خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۸ آبان ۱۳۹۸، ۹:۵۹
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83546680
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

راویان، چراغ قصه‌گویی را در شیراز روشن کردند

۱۸ آبان ۱۳۹۸، ۹:۵۹
کد خبر: 83546680
راویان، چراغ قصه‌گویی را در شیراز روشن کردند

شیراز-ایرنا- بیست‌ودومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی منطقه ۳ کشور با حضور قصه‌گویان و راویان از ۶ استان کشور در شیراز آغاز شد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان فارس،شنبه در آیین آغازین این جشنواره عنوان کرد: سرزمین کهن ایران به سبب برخورداری از ادبیات غنی و پربار مهد قصه و قصه‌گویی است.
زهرا افتخاری با بیان اینکه بزرگان این سرزمین همواره از قصه‌گویی و اعجاز جادویی آن برای انتقال ارزش‌ها، افکار و مهارت‌ها بهره برده‌اند، افزود: نسل‌های مختلف، این ابزار ارزشمند را به‌عنوان واسطه‌ تربیتی برای هدایت انسان‌ها به‌کار گرفته ‌اند.


قصه‌ها رسانه نسل بشر هستند
وی ابراز داشت: قصه‌ها آفریده می‌شوند تا جهانی تازه بسازند. قصه از دیرباز رسانه‌ انسان برای فهم و انتقال تحولات اجتماعی، کنش‌های فردی، شرح زندگانی‌ها و رخدادهای تاریخی و مذهبی بوده است که راهی به شناخت و فهم فرهنگ‌های نوین می شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس بیان کرد: قصه زندگی را تأویل می‌کند، سنت‌ها و مراسم و مناسک را خلق می‌کند، اعضای یک فرهنگ را به یکدیگر پیوند می‌زند و پل ارتباطی نسل‌های گوناگون می‌شود.
به گفته‌ افتخاری، جهان قصه، جهان تضادها و تفاهم‌هاست، جهان ساختن است، جهان فراز و فرود عاطفه، جهان مرگ‌ها و تولدها، جهان دوست داشتنی که در آن نایافته‌ها، یافته می‌شوند و ناممکن‌ها، ممکن.
قصه‌ها در روزگار نفاق، همدلی را اشاعه می‌کنند
مدیر اجرایی جشنواره قصه‌گویی منطقه سه کشور عنوان کرد:  همه‌ در پی آنیم که در دل نفاق روزمره‌ای که در پیرامون خویش می‌یابیم، نوعی وفاق بدمیم و برای نیل به این مقصود به قصه‌گویی نیازمندیم تا مجال دوباره روییدن بیابیم در وسعت سبز جهان داستان تا تلخی‌ها را از خاطر بزداییم و طلوع آرزوها را به کرات به تماشا بنشینیم و صمیمانه و متعهدانه به خلق قصه و گویش و خوانش آن همت گماریم.
افتخاری با اشاره به اینکه گام برداشتن برای فهم و حفظ تاریخ، فرهنگ و هنر جامعه و مطلوب‌ها و دغدغه‌های مردمان از اهداف این جشنواره است، گفت: نشان شکوهمند این هنر کهن با نام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مربیان و اعضای آن پیوندی ناگسستنی دارد.
به گفته‌ مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس، شکوه قصه‌ها در این است که در سکوت هم قصه‌اند و قصه‌گویان، آفریدگاران قصه‌هایند و هر قصه با هر نقل قصه‌گو، تولدی دوباره دارد.
افتخاری سهمی از جشن قصه‌گویی را برای قصه‌گو و سهمی را برای قصه‌شنو دانست و گفت: قصه‌گو و قصه‌شنو، با شنیدن و گفتن هر قصه، وقتی به جهان واقعی قدم می‌گذارند، دیگر آن انسان قبلی نیستند.
وی قصه گویی را راهکار زیستن و تجربه زندگی در جهان خیال دانست و بیان کرد: این روایت‌ها، قصه‌شنو را برای تجربه زندگی آماده می‌کند و قصه‌گو، آن‌گاه که به رشد معنوی قصه‌شنو، می‌اندیشد همزمان روان‌درمان‌گر، فیلسوف و جامعه‌شناس هست.

قصه‌ها برای نسل آینده الگوسازی می‌کنند

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی استانداری فارس نیز با اشاره به شعار این جشنواره، آینده ساختنی است، گفت: قصه‌گویی برای نسل جوان و کودکان، آینده بهتری را برای آنان رقم می‌زند و بر سرمایه اجتماعی کشور می‌افزاید و آن را تضمین می‌کند.

عبدالرضا قاسمپور با اشاره به صبغه تاریخی قصه‌گویی از روش قرآن برای آموزش آموزه‌های اخلاقی نیز یاد کرد و گفت:  قصه محوری اساس کتاب دینی ماست؛ چراکه قصه‌ها می‌توانند برای کودکان و نوجوانان الگوساز باشند و از همین رو  تداوم این فرهنگ ارزشمند است.
معاون استاندار فارس با بیان اینکه قصه‌گویی قدرت تفکر، تحلیل، تمرکز و وسعت دید کودکان و نوجوانان را افزایش می‌دهد، خاطرنشان کرد: انتقال ارزش‌ها به نسل جوان از این رهگذر ممکن است و افزون بر اینکه باعث تقویت حافظه و اعتماد به نفس کودکان می‌شود و حتی برای درمان اختلالات رفتاری و روانی کودکان و نوجوانان کاربردی است.
راویان در نخستین روز از بیست ودومین جشنواره بین‌المللی جشنواره قصه‌گویی ۱۹ قصه را روایت می‌کنند.
قصه‌گویان این روز از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، فارس، بوشهر و اصفهان در شیراز حضور دارند.
در بخش زنان و مردان بیست و دومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی منطقه سه کشور در شیراز قصه‌های «چمچه گلین»، «کلاغ خنزرپنزری»، «سوگل» و «آلن کوچولو و جعبه ابزار» به ترتیب از زبان فاطمه آذری از چهارمحال و بختیاری، محمد جواد علیمردانی از فارس، فاطمه بصیرت از بوشهر و مصطفی جعفری از اصفهان روایت می‌شوند.
فرحناز قبادی از کهگیلویه و بویر احمد، سوسن حیاتی از بوشهر، مریم جمالی از فارس، فاطمه رشیدی از خوزستان و سیده نگار بهرسی از بوشهر، ۵ قصه‌گوی دیگری هستند که در نوبت صبح اولین روز جشنواره‌ی منطقه‌ای قصه‌گویی «فریب روباه»، «مراد و غریبه»، «یک بار جستی ملخک»، «قلعه جنی» و «جنگ خندق» را قصه می‌کنند.
این جشنواره در بعد از ظهر با قصه‌گویی مژگان کدخدایی از اصفهان، مهرناز شهرکی از خوزستان، سعیده عزیزی از فارس، شعله ایل بیگی پور از چهارمحال و بختیاری و بهار حسین‌پور از کهگیلویه و بویر احمد با روایت قصه‌های «لاک شیشه‌ای»، «تولد مار بوآ»، «پیرزن و شب»، «زنجیرباف» و «شاهزاده خوشبخت» ادامه می‌یابد.
نخستین روز جشنواره قصه‌گویی در شیراز با قصه‌های «آخرین تکه نان»، «هشتگ خوشبخت شو»، «بچه های مدرسه قندآباد» و «سووال موموکی» با روایت زهرا رحیمی از چهارمحال و بختیاری، فاطمه زیرک قشقایی از خوزستان، مرضیه توکلی از اصفهان و فرشته حق‌نظری از چهارمحال و بختیاری ادامه می‌یابد و با قصه «درخشان‌ترین خنده دنیا» با روایت بهار ملک‌پور از چهارمحال و بختیاری پایان می‌پذیرد.
داوری این جشنواره در شیراز با اصغر همت بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، عباس جهانگیریان نویسنده و پژوهشگر کودکان و نوجوانان و علی خانجانی نویسنده و پژوهشگر عرصه داستان و ادبیات است.
بخش منطقه‌ای بیست و دومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از عصر روز جمعه ۱۷ آبان ماه ۱۳۹۸ با برگزاری نشست داوران و قصه‌گویان در شیراز آغاز شده است و تا عصر روز ۱۹ آبان‌ماه در تالار همایش‌های بین‌المللی هتل هما ادامه دارد.

اخبار مرتبط