مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: طرح پایش وپیشگیری از بیماری نیوکاسل در طیور بومی با شعار «جامعه سالم وآماده دربرابر تهدیدات نوین» باهمکاری ومشارکت قرارگاه پیشرفت وآبادانی سپاه امام سجاد(ع) و در راستای پدافند غیرعامل درسطح روستاهای استان انجام میشود.
دکتر محمد جانباز روز دوشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: در این طرح نزدیک به ۱۰۰ هزار قطعه طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل واکسینه میشوند.
وی با اشاره به اینکه دامپزشکی درخط مقدم حوزه زیستی پدافند غیرعامل قرار دارد، یادآورشد: نیوکاسل یک بیماری است که میتواند آسیبی برای طیور روستایی وعشایری وهمچنین تهدید زیستی برای پرورش مرغداریهای صنعتی که تولید پایدار را دارند، باشد.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان اظهارامیدواری کرد: باتوجه به شعار پدافند غیرعامل که در واقع مقاومت وبازدارندگی با رونق تولید است، بتوانیم باانجام این طرح بیماری نیوکاسل را کنترل کنیم و در اقتصاد و رونق تولید روستاییان و خدمت به مردم روستایی وعشایری استان موثر باشیم.
بیماری نیوکاسل در طیور به صورت علایم تنفسی و گوارشی بروز میکند و از طریق تماس با طیور، پرندگان زینتی، فرآوردههای طیور و ترشحات آن و تماس با گوشت مرغ به انسان منتقل میشود.
این بیماری در طیور سبب اسهال، کج شدن گردن، بی حالی، علائم عصبی، تنفسی، خرخر گلو و در نهایت از بین رفتن حیوان میشود و در انسان نیز سبب التهاب ملتحمه چشم میشود که قابل درمان است.
واکسیناسیون طیور وپرندگان زینتی، استفاده از گوشت مرغ به صورت بسته بندی و رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری در انسان موثر است.
بیماری نیوکاسل برای نخستین بار در سال ۱۹۲۶ در نیوکاسل انگلستان تشخیص داده شد.
نظر شما