شکل‌گیری شبکه‌های ارتباطی دو فضایی میان دانشمندان مسلمان نیاز است

تهران- ایرنا- رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید شبکه ارتباطی بین دانشمندان جهان اسلام شکل بگیرد، گفت: ما نیازمند شبکه‌های ارتباطی دو فضایی میان دانشمندان مسلمان هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی روز شنبه در مراسم افتتاح سومین هفته جایزه مصطفی (ص) در سالن همایش‌های دانشگاه الزهرا با اشاره به اینکه فناوری‌های جدید بر مبنای اتصال گرایی به وجود آمده است و این فناوری‌ها موجب فراهم شدن قدرت بالای ارتباطات می‌شود، افزود: منظور از شبکه در فضای جدید که در پرتو نظام فراگیر رایانه‌ای شکل گرفته است، مجموعه ای از دیوایس‌ها است که از طریق واسطه ارتباطی به یکدیگر متصل شده‌اند. در چنین شبکه‌هایی، هر دیوایس به عنوان گره در نظر گرفته می‌شود و هر گرهی می‌تواند یک رایانه، پرینتر و گوشی همراه باشد.

وی بیان کرد: شبکه‌های ارتباطی مجموعه‌ای از افراد، سازمان‌ها و دیگر موجودیت‌های اجتماعی است که به واسطه مجموعه‌ای از روابط اجتماعی مانند دوستی، همکاری یا تبادل اطلاعات به یکدیگر متصل می‌شوند. ارتباطات در چنین شبکه‌هایی به دو صورت همزمان و غیر همزمان صورت می‌گیرد. در نوع همزمان ارتباط تبادلات میان طرفین  در زمان واقعی انجام می‌شود و در ارتباطات غیرهمزمان‌، پیام‌ها می‌توانند هر زمانی ارسال شوند و مخاطبان دریافت کننده نیز برای خواندن یا پاسخ به پیام‌ها در هر زمان  که برایشان مناسب باشد، اقدام کنند.

عاملی با بیان اینکه ما نیازمند شبکه‌های ارتباطی دو فضایی دانشمندان مسلمان هستیم، اظهارکرد: شبکه‌های ارتباطی دو فضایی از سطح عمل حضوری و زمینی به سطح عمل مجازی توسعه پیدا می‌کند، همچنین این شبکه‌ها نه صرفا به سطح مجازی ختم می‌شوند و نه لزوما به فضای حضوری و زمینی منتهی می‌شوند.

وی گفت: در فضای مجازی فاصله‌ها از بین می‌رود، بنابراین همه زمان و همه جا شدن است. در شبکه این ارتباط مکانی و زمانی نیست و به صورت برون مرکزی همه را به هم مرتبط می‌کند.

عاملی یادآور شد: علم با آشکار شدنش معنا پیدا می‌کند و معنای جدی پیدا می‌کند. بنابراین باید با ایجاد شبکه علم را در اختیار یکدیگر قرار دهیم.

جایزه مصطفی (ص) به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. این جایزه که به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود، به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری ارائه شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha