین خلق)، چریکهای فدایی خلق و دیگر گروهها هم حمایت کردند و سفارتخانه به محل تجمعات و تظاهرات تبدیل شد.
موسوی نژاد اضافه کرد: جمع آوری و ترجمه اسناد شروع و این اسناد بعدها چاپ شد. بعد از ماجرای سفارت، هم ماجرای طبس اتفاق افتاد و مشابه کشتن ابوبکر البغدادی با کمک عقبهای که در تهران داشتند می خواستند گروگانها را آزاد کنند که خدا نخواست و موفق نشدند.
وی ادامه داد: امام موضوع آزادی گروگانها را به مجلس واگذار کرد تا بعد از انتخابات، موضوع تصمیمگیری شود.
موسوی نژاد افزود: آمریکاییها حتی در سال ۳۲ هم به زور شاه را بازگردانند و خودش می ترسید و اصرار داشت، برود. آمریکا میخواست سیستم شاه را حفظ کند و برایش مهم نبود که چه کسی در راس امور باشد.
وی افزود: خاصیت انقلاب، همین است و مردم آمدند و تحولات به شکلی پیش رفت که سفارت اشغال شد. همین تحولات در انقلابهای امروزی که در کشورهای عربی اتفاق افتاد، هم قابل مشاهده است.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: اتفاق انقلاب، فوق تصور همه بود و همه کم و بیش در آن نقش داشتند. در جنگ هم همین بود، همه آمدند. فقط ما دانشجویان پیرو خط امام نبودیم که در انقلاب نقش داشتیم.
این دانشجوی پیرو خط امام گفت: تمام اسناد چاپ شده است و توصیه می کنم همه علاقه مندان به مسایل تاریخی و سیاسی، آنرا مطالعه کنند.
وی افزود: کتاب نفوذفروشان از کتاب های اسناد لانه جاسوسی، ایرانیانی را که هر کدام با سفارت بودند و در حوزه های مختلف نفوذ داشتند را معرفی کرده است. حتی روانشناسی افراد را نیز نوشته است.
موسوی نژاد، اشغال سفارت را نتیجه نگرانی انقلابیون از وقوع کودتایی مشابه کودتای ۲۸ مرداد دانست و افزود: توطئه های آمریکا علیه انقلاب شروع شده بود و بعد از تسخیر سفارت، تلاش واشنگتن برای شکست انقلاب افشا شد.
این کارشناس مسائل سیاسی معتقد است: حتی اگر سفارت آمریکا هم تسخیر نمی شد، باز هم برخورد در موضوعات دیگر بین ایران و ایالاتمتحده به وجود می آمد و دشمنی آمریکاییها با جمهوری اسلامی را عمیق و راهبردی ارزیابی کرد.
وی با بیان این موضوع که انقلاب، انتخاب آخر مردم ایران بود و برنامهریزی شده نبود، گفت: انقلاب در نهایت منجر به از دست رفتن منافع آمریکا در منطقه شد زیرا ایران ژاندارم آنها در منطقه بود.
موسوی نژاد افزود: آمریکایی ها به شدت از انقلاب اسلامی عصبانی هستند چون آنها از طریق ایران، منطقه و حتی شوروی را کنترل می کردند.
نظر شما