طرح پیشگیری از تب برفکی در کرمانشاه آغاز شد

۱۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۳:۱۱
کد خبر: 83543222
طرح پیشگیری از تب برفکی در کرمانشاه آغاز شد

کرمانشاه- ایرنا- معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کرمانشاه اعلام کرد که طرح واکسیناسیون (مایه‌کوبی) برای مقابله با تب برفکی در استان آغاز شد.

«شاهرخ یارویسی» سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهارداشت: تاکنون موردی از ابتلا دام ها به تب برفکی در استان مشاهده نشده و کرمانشاه منطقه ای پاک در این مورد محسوب می شود.

وی افزود: به منظور پیشگیری از وقوع این بیماری در سطح استان کار مایه‌کوبی دام ها برای مقابله با بیماری تب برفی را در سطح روستاها و عشایر آغاز کرده ایم.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه تاکید کرد: در مرحله نخست این طرح دام های سنگین شامل گاو و گوساله را مایه‌کوبی خواهیم کرد و پیش بینی می‌شود در این مرحله بیش از ۱۱۰ هزار راس را در مقابل تب برفکی واکسینه کنیم.

یارویسی توضیح داد: مرحله دوم مایه کوبی برای مقابله با تب برفکی از اواخر آذر ماه در سطح روستاها و عشایر آغاز می شود.

کرمانشاه قطب تولید دام کشور

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه چندی پیش در جمع مسئولان این اداره کل با بیان اینکه این استان یکی از قطب های تولیدات دامی کشور است، گفت: با توجه به اینکه بخش دام یکی از توانمندی‌های کرمانشاه است باید از این مزیت برای بهبود تولیدات دامی و ارائه خدمات با کیفیت بهتر به دامداران استفاده کرد.

«امید حاج محمدی» افزود: استان کرمانشاه با دارا بودن سه میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک و ۱۵۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) یکی از قطب های اصلی دامپروری و تولیدات دامی کشور محسوب می شود.

شرایط مطلوب کرمانشاه برای پیشگیری از بیماری

مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: فعالیت های دامپزشکی در هیچ شرایطی متوقف نمی شود و اکنون شرایط خوبی به لحاظ پیشگیری از بیماری ها در استان داریم، همچنین با افزایش اعتبارات موردنیاز در دامپزشکی استان برای سلامت مردم و حفظ و حراست از سرمایه های دامداران به هر طریق وظایف محموله را بخوبی انجام می گیرد تا گزندی به صنعت دام و طیوراستان وارد نشود.

حاج محمدی جایگاه دامپزشکی را مهم توصیف کرد و گفت: به اهمیت وظایف دامپزشکی در حوزه سلامت واقف هستیم و دامپزشکی جزو معدود دستگاه هایی است که خدمات خود را مستقیم به تولیدکنندگان ارائه می دهد و رضایت خوبی از عملکرد این مجموعه وجود دارد.

وی اضافه کرد: همچنین با وجود اعتبارات کافی با هدف حمایت از صنعت دامداری و با توجه به افزایش هزینه های خدمات از جمله خرید واکسن تب برفکی، خرید سموم ضد انگلی، لوازم و وسایل کار اکیپ های مایه کوبی نیازمند هماهنگی های بیشتر و افزایش اعتبارات با هدف حفظ سرمایه ای دامی هستیم.

وجود چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی در کرمانشاه

به گزارش ایرنا؛ در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادرگوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

در استان کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.

تب برفکی چیست

تب برفکی‌یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان می‌شود.

این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت ۲ تا سه روز تب شدید ایجاد کرده و متعاقباً تاولهایی در داخل دهان و روی پا ظاهر می‌شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود. این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری می‌شوند.

 این بیماری به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می‌شود. کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه کردن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم کردن میلیون‌ها راس دام است.

گاو، گاو میش، گوسفند، بز، خوک، گوزن و آهو به بیماری تب برفکی حسا س می‌باشند. فیل، جوجه تیغی و لاما نسبت به بیماری مقاومت بیشتری داشته و در صورت ابتلا علایم خفیف بروز داده و بیماری رابه حیوانات دیگر منتقل نمی‌کنند.

موش، رت و مرغ خانگی تحت شرایط آزمایشگاهی به بیماری مبتلا شده‌اند ولی مواجهه آن‌ها تحت شرایط طبیعی با ویروس عامل بیماری بعید به نظر میر سد. انسان به ندرت به این بیماری مبتلا می‌شود. 

اخبار مرتبط