۱۴ آبان ۱۳۹۸، ۲۲:۳۷
کد خبرنگار: 2163
کد خبر: 83544054
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دو طرح آبخیزداری در رامیان برای کنترل سیلاب در حال ساخت است

گنبدکاووس - ایرنا - رییس منابع طبیعی و آبخیزداری رامیان گفت: با هدف کنترل و کاهش خسارات سیلاب‌های احتمالی، ساخت دو طرح آبخیزداری با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی در این شهرستان واقع در شرق استان گلستان در حال انجام است.

یدالله رجبلو شامگاه سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این اعتبار به مبلغ ۱۶ میلیارد و ۳۴۰ میلیون ریال از محل صندوق توسعه ملی امسال اختصاص یافته و با استفاده از آن  عملیات اجرایی دو سازه آبخیزداری شامل یک پروژه سنگ‌ملاتی ۳۵۰۰ مترمکعبی و نیز یک پروژه ۸۰۰ مترمکعبی گابیونی در حال انجام است.

وی افزود: این سازه‌ها با هدف کاهش سرعت حرکت رسوبات در بستر رودخانه، فرصت‌سازی برای نفود آب در خاک و کاهش شیب رودخانه که در کنترل سیلاب‌های احتمالی موثر است، در مسیر رودخانه قره‌چای در حوالی روستای کشکک رامیان ساخته می‌شود و می‌تواند در مواقع بروز سیلاب تا حد زیادی از حجم مواد زاید در مسیر سیلاب را نگه داشته و از خسارات احتمالی جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه روستای کشکک با پدیده رانش زمین مواجه است، یادآور شد: این سازه‌ها در کاهش سرعت رانش زمین در این منطقه نیز موثر است و عملیات اجرایی آنها تا پایان سال جاری به اتمام می‌رسد.

رییس اداره منابع طبیعی رامیان افزود: در شش ماه نخست امسال با پیگیریهای قضایی که از سوی منابع طبیعی انجام شده ۹ مورد خلع ید از اراضی ملی به مساحت ۵۸ هزار و ۸۵۲ مترمربع انجام شده و حدود ۱۰۰ پرونده قضایی در خصوص تملک غیرقانونی افراد در این اراضی مورد پیگیری است.

وی با بیان اینکه تازه‌ترین حکم خلع ید، روز گذشته و برای زمینی به مساحت ۲۲ هزار مترمربع  صادر شد که بیش از دو سال در مراجع قضایی مورد پیگیری قرار داشت، گفت: این پرونده و حکم صادره در مورد آن از سوی برخی دستگاه‌ها به اشتباه به عنوان کشف و یا حتی دستگیری فرد مورد نظر عنوان شده که این موارد تایید نمی‌شود.

وی گفت: در نیمه اول امسال ۳۱ مورد کشف چوب قاچاق به ارزش حدود ۲۰۰ میلیون ریال، ۴۶ مورد ورود غیرمجاز دام به جنگل و ۱۲ مورد قطع درخت نیز از سوی اداره منابع طبیعی شناسایی و پرونده برای آنها تشکیل شده است.

رجبلو با اشاره به فعالیت‌های دیگر منابع طبیعی رامیان گفت: علوفه‌کاری ۳۶ هکتار از مراتع برای احیای آنها و چرای دام با اعتبار ۴۵۰ میلیون ریال و کاشت ۱۰ هکتار گل محمدی به ارزش ۲۵۰ میلیون ریال از جمله این فعالیت‌ها است.

وی با اشاره به استقبال جوامع روستاهای بالادست رامیان از کاشت زعفران افزود: کاشت این محصول به دلیل سودآوری مناسب در روستاهای مرتفع شهرستان مورد استقبال قرار گرفته و بالغ بر دو هکتار از این اراضی زیر کشت این محصول است و بیش از ۶ هکتار از اراضی همین مناطق نیز به کاشت گل گاوزبان اختصاص یافته است.

رییس اداره منابع طبیعی رامیان افزود: تخریب منابع ملی اعم از جنگل و مرتع براساس طمع و یا نیاز از سوی افراد مختلف صورت میگیرد که اگر نیازهای اولیه جوامع روستایی جوار جنگل‌ها نظیر محل مناسب برای چرای دام و یا گازکشی با هدف بی‌نیازی از هیزم برای تامن سوخت مهیا شود، گام بزرگی برای حفظ منابع طبیعی برداشته می‌شود.

شهرستان ۸۶ هزار نفری رامیان با ۳۶ هزار هکتار جنگل و ۲۰۰۰ هکتار مرتع در شرق استان گلستان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha