گزارش هایی از ایجاد صف در نانوایی های شهرهای مختلف استان، به ویژه در شهر شیروان می رسد که بعضا این وضعیت سبب گلایه و نارضایی شهروندان شده است.
شهروندان شیروانی می گویند چند روزی است که نان در نانوایی ها کم شده و مردم برای تامین نان با مشکل روبه رو می شوند، بعضا ناگزیرند برای تهیه چند قرص نان بیش از یک ساعت در صف بمانند که گاه در آخر موفق به دریافت آن هم نمی شوند.
آنان علت ایجاد صف های طولانی برابر نانوایی ها را افزایش تقاضا از سوی روستاییان عنوان می کنند که چون در روستا برای تامین نان با مشکل روبه رو هستند، نیاز خود را از نانوایی های شهر تامین می کنند.
در این میان مسئولان می گویند که سرانه آرد در روستاها و شهرها کم نشده و اگر نانواها آرد کم می آورند، به علت فروش غیرمجاز آن در بازار است.
برخی از آنان بر این عقیده اند که شماری از نانوایان، آرد خود را خارج از شبکه عرضه کرده و برای پخت نان، کم می گذارند.
هشدار و ضربالاجل استاندار
این وضعیت صدای استاندار خراسان شمالی را هم در چند روز اخیر درآورد که در جلسه ای نسبت به این نابسامانی حوزه آرد و نان هشدار داده و برای رفع آن ضرب الاجل تعیین کرد.
محمدعلی شجاعی با انتقاد از کمبود آرد در برخی شهرستانها، این مشکل را ناشی از عدم مدیریت مناسب دانسته و گفته بود: اگر آرد به موقع توزیع شود نباید شاهد چنین اتفاقاتی بود لذا مهلت یک هفته ای به سازمان غله استان داده می شود تا داستان کمبود آرد در شهرستانها را پایان دهد.
ضعف بازرسی، علت صف نانوایی های شیروان
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی در این باره گفت: ضعف در نظارت و بازرسی ها، علت ایجاد صف های طولانی در برابر نانوایی های برخی مناطق، از جمله شیروان شده است.
سیدجلال موسوی اظهار داشت: عمده مشکلی که از طولاتنی بودن صف های نانوایی ها گزارش شده، مربوط به شهر شیروان است و به نظر می رسد علت آن، تخلف نانوایان و عرضه خارج از شبکه آرد باشد.
وی تصریح کرد: نانوