حمیدرضا احمدیان چهارشنبه در آیین افتتاح نخستین کنفرانس بین المللی شهر هوشمند جنوب کشور در شیراز،تعامل در توسعه شهرهای هوشمند را مهمترین مولفه در این حوزه دانست و افزود: سابقه تصمیمهای هیجانی هوشمندسازی شهرها در کشور ما به بیش از دو دهه می رسد اما در عمل در این باره تعلل و کوتاهیهایی نیز در گذشته صورت گرفته است.
وی ادامه داد: امروزه چالش ها و راهبردهایی برای ایجاد زیرساخت لازم شهر هوشمند وجود دارد که نقش و مشارکت مردم مهمترین عامل تحقق شهر هوشمند است.
لزوم توجه به ذائقه، سنت و معماری در هوشمندسازی شهرها
وی شهر هوشمند را شهری دانست که در آن نوآوری نیز وجود داشته باشد و عنوان کرد: اگر بخواهیم مردم نقش بیشتری در خصوص هوشمندسازی شهرها داشته باشند باید به ذائقه،سنت و معماری شهرها توجه ویژهای شود.
مدیر کل دفتر نوآوری و حمایت از سرمایه گذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اتفاقی نامیمون در معماری شهرهای کشور ما افتاده، به گونهای که معماری همه این شهرها مثل یکدیگر شده است.
وی ادامه داد: تکنولوژی با سرعت زیادی وارد کشور ما شده و به همین دلیل مردم در این حوزه متوقع شدهاند و اصطلاحا مردم هوشمند شده و هر فرد حداقل یک ابزار هوشمند در اختیار دارد که سرویس آنلاین و در لحظه نیز طلب میکند.
وی از جمله خدمات قابل ارایه به شهروندان در شهرهای هوشمند را کنترل ترافیک ,سیستم دفع فاضلاب ,مشاغل و ... عنوان کرد و گفت: جامعه هوشمند ،محیط هوشمند و توسعه هوشمند ،سه رکن اصلی جوامع در حال توسعه و شهرهای هوشمند است.
احمدیان تعامل در توسعه شهرهای هوشمند را مهمترین مولفه در این حوزه عنوان کرد و گفت: تعامل در خصوص هوشمندسازی شهرها با راه اندازی چند اپلیکیشن و اقداماتی از این دست محقق نمیشود و نیازمند مولفههای مهمتر و اثرگذارتری است.
وی به ادبیات شهر نوآور اشاره کرد و افزود: اقتصاد دانش بنیان موضوعی است که به کمک شهرهای خلاق میآید و و ناگزیر باید از آن بهره برد.
او معتقد است که شهرهای امروزی برای آینده یکسری مشکلات در پی دارند.
مدیر کل دفتر نوآوری و حمایت از سرمایهگذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: براساس گفته کارشناسان بین المللی ترکیب جمعیتی دنیا در سال ۲۱۰۰ تغییر می کند بگونهای که عمده شهرهای پر جمعیت دنیا در آن دوران در آفریقا و آسیا خواهد بود و باید بر این اساس از هم اکنون پیش بینی های لازم انجام شود.
وی واقعیت شهر هوشمند را تنها به ایجاد زیرساخت آی تی و تکنولوژی مختصر ندانست و گفت: تکنولوژی چالش بزرگ شهرهای آینده خواهد بود و باید بگونه ای عمل شود که آسیب آن در آینده به کمترین سطح کاهش یابد.
وی مدل هوشمندسازی در شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک را متمایز از یکدیگر عنوان کرد و اظهار داشت: در سند هوشمند اقتصادی کشور باید برای نجات اقتصاد به شاخص ها توجه ویژه ای کرد زیرا در برنامه شهر هوشمند شاخص مهمترین مسئله است.
احمدیان اضافه کرد: آموزش،فرهنگ سازی و آمادگی جامعه برای ورود به شهر هوشمند ،مولفه های مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد که با ساخت فیلم و بازی و مواردی از این دست می توان فرهنگسازی در این خصوص را در جامعه نهادینه کرد.
لازمه مدیریت زمان در شهرها هوشمندی است
رئیس موسسه آموزش عالی آپادانا که برگزار کننده این کنفرانس است در این مراسم گفت: مفهوم زمان و مکان در دوره کنونی تغییر کرده و برای برنامه ریزی و مدیریت شهرها باید زمینه هوشمندیسازی فراهم شود.
احمد جنابعلی جهرمی مدیریت زمان را یکی از مهمترین اولویتهای اصلی شهروندان دانست و اظهار داشت: اگر شهرها به سمت هوشمندسازی مدیریت نشوند در آینده نمی توان مدیریت زمان در شهرها را که یکی از ضروریتها است اعمال کرد.
وی معتقد است که در شهر هوشمند، شهروند می توانند برای کار،ورزش و تفریح خود برنامه ریزی کنند و همچنین در شهر هوشمند هزینههای اداره شهر نیز کاهش خواهد یافت.
جهرمی ادامه داد: رفتن به سمت شهر هوشمند در شهرهایی با بافت قدیمی مشکل است و به همین دلیل در کشورهای پیشرفته دنیا شهرک های هوشمند در اطراف این نوع شهرها ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: اگر مسئولان برای هوشمند کردن شهرها گام برندارند شهروندان با مشکلات روحی و روانی زیادی دچار خواهند شد.
۳۷۸ مقاله به نخستین کنفرانس شهر هوشمند ارایه شده
دبیر اولین کنفرانس بین المللی شهر هوشمند در جنوب کشور در ابتدای این همایش گفت: ۳۷۸ مقاله به دبیرخانه این کنفرانس بین المللی ارسال شد که در نهایت ۳۱۲ مقاله بعد از داوری پذیرش شد.
محسن مشکسار افزود:۸۰ مقاله به شکل پوستر در این کنفرانس ارایه شده و مابقی مقالات نیز طی دو روز برگزاری بصورت شفاهی ارایه خواهد شد.
دبیر این کنفرانس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا،مقالات ارایه شده از خارج کشور به دبیرخانه این کنفرانس را ۸ اثر عنوان کرد.
نخستین کنفرانس بین المللی شهر هوشمند جنوب کشور ۲۲ و ۲۳ آبان در شیراز برپا است و در این دو روز پژوهشگران و متخصصین این حوزه به بیان دیدگاه و ارایه مقالات خود در زمینه هوشمندسازی اقدام می کنند.