به گزارش رسانههای تاجیکستان ، رئیس جمهوری این کشور هفته گذشته به کشورهای سوئیس و فرانسه سفر و با مقامات مختلف این کشورها دیدار و گفتگو کرد.
رحمان روز جمعه در کاخ الیزه با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه دیدار و خاطرنشان کرد که اقدامات سازنده فرانسه در زمینه تغییرات آب و هوایی ، مبارزه با تهدیدات امنیتی مانند تروریسم و افراط گرایی در راستای منافع مشترک با تاجیکستان است. دو طرف در این دیدار درباره همکاریهای دوجانبه در زمینههای مختلف تجاری ، اقتصادی ، سرمایهگذاری ، انسانی و فرهنگی بحث و گفتگو کردند. همکاری و نقش شرکتهای فرانسوی در توسعه اقتصاد تاجیکستان و اجرای پروژههای زیرساختی و انرژی ، صنعتی ، کشاورزی و خدماتی مورد تاکید قرار گرفت.
دو طرف همچنین موضوعات همکاری در چهارچوب اتحادیه اروپا را بررسی کرده و ابتکارهای بینالمللی همانند قطعنامه سازمان ملل در زمینه دهه اقدام با موضوع "آب برای توسعه پایدار در سالهای 2018 تا 2028" را مورد ارزیابی قرار دادند.
طرف تاجیکستانی در این دیدار خاطرنشان کرد که این کشور در حمایت از ابتکارهای سازنده جامعه بینالمللی برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان خواستار تقویت همکاری با همه طرفهای ذینفع است زیرا تضمین امنیت در افغانستان عامل مهمی برای ثبات ملی برای تاجیکستان و برای کل منطقه (آسیای میانه) است.
در دیدار رحمان با مکرون پنج سند و در سفر رحمان به فرانسه در مجموع 11 سند جدید همکاری بین تاجیکستان و فرانسه از جمله در زمینه خدمات هواپیمایی ، گردشگری و علمی و آموزشی به امضاء رسید.
* دیدار با سرمایهگذارهای فرانسوی
رحمان در سفر به فرانسه همچنین با نمایندگان محافل تجاری و سرمایه گذاران جمهوری فرانسه دیدار و گفتگو کرد. دراین دیدار درباره چشماندازهای همکاری و فرصت های تاجیکستان و فرانسه برای توسعه تجارت و روابط اقتصادی بحث و بررسی شد. رحمان در سخنانی با ارائه فرصت های سرمایه گذاری تاجیکستان، این جلسه را عامل مهمی برای توسعه و گسترش همکاری بین نمایندگان حوزههای مختلف دو کشور عنوان کرد. در این دیدار پیشنهاد شد که برای گسترش همکاریهای بین دولتی در بخش های امیدوار کننده، از جمله توسعه آینده انرژی، زیرساخت های ترانزیت، صنعت، از جمله مواد غذای و شیمیای، مهندسی مکانیک، متالورژی آهنی و غیر آهنی، گردشگری، تولیدات محصولات کشاورزی برای افزایش سودآوری تجارت و روابط اقتصادی و سرمایه گذاری بین دو کشور استفاده شود.
در جریان ملاقات با بازرگانان و سرمایه گذاران فرانسوی همچنین از منابع طبیعی غنی تاجیکستان مانند آب، سنگ های قیمتی، فلزات غیر آهنی و آهنی و همچنین سایر مواد معدنی، فرصت های بسیار خوبی برای همکاری در عرصه کشاورزی، کشت میوه های مرغوب، سبزیجات و پنبه معرفی شد.
*دیدار با سرمایهگذارها و رئیس هیات مدیره بانک ملی سوئیس
رئیس جمهور تاجیکستان در جریان سفر اروپایی همچنین روز چهارشنبه در سوئیس با کارآفرینان و سرمایه گذاران دیدار و گفتگو کرد و همچنین در همایش تجاری تاجیکستان و سوئیس سخنرانی کرد.
رحمان این نشست را گامی مهم برای برقراری روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه دانست و زمینه های گسترده همکاری و فرصت های سرمایه گذاری در تاجیکستان را برای طیف گسترده نمایندگان تجاری و مالی کنفدراسیون سوئیس معرفی کرد.
تاکید شد که تاجیکستان امروز بسیاری از برنامه های اقتصادی مؤثر را در استراتژی توسعه بلند مدت خود اجرا می کند که به سرمایه گذاری خارجی بیشتری نیاز دارد. در همین راستا، پروژه های مختلفی در زمینه های بهداشت، اقتصاد، آب و انرژی و همچنین توسعه موسسات جامعه مدنی در تاجیکستان توسط سرمایه گذاری کنفدراسیون سوئیس تامین می شود.
پروژه های در زمینه های مختلف انرژی، زیرساخت، تولید صنعتی، معدن، صنایع سبک و مواد غذای، از جمله پردازش محصولات کشاورزی اکولوژیکی، فلزات و سنگ های گرانبها، الیاف پنبه، ابریشم و به طور کلی تولید مواد اولیه، بخش های مالی، بانکداری، گردشگری و داروسازی از بخش های اولویت همکاری تاجیکستان با سرمایه گذاران خارجی است.
در این نشست از تجار و سرمایه گذاران کنفدراسیون سوئیس دعوت شد که برای آشنای و برقراری همکاری نزدیک و سودمند دوجانبه و مشارکت در اجرای پروژه های سودآور اقتصادی به تاجیکستان سفر کنند.
در این همایش در حضور رئیس جمهوری تاجیکستان سه سند همکاری جدید از جمله تفاهمنامه همکاری بین اتاق بازرگانی سوئیس و اتاق تجارت و صنایع جمهوری تاجیکستان ، تفاهمنامه همکاری بین آژانس ملی بازاریابی سوئیس و کمیته توسعه گردشگری وابسته دولت تاجیکستان در مورد همکاری در زمینه گردشگری، و تفاهمنامه همکاری بین کنفدراسیون سوئیسی گلینکار و شرکت تالکو جمهوری تاجیکستان مبنی بر گردش متقابل کالاها به ارزش 1.3 میلیارد دلار به امضا رسید.
رئیس جمهور تاجیکستان همچنین با توماس یورک، رئیس هیئت مدیره بانک ملی سوئیس دیدار و گفتگو کرد و در جریان این ملاقات مسائل توسعه روابط در عرصههای بانکداری و دارایی بررسی گردید.
طرفین وضعیت فعلی و دورنمای همکاری بانکی و دارایی دو کشور، تکمیل نظام بانکی، تطبیق طرحهای اولویت تاجیکستان، کمک های تکنیکی و مشورتی، مدیریت ذخایر بینالمللی و بازآموزی کارمندان را در چارچوب نهادهای مالی صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و دفتر همکاری اقتصادی سوئیس بررسی کردند.
نظر شما