تازهترین نتایج نظرسنجی موسسه «یوگو» مؤید آن است که ۴۲ درصد از کسانی که مورد پرسش قرار گرفتهاند، تصمیم دارند به حزب محافظهکار رأی دهند که نسبت به آخرین نظرسنجی این موسسه که هفته گذشته صورت گرفت، ۶ درصد افزایش نشان میدهد.
براساس نتایج این نظرسنجی که در آن از یک هزار و ۶۱۹ نفر پرسش به عمل آمده، میزان حمایت از حزب کارگر 'تحت رهبری 'جرمی کوربین' هم با ۳ درصد افزایش، به ۲۸ درصد رسیده است.
همچنین براساس نظرسنجی یاد شده، میزان حمایت از حزب لیبرال دمکرات به عنوان اصلی ترین حزب مخالف خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ۱۵ درصد، حزب برگزیت و سبز ۴ درصد و حزب ملی اسکاتلند ۳ بوده است.
این نظرسنجی نشان میدهند که در حدود یازده درصد از مردم انگلیس هنوز در مورد اینکه به نامزدهای کدام حزب رأی بدهند، دچار تردید هستند.
در این نظر سنجی همچنین این پرسش مطرح شد که از میان بوریس جانسون و جرمی کوربین کدامیک نخست وزیر بهتری هستند که ۴۰ درصد از جانسون و ۱۶ درصد از کوربین حمایت کردند. ۳۱ درصد هم اظهار نظری نکردند.
برآیند این نظرسنجی نشان میدهد که در حال حاضر حزب محافظهکار از حمایت بیشتری نسبت به سایر احزاب سیاسی انگلیس برخوردار است اما هیچ ضمانتی نیست که اکثریت مطلق کرسیهای پارلمان را کسب کند.
این تحولات در حالی صورت می گیرد که رهبر حزب برگزیت دیروز اعلام کرد در حوزههای انتخابیه متعلق به حزب حاکم محافظه کار دخالت نمیکند تا کرسیهای پارلمان از سوی طرفداران برگزیت تصاحب شود.
«نایجل فاراژ» که در شهر هارتلپول سخن میگفت، افزود: نامزدهای پیشنهادی حزب او تلاش خواهند کرد تا کرسیهای پارلمان را از دست سایر احزاب سیاسی مخالف برگزیت به ویژه حزب کارگر به رهبری «جرمی کوربین» خارج کنند. او خط قرمز کارزارهای تبلیغاتی حزب برگزیت را ۳۱۷ حوزهای معرفی کرد که حزب محافظهکار در انتخابات سراسری سال ۲۰۱۷ موفق به کسب پیروزی شد.
رهبر دست راستی حزب برگزیت که خود در انتخابات پیشرو نامزد نشده است، تصمیم خود را به آنچه «تغییر چشمگیر» موضع نخست وزیر انگلیس بر سر چگونگی اجرای برگزیت خواند، نسبت داد. «بوریس جانسون» بتازگی با تمدید دوره گذار، در جریان آنکه انگلیس به رغم اجرای برگزیت تابع قوانین اتحادیه اروپاست، مخالفت کرده است.
وی روز دوشنبه در اظهار نظری از تصمیم فاراژ، استقبال و آن را گامی در راستای شناسایی این واقعیت توصیف کرد که تنها حزب محافظه کار قادر به اجرای برگزیت خواهد بود.
انتخابات عمومی انگلیس که سومین انتخابات پس از رای مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا بشمار می رود قرار است ۱۲ دسامبر ( ۲۱ آذر ) برگزار شود و حزب پیروز سکان دولت این کشور را به مدت پنج سال در دست خواهد گرفت.
با توجه به نظرسنجی های صورت گرفته تا این لحظه هیچ حزبی نمی تواند اکثریت کرسی های مجلس عوام به دست آورد، و در صورت تحقق این مساله، پیش بینی می شود همانند انتخابات سال ۲۰۱۰ میلادی، مجلس بعدی، به اصطلاح معلق شود و دو یا چند حزب ناچار شوند با هم ائتلاف کنند و دولت بعدی انگلیس را شکل دهند.
نظر شما