۱۲ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۴۳
کد خبرنگار: 1028
کد خبر: 83539603
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زهکش نبودن اراضی، مهم‌ترین معضل توسعه کشاورزی مازندران

ساری - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی مازندران گفتکه زهکش نبودن زمین‌های کشاورزی پایین دست و نزدیک سواحل دریای خزر ، مهم‌ترین معضل توسعه کشاورزی استان است.

عزیزالله شهیدی فر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : کنترل و جلوگیری از ماندابی شدن و شور شدن اراضی ، کنترل فرسایش و سیلاب و امنیت غذایی از مزیت های مهم اجرای عملیات زهکشی در اراضی زراعی مازندران است.

وی با اعلام اینکه اجرای طرح زهکشی اراضی شمال کشور مهم ترین برنامه های آب و خاک وزارت جهادکشاورزی است ، گفت : از ۲ سال پیش که کشت برنج فقط در ۲ استان مازندران و گیلان مورد تاکید قرار گرفت و در قالب یک موصبه دولت نیز ابلاغ شده ست، اهمیت زهکشی و ایجاد شبکه آبیاری مورد توجه جدی قرار گرفت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران توضیح داد: همسو با برنامه وزارت جهاد کشاورزی اداره آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان نیز  طرح جامع زهکشی اراضی استان را در گستره ۱۵۵ هزار هکتار واقع در ساحل غربی نکا رود تا ساحل شرقی بابلرود در محدوده هفت شهرستان نکا، میاندرود، ساری، قائمشهر، جویبار، بابل و بابلسر و در ۴۲۷ روستا تهیه کرده است.

شهیدی فر گفت : این طرح در چهار حوضه از رودخانه نکا رود تا تجن در سطح ۳۵ هزار هکتار، حوضه رودخانه تجن تا سیاهرود در سطح ۴۰ هزار هکتار، حوضه سیاهرود تا تلار در سطح ۴۰ هزار هکتار و از حوضه رودخانه تلار تا بابلرود در سطح ۴۰ هزار هکتار است.

وی با بیان این که طرح تسطیح ،یکپارچه سازی و نوسازی در 60 هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان مازندران انجام شده است اما به دلیل نبود زهکش معضل ماندابی شدن این اراضی  نیز حل نشده است، بیان داشت:  به رغم اهمیت کشت دوم و حتی سوم با هدف افزایش بهره وری و درآمد کشاورزان ، نبود کانال های زهکشی و شبکه‌های آبیاری سبب پائین بودن سطح زیر کشت دوم شده و ان را با خطر پذیری بالایی همراه کرده است .

رئیس جهاد کشاورزی مازندران گفت که حتی کشاورزان در کشت اول انواع محصولات کشاورزی با مشکلات جدی مواجه هستند چرا که ساختمان خاک در اثر ماندابی بودن درحال از بین رفتن است و این امر سبب شده است تا استفاده از کودهای شیمیایی و سموم کشاورزی نیز بیشتر شود.

هدف از زهکشی زمین‌های کشاورزی، فراهم کردن محیطی مناسب برای رشد ریشه گیاه از لحاظ تهویه و شوری است. زهکشی به خارج شدن طبیعی یا مصنوعی آب مازاد از یک منطقه گفته می‌شود.
کنترل و جلوگیری از شور شدن زمین، کنترل و جلوگیری از ماندابی شدن، کننترل فرسایش، کنترل سیل، حفاظت محیط زیست، سلامت عمومی و بهداشت، جلوگیری از راکد شدن آب و ایجاد بوی تعفن و نامطبوع در محیط مزرعه، به زیر کشت بردن اراضی جدید، زودتر گرم شدن خاک در فصل بهار، شروع زودتر عملیات کشاورزی، کیفیت و کمیت بهتر محصولات، حفاظت از ابنیه و تأسیسات عمومی و توسعه روستایی و امنیت غذایی از جمله مزایای مهم اجرای طرح زهکشی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha