یک مقام امنیتی روس بدون ذکر نام با اعلام این خبر به تاس روسیه اعلام کرد: در جریان تیراندازی به سوی «ابراهیم الجارکییف» در غرب مسکو، وی به قتل رسید.
این حادثه در خیابان آکادمیک آنوخین رخ داد و الجارکییف بر اثر شدت جراحات وارده در دم جان سپرد.
این حادثه ساعت 18 و 30 دقیقه به وقت مسکو رخ داد و در جریان تیراندازی در نزدیکی خانه شماره 2 خیابان آکادمیک آنوخین دو نفر جان خود را از دست دادند.
بر اساس اطلاعات تاس به نقل از سازمانهای اطلاعاتی روسیه، در ماه ژانویه سال 2019 هم به الجارکییف سوء قصد شده بود.
این حادثه زمانی که الجارکییف از جمهوری چچن به اینگوش باز میگشت، رخ داد و به سوی خودرو حامل وی تیراندازی شد که بر اثر آن سه مامور پلیس مجروح شدند اما به او آسیبی نرسید.
سابقه افراط گرایی در قفقاز به بعد از عصر تزاریسم در روسیه و همچنین پس از استقلال جمهوریهای قفقاز جنوبی در اواخر قرن بیستم برمیگردد.
در این دوران اتحاد جماهیر شوروی با هرگونه آزادی دینی در منطقه قفقاز مقابله میکرد و همین امر باعث عکسالعمل تند مسلمانان بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شد.
به دنبال این تحول، یک خلاء اعتقادی در میان کشورهای حوزه قفقاز ایجاد شد و پس از رفع محدودیتهای مذهبی، فرصت مناسبی برای اسلامگرایان جهت ایجاد ارتباط با مسلمانان منطقه از جمله گروههای افراطگرا که در روسیه مستقر بودند فراهم شد.
مشکلات اقتصادی - اجتماعی در جمهوریهای شمال قفقاز از جمله بیکاری، کاهش درآمدها، کم سوادی و ناآگاهی نسبت به فرقه وهابیت، موجب نفوذ رادیکالیزم در جوامع قفقاز شد.
این شرایط فضای مناسبی را برای شکلگیری شبهنظامیان جدید در شمال قفقاز به وجود آورد و گروهی از مسلمانان با تفسیری افراطی از اسلام، وارد فعالیتهای مبارزاتی شدند.
این گروهها بارها از سوی افراطیون خارجی به خصوص گروههای مستقر در عربستان، سوریه و عراق مورد حمایت قرار گرفته و موفق شدند تفکر منحرف خود را به دیگر مناطق مسلماننشین روسیه نیز منتقل کنند.
نظر شما