عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه بازدید از مرز باشماق با تاکید بر اینکه امکان صادرات سالانه ۱۰ میلیارد دلاری از این مرز وجود دارد، اظهار داشت: اگر بتوانیم مشکلات را حل کنیم شرایط تجارت تسهیل میشود که در این راستا برخی موارد با تصمیمگیری در محل قابل رفع است که تصمیم لازم اتخاذ و ابلاغ شد البته برخی نیز منوط به اتخاذ تصمیمات کلان است.
وی افزود: افرادی که در این منطقه زحمت میکشند و تلاش می کنند، باید بتوانند از مزایای مرز با سهولت و راحتی تمام استفاده کنند.
رحمانی فضلی یادآور شد: درخواست و مطالبه مهم مردم این منطقه هم این بود که امکانات و زیرساختها و خدمات بیشتری به شود آنها ارائه بیشتری شود تا درآمدشان بیشتر و ارز آوری هم برای کشور حاصل شود.
وی اضافه کرد: در خصوص ساماندهی و ایجاد شرایط واردات از طریق مرز باشماق نیز آنچه که مربوط به وزارت کشور بود در نشستی که در مرز برگزار شد بررسی و دستور پیگیری و حل مشکل داده شده و آنچه که مربوط به دیگر وزارتخانه ها است را به آنها منتقل میکنیم تا راهکاری عملی برای حل مشکلات اتخاذ شود.
وزیر کشور پس از بازدید از مرز سیرانبند بانه نیز در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به فاصله نزدیک این مرز تا شهر سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق تجار مایل هستند از این مرز کالا صادر کنند و وزارت خارجه و استانداری کردستان تلاش کردهاند تا این امکان فراهم شود.
وی گفت: این وزارتخانه هم از طریق وزارت خارجه برای تحقق این امر پیگیری میکند و با توجه به بازدید انجام شده از این مرز دریافتیم توجیه لازم را دارد.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه دولت تصمیم خوبی برای بسته شدن معابر غیرمجاز مرزی گرفت، اظهار داشت: قرار شد بازارچههای مرزی با رعایت اصول گمرکی امکان ورود تعداد مشخصی از کالاها را داشته باشند اما در مسیر اجرای آن اتفاقاتی از جمله در زمینه ثبت سفارش و سامانههای ثبت رخ داد.
وی یادآور شد: این موضوع دوباره به هیات دولت ارسال شده که امیدواریم با پیشنهادات داده شده در نتیجه دولت برای اجرای آن قانع شود.
وزیر کشور اضافه کرد: با توجه به تبعیت مردم منطقه از قانون و عدم استفاده از معابر غیرقانونی، بنابراین حق آنهاست روشهای قانونی، مناسب و تسهیلات لازم برایشان فراهم کنیم که قصد و هدف دولت هم بر این است.
وی تاکید کرد: مسیر کارشناسی در این ارتباط انجام شده و از کمیسیونهای مرتبط هم گذشته است و باید در یددولت هم طرح و تصویب شود.
رحمانی فضلی افزود: پس از آنکه دولت موافقت کرد حدود ۱۴۰ قلم کالا با شرایط خاص مجوز ورود به کشور پیدا میکند که علاوه بر تامین معیشت مرزنشینان در رونق تجاری و اقتصادی منطقه نیز موثر است.
نظر شما