قدرت الله ولدی روز یکشنبه در نشست انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان ملایر با اشاره به مصوبه هیات دولت مبنی بر گسترش کتابخانه در روستاهای بالای یکهزار و ۵۰۰ نفر جمعیت افزود: در بخش های تابعه شهرستان تعداد روستاهای بالای یکهزار و ۵۰۰ نفر جمعیت شناسایی و در برنامه ایجاد کتابخانه قرار گیرند.
وی ملایر را با وسعت جمعیتی بالا و فرهنگ غنی نیازمند توجه بیشتر در حوزه کتاب و کتابخوانی دانست و بیان کرد: تمامی مجموعه این شهرستان دغدغه کتاب و کتابخوانی و توسعه فرهنگ مطالعه را دارد و همواره برای کمک به این حوزه پای کار است.
فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه شهروندان ملایری، علما و اندیشمندان این شهرستان با کتاب انس و الفت دارند ادامه داد: حوزه کتاب نیز مانند دیگر حوزهها از اهمیت ویژه برای ما برخوردار است.
ولدی ضمن تاکید بر پرداخت به موقع سهم نیم درصد شهرداریها به نهاد کتابخانههای عمومی، خواستار تقویت ارتباط دو سویه کتابخانهها با شهرداریها، برگزاری مستمر جلسات و تقویت ارتباط نهاد کتابخانه با حوزههای علمیه شد.
وی با بیان اینکه واگذاری زمین در حوزه راه و شهرسازی برای ایجاد یک باب کتابخانه شهری مورد موافقت قرار گرفته و مشکلی در این زمینه وجود ندارد گفت: در تمامی زمینهها آماده کمک و همکاری برای پیشبرد اهداف کتاب و کتابخوانی در این شهرستان هستیم.
معاون استاندار همدان ضمن تقدیر از تلاشهای نمایندگان ملایر در حوزه نهاد کتابخانههای عمومی بیان کرد: عملکرد نهاد کتابخانههای عمومی در استان و شهرستان مطلوب است و در این حوزه نگرانی نداریم.
ملایر بالاترین تعداد کتابخانههای روستایی را در استان دارد
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان نیز روند توسعه کتابخانهها، افزایش اعضا، فعال بودن و منابع اطلاعاتی کتابخانههای عمومی استان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: این پویایی باید حفظ شود.
عاطفه زارعی با تاکید بر اینکه نگاهمان از کتابخانه محوری به سمت اجتماع محوری باشد بیان کرد: در لایههای مختلف برای افزایش علائق خواندن و به بهتر زیستن مردم کمک کنیم.
وی با تاکید بر اینکه با همفکری اعضای انجمن باید کار را جلو ببریم ادامه داد: ملایر بالاترین آمار کتابخانههای روستایی را با ۱۲ باب در سطح استان دارد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان تاکید کرد: تلاش ما گسترش کتابخانههای روستایی با جمعیت بالای یکهزار و ۵۰۰ نفر، روستاهای با جمعیت فعال و مهاجر پذیر و مناطق حاشیه شهری و آسیب پذیر است.
زارعی یادآور شد: در این زمینه موارد احصا شده و نیازمند تعریف شدن ردیف اعتباری در کمیته برنامهریزی این شهرستان برای احداث کتابخانههای جدید در این مناطق هستیم.
وی با بیان اینکه هزینه ماهانه هر کتابخانه برای ما حدود چهار میلیون تومان است گفت: با پیگیری «محمد کاظمی» نماینده ملایر ۶ باب کتابخانه در ۶ روستای این شهرستان با کمک بانک پاسارگاد ایجاد میشود که کتابخانه روستای ینگیکند آماده کلنگزنی است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان اظهار داشت: کتابخانهها وابسته به سهم نیم درصد شهرداریها هستند که پرداخت به موقع این سهم به توسعه زیرساختهای فرهنگ مطالعه و کتاب و کتابخوانی کمک میکند.
شعار امسال هفته کتاب جمهوری اسلامی «حال خوش خواندن» نامگذاری شده که برنامههای هفته کتاب از ۱۸ آبان در استان همدان آغاز و تا پایان آبان ادامه دارد.
در حال حاضر ۱۱۵ باب کتابخانه عمومی در استان همدان به مردم خدمات ارائه میدهند که از این تعداد ۲۲ باب در ملایر است.
نظر شما