رئیس مرکز ملی فضای مجازی در خصوص ضرورت سند توسعه خدمات دیجیتال افزود: امروز در کنار پارامترهایی مانند قدرت نظامی و اقتصادی که در گذشته به عنوان قدرت ملی مطرح می شدند، اما هم اکنون فضای مجازی و داده ها از پارامترهای اصلی قدرت ملتها به حساب میآیند که از پارامترهای گذشته نیز قدرتمندتر ظاهر شدهاند.
وی گفت: کشوری که در یک لحظه میتواند همه اپلیکیشنهای کشور خاصی را از کار بیاندازد، قدرتمند است. در مقابل کشوری که در هنجار و سیاستگذاری فضای مجازی نقشی ندارد و نمیتواند صاحب بازیگری در حوزه پیام رسان، جستجوگر و خدمات نو باشد و به کشورهای دیگر و آمریکا وابسته است، نمیتواند در دنیا صاحب قدرت باشد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: ما چند نوع خدمت در سند مرکز ملی تعریف کردیم. یکی از آنها ارائه خدمات پایه کاربردی بر بستر شبکه ملی اطلاعات است، شبکهای که این خدمات پایهای را نداشته باشد، صرفا شبکه پایهای ارتباطی است نه شبکه ملی اطلاعات.
وزارت ارتباطات اعلام کرده است که ۸۰ درصد از شبکه ملی اطلاعات را پیاده سازی کردیم اما آن ها صرفا شبکه را در بخش زیرساخت ارتباطی توسعه دادهاند نه شبکه ملی اطلاعات را. ما در سند تبیین الزامات به شفافیت گفتهایم که خدمات کاربردی پایهای باید ملی باشد. همان خدماتی که مردم چه سخت افزاری چه نرم افزاری به شکل عام مشغول استفاده از آن هستند.
خدماتی مانند سیستم عامل، ایمیل و پیام رسان که هنوز ملی نشدهاند. مردم ما تقریبا بیش از ۸۰ درصد از پیام رسان خارجی استفاده میکنند، کجای این آمار و درصد نشان میدهد که ما شبکه ملی اطلاعات داریم.
او اشاره کرد: ما در حال حاضر سیستم عامل یا جستجوگر ملی نداریم، ابدا هم منظورمان نوع دولتی نیست. مشکلات ما این است که یک ضرب میخواهیم چیزی مانند گوگل با ۲۵۶ خدمت بسازیم. این نگران کننده است که مردم ما کوچکترین نیازهای اطلاعاتی روزمره شان را در چند اپلیکیشن مانند نقشه و جستجوگر خارجی رفع میکنند. این ها باید در داخل فراهم شود. البته در حال حرکت به این سمت هستیم اما کندیهایی نیز وجود دارد.
نظر شما