بار آموزش مهارتی سینما به دوش آموزشگاه‌ها ست

تهران - ایرنا - مدیرگروه رشته سینما دانشگاه سوره گفت: بار آموزش مهارت‌های سینمایی به دوش آموزشگاه‌های آزاد این رشته افتاده و در دانشگاه‌ها مطالعات سینما تدریس می‌شود.

رامتین شهبازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره مشکلات رشته سینما در دانشگاه‌های ایران اظهار کرد: مشکلات رشته سینما مختص به دانشگاه خاصی نیست و مسئله‌ای کهنه و قدیمی است که به صورت کلی در نظام آموزشی دانشگاه‌های ایران وجود دارد.

وی با بیان اینکه هنگام پیش‌بینی آموزش رشته سینما در ایران تفاوت میان مدرسه سینمایی و دانشگاه مشخص نشده است، افزود: به همین دلیل با گذر در زمان مواجه جوانان امروز با تغییر نسل نسبت به سینما متفاوت می‌شود.

مدیر گروه رشته سینما دانشگاه سوره در ادامه به اهمیت تفاوت قائل شدن میان دانشگاه و مدرسه سینما پرداخت و گفت: دانشجویی که در مقطع کارشناسی وارد دانشگاه می‌شود، در واقع نمی‌داند که برای گرفتن مدرک یا برای فراگرفتن مهارت فیلم‌سازی به دانشگاه وارد شده‌اند.

به گفته شهبازی، مسوولان آموزش عالی تا کنون به فکر جداسازی دانشگاه یا مدرسه سینما از یکدیگر نبوده‌اند، در شرایط فعلی دانشجویان سردرگم هستند.

وی ادامه داد: دانشجویان در واقع تکنسین شدن را در دانشگاه نمی آموزند، درحالی که دانشگاه می‌تواند تکنسین خوب بودن را به دانشجو یاد دهد، اما ارتباط دانشگاه با بدنه تولید سینما قطع است و مشخص نیست که دانشجو بتواند پس از تحصیل به عرصه تولید در سینما وارد شود.

این عضو هیات علمی معتقد است که هیچ دانشگاهی هنرمندشدن را به دانشجو نمی‌آموزد، چراکه این کار وظیفه دانشگاه نیست، اما می‌تواند در تکنسین شدن افراد نقش داشته باشد.

شهبازی همچنین عنوان کرد که ارتباط دانشگاه‌های هنر بویژه رشته سینما با جهان بیرون بطور کامل قطع است، ممکن است برخی دانشجویان در آینده بتوانند به بدنه سینما بپیوندد. البته ناگفته نماند که بسیاری از افراد پس از فعالیت در عرصه سینما و تولید اثر به دانشگاه‌ها می‌آیند.

وی همچنین افزود: مشکلات رشته سینما در واقع آسیب شناسی پایه‌ای نظام آموزشی در ایران محسوب می‌شود و به دانشگاه خاصی مربوط نمی‌شود.

مدیرگروه رشته سینما دانشگاه سوره در ادامه گفت: دانشگاه‌ها مجری قانون هستند، قانونگذار نیستند، اما بهتر است که هرکس در هر دانشگاهی بتواند مسائل دانشگاه را مدیریت کند و به سمت صحیح سوق دهد.

شهبازی با اشاره به دانشگاه سوره در سال‌های گذشته پاسخگوی نیازهای دانشجویان بوده، یادآورشد: این دانشگاه با توجه به بودجه بندی‌های مشخص توانسته دانشجویان توانمندی را آموزش دهد، بسیاری از دانشجویان این دانشگاه درحال حاضر مشغول تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه‌های ایران و جهان هستند.

وی یادآورشد: دانشگاه سوره وظیفه دانشگاهی خود را به خوبی انجام داده، بسیاری از افرادی که در سوره درس خوانده اند، در حال حاضر جزو کادر دانشگاهی چند دانشگاه هستند، همین موضوع نشان می دهد به لحاظ دانشگاهی عملکرد استادان مناسب بوده است.

مدیرگروه سینما دانشگاه سوره با اشاره به اینکه عملکرد این دانشگاه در حوزه آموزش تولید اثر هم مناسب بوده، گفت: افرادی مانند سعید روستایی کارگردان فیلم‌های "ابد و یک روز" و " متری شش و نیم"  فارغ التحصیل دانشگاه سوره هستند،  این دانشگاه سعی کرده از مدیران کلان تا دانشجویان به بدنه سینما وارد شوند.

**

شهبازی همچنین درباره امکانات دانشگاه‌ها برای تمرین و آموزش دانشجویان اظهار کرد: امکانات دانشگاه‌ها برای پیشبرد امور آموزشی و حتی برای ساخت پروژه‌های حرفه‌ای هم کافی است. بطور مثال محمدحسین مهدویان فیلم سینمایی "ایستاده در غبار" را با دوربین ۱۶ دانشکده هنر دانشگاه تهران ساخته است.

وی افزود: دانشگاه‌ها زیرساخت‌ها را به شکل استاندارد در اختیار دارند اما مبحث مهم در این زمینه این است که هزینه تجهیزات سینمایی نسبت به تئاتر و سایر رشته‌ها بیشتر است، از این رو دانشجویان باید برای یک فیلم کوتاه  دقیقه‌ای،  دو یا سه میلیون تومان متقبل شوند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه هزینه‌های ساخت فیلم برای دانشجویان بالاست، خاطرنشان کرد: دانشجویان انتظار دارند که برای کاهش هزینه‌ها، دانشگاه امکانات لازم را در اختیار آنها قرار دهد اما این موضوع در حیطه اختیارات دانشگاه نیست.

به گفته شهبازی تجهیزات دانشگاه‌ها برای آموزش در سطوح اولیه در اختیار دانشجویان است و دانشگاه سوره در واقع سیستم تدوین را سال گذشته تجهیز کرده و در حال حاضر یکی از مجهزترین استودیوها در این دانشگاه موجود است و قرار است که تجهیزات سایر رشته‌ها را نیز رفته رفته خریداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه به دانشجویان یارانه برای خریداری یا اجاره وسایل می‌دهد درحالیکه این کار به عهده دانشگاه نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha