۱۳ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۵۱
کد خبر: 83541589
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

شهادت شماری از دانشجویان فاتح ۱۳ آبان در خط مقدم جبهه

۱۳ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۵۱
کد خبر: 83541589
رضا رضایی مجد
شهادت شماری از دانشجویان فاتح ۱۳ آبان در خط مقدم جبهه

تهران - ایرنا - شماری از دانشجویان پیرو خط امام روز ۱۳ آبان ۵۸ که با  اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی بر سردر لانه جاسوسی آمریکا به سیاستهای خصمانه استکبار جهانی علیه مردم ایران اعتراض کرده و نقش مهمی در شناساندن ابعاد تجاوز و جاسوسی عمال کاخ سفید در کشورمان، داشتند در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند.  

شهادت تعدادی از دانشجویان پیرو خط امام بعنوان تسخیر کنندگان لانه جاسوسی در دوران دفاع مقدس و همچنین شهادت دانش ‌آموزان در راه پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۵۷ نشان داد که فداکاری برای اسلام عزیز، بزرگ و کوچک نمی‌شناسد.  فرزندان رشید ملت ایران امروز نیز برای فدا شدن در راه اسلام، کشور و رهبری معظم انقلاب آماده و پا در رکاب هستند برای شهادت در راه آرمان‌های بلند اسلام و انقلاب لحظه شماری می‌کنند.

عده ای از دانشجویان پیرو خط امام ره پس از پایان یافتن موضوع لانه جاسوسی آمریکا و بازگردانده شدن گروگان های آمریکایی با شروع جنگ تحمیلی به میدان های جنگ شتافتند و در عملیات های غرور آفرین یکی پس از دیگری به شهادت رسیدند که از این شهیدان والامقام که در کسوت فرماندهان دفاع مقدس یاد می شود می توان از شهید محسن وزوایی، شهید حسین علم الهدی، شهید مهدی رجب بیگی و شهید عباس محمد ورامینی نام برد .

*‌ اسامی دیگر شهدای دانشجویان پیرو خط امام:

  «غلامحسین احمدی، حبیب برادران توکلی، محمد بهبهانی ،‌ محمد بولوردی،  غلامحسین بسطامی، حسین بهادری فر، هوشنگ ترکاشوند ،‌علی حاتمی ،‌جعفر ذاکر،‌ سید احمد رحیمی، بهروز سلطانی، حسن سیف، جلیل شرفی، اسدالله شیران، حسین شوریده، علی صبوری، آفریدون صبری، فضل الله عابدینی ،‌،‌ محمد فاضلی، ناصر فولادی، کدخدا زاده،، محسن ماندگار ،‌مجید موذن ،‌صفایی ،‌حسن میر سلطانی، جمال امیرخانی، رحمان علی مددی و علیرضا هادی پور»

*‌ استکبارستیزی با فلسفله انقلاب اسلامی پیوندی ناگسستنی دارد

مردم شهید پرور جمهوری اسلامی ایران با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان‌ماه سال ۵۸ نه تنها چشم فتنه را کور کرد بلکه نشان داد که در مبارزه با استکبار و ایادی آنان عزمی جدی داشته و بر این باورند که استکبارستیزی با فلسفله انقلاب اسلامی پیوندی ناگسستنی دارد.

با گذشت ۴۰ سال از حادثه بزرگ، تاریخی و عبرت آموز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران، هم اینک بیش از هر زمان دیگری حق طلبان و آزادیخواهان عالم، به رغم جنجال آفرینی، غوغاسالاری و هیاهوی رسانه‌ای نظام سلطه و صهیونیسم با پوشش حقوق بشر، هر سال حقانیت اقدام انقلابی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) آشکارتر و آن را به عنوان یک الگوی اعتراضی و ایستادگی الهام‌بخش برابر سیاست‌های ظالمانه و استکباری حاکمان پلید کاخ سفید مورد تکریم و ستایش قرار می‌دهند.

*‌ روز مبارزه با استکبار جهانی

صبح روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ کمتر از یکسال پس از پیروزی انقلاب ، دانشجویان پیرو خط امام که در حدود ۴۰۰ دانشجو که اکثریت از دانشگاههای تهران ،‌ صنعتی شریف ، امیر کبیر (‌پلی تکنیک)‌ و شهید بهشتی(‌ملی) بودند،‌ در یک اقدام انقلابی با شعار الله اکبر به سوی ساختمان سفارت آمریکا در تهران حرکت و جاسوس خانه آمریکا را تصرف کرده و حماسه عظیمی آفریدند که حضرت امام خمینی آن را، انقلاب دوم و انقلابی بزرگتر از انقلاب اول نامیدند تا این روز، روز مبارزه با استکبار باشد.

در هنگام تسخیر سفارت، دیپلمات ها و جاسوسان آمریکا به سرعت مشغول نابود کردن بسیاری از اسناد دخالت‌ها ، جاسوسی ها، تجاوزات و غارت‌های خود شدند ولی پس از تسخیر سفارت به سرعت از نابودی باقی‌مانده اسناد جلوگیری شد و بعدها اسنادی که از لانه جاسوسی آمریکا به دست آمده بود چاپ شده و در اختیار همگان قرار گرفت.  به محض انتشار خبر تسخیر لانه جاسوسی ایالت متحده ، مردم بسیاری با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسی تجمع کرده و از حرکت دانشجویان حمایت کردند.

