به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، محققان دانشگاه «بریستول» انگلیس در این مطالعه با استفاده از روشی به نام «روش تصادفی مندلی» (Mendelian randomisation)، به بررسی نقش باکتریهای روده در ابتلای این ارگان به سرطان پرداختند. این اولین مطالعهای است که با استفاده از این روش به بررسی نقش باکتریهای روده در ابتلا به سرطان روده میپردازد.
محققان در این مطالعه به شواهدی دال بر وجود یک نوع باکتری غیرطبقهبندی شده از یک گروه باکتریایی به نام Bacteroidales دست یافتند که خطر ابتلا به سرطان روده را بین ۲ تا ۱۵ درصد افزایش میداد.
به این معنی که خطر ابتلا به سرطان روده در متوسط افرادی که این نوع باکتری را در روده خود دارند در مقایسه با افراد فاقد این باکتری، اندکی بیشتر است. یافتههای این مطالعه در واقع تاکیدی است بر یافتههای تحقیقات قبلی که نشان دادند باکتری Bacteroidales در افراد مبتلا به سرطان روده در مقایسه با افراد فاقد این بیماری، به احتمال زیاد به مقدار زیاد وجود دارد.
میکروبیوم جامعهای از میکروارگانیسمها و در این مورد باکتریهایی است که بهطور طبیعی در بدن تولید میشوند. مدارک در حال افزایشی وجود دارد که ساختار میکروبیوم در سلامت انسان و حساسیت بدن به بیماری نقش دارد.
میکروبیوم روده انسان که شامل تقریبا سه تریلیون باکتری است به هضم غذا کمک کرده و از ابتلا به عفونتها پیشگیری میکند. میکربیوم روده با ساختار ژنتیکی هر فرد و محیط زیست آن مشخص میشود بنابراین میکروبیوم هر فرد مختص به خود اوست؛ همچنین میکروبیوم روده تقریبا در طول حیات یک فرد ثابت میماند مگر اینکه تحت تاثیر آنتیبیوتیکها، بیماریها و یا تغییر رژیم غذایی قرار گیرد.
این نخستین تحقیقی نیست که نشان میدهد میکروارگانیسمهایی که در روده ما زندگی میکنند با ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط دارند اما از اولین مطالعاتی محسوب میشود که از این روش تحلیلی ویژه برای نشان دادن یک ارتباط محتمل سببی دراین باره استفاده میکند؛ تحقیقات پیشین نشان داده بودند که سطوحی از یک گونه خاص باکتری روده میتواند یک نشانگر پیشآگهیدهنده مؤثر برای زنده ماندن از سرطان روده بزرگ باشد.
نتایج این تحقیق جدید در کنفرانس سرطان ۲۰۱۹ موسسه ملی تحقیقات سرطان در گلاسکو انگلیس ارائه شد.
نظر شما