* انقلاب دوم و بزرگ‌تر از انقلاب اول

امام خمینی‌(ره) در پیامی این حرکت را انقلاب دوم و بزرگ‌تر از انقلاب اول نامیدند.

 این حرکت دانشجویان معترض، خشم آمریکایی‌ها را برانگیخت و آنها که ناتوان از درک ملتی استقلال‌طلب و آزادی‌خواه بودند، دست به اقداماتی علیه جمهوری اسلامی ایران زدند؛ از آن جمله فشار آوردن به مجامع بین‌المللی مانند سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای امنیت و همچنین ایجاد جو منفی تبلیغاتی علیه دانشجویان مسلمان پیرو خط امام ره و برخی اقدامات دیگر از جمله آنهاست.

* شکست آمریکا در طبس

اما پس از بی‌ثمر ماندن، آنها به اقدامات جدی‌تری روی آوردند؛ از جمله قطع کامل روابط سیاسی در ۲۰ مهر ۱۳۵۹، حمله نظامی به ایران و تجاوز به خاک کشورمان که به شکست مفتضحانه آنها در صحرای طبس انجامید و نیز محاصره اقتصادی و بلوکه کردن دارایی‌ها و اموال ایران که هیچ‌ یک تاکنون درعزم ملت ایران برای مقابله با ظلم و بی‌عدالتی جهانی ومنشا اصلی آن در جهان یعنی استکبار جهانی و آمریکا خللی وارد نکرده است. و این‌گونه نام یوم الله ۱۳ آبان برای همیشه در تاریخ ایران ماندگار شد.

* آزادی گروگان ها

در جریان تصرف لانه جاسوسی آمریکا، ۵۲ کارمند و دیپلمات حاضر در این سفارتخانه، به مدت ۴۴۴ روز گروگان گرفته شدند که به ابتکار امام خمینی پس از چندی ،‌زنان و پس از آن سیاه پوستانی که در میان گروگان ها بودند آزاد شدند. دانشجویان سرانجام به دستور رهبر کبیرانقلاب اسلامی، جاسوسان را تحویل دولت دادند و مقرر شد که مجلس شورای اسلامی درباره آنان تصمیم بگیرد که در نهایت به آزادی این گروگانها ختم شد .

‌ دیگر وقایع روز ۱۳ آبان در تاریخ انقلاب اسلامی ایران  

*‌ تبعید امام خمینی به ترکیه ۱۳ آبان ۱۳۴۳

کابینه اسدالله علم در سیزدهم مهر سال ۱۳۴۲، به دستور شاه، پیشنهاد آمریکا مبنی‌بر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکایی (‌کاپیتولاسیون )‌را به صورت یک لایحه قانونی در هیتت دولت تصویب کرد.

چندی بعد این خبر به حضرت امام رسید و ایشان را به خروش و فریاد واداشت به طوری که در۴ آبان ۱۳۴۳ ایشان طی نطقی تاریخی به رسوایی این اقدام ننگین پرداختند. رژیم که در طول دو سالی که امام قیام کرده بودند، نتوانسته بود با هیچ شیوه‌ای، ایشان را آرام کند، تنها یک راه پیش پای خود می‌دید و آن تبعید امام بود.

در شب ۱۳ آبان ۱۳۴۳، صدها کماندو به همراه مزدوران ساواک به منزل امام در قم حمله‌ور شدند ایشان را دستگیر و به تهران منتقل کردند و سپس با یک هواپیمای نظامی ایشان را به ترکیه تبعید کردند.

*‌شهادت  دانش‌آموزان در ۱۳ آبان ۱۳۵۷

در حالی که انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) به روزهای سرنوشت سازی نزدیک می‌شد همه اقشار مردم ایران از زن و مرد و پیر و جوان، سعی در ایفا کردن نقش تاریخی خود و عمل به تکلیف الهی داشتند. در این میان دانش‌آموزان و نوجوانان شور و حال دیگری داشتند.

صبح روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷، دانش‌آموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش همگان برسانند.

این جوانان پر شور و خداجو، گروه گروه، داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروه‌های دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. ساعت ۱۱ صبح، مأموران،‌ ابتدا چند گلوله گاز اشک‌آور در میان این جمعیت خروشان پرتاب کردند؛ اما، اجتماع کنندگان در حالی که به سختی نفس می‌کشیدند، صدای خود را رساتر کرده و با فریاد الله‌اکبر، لرزه بر اندام مأموران مسلح شاه افکندند. در این هنگام تیراندازی آغاز شد و جوانان و نوجوانان بی‌گناه، یکی پس از دیگری، در خون خود غلتیدند. در این روز، ۵۶ نفر شهید و صدها نفر مجروح شدند.

*گرامیداشت شهدای دانش آموز

حضرت امام(ره) در پیامی به همین مناسبت فرمودند: «عزیزان من صبور باشید، که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است، ایران امروز جایگاه آزادگان است، من از این راه دور، چشم امید به شما دوخته‌ام ، صدای آزادی‌خواهی و استقلال‌طلبی شما را به گوش جهانیان می‌رسانم.»

به خاطر گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دانش‌آموز، این روز در تاریخ انقلاب اسلامی به نام روز دانش‌آموز نام‌گذاری شده است.

خبرنگار اجتماعی ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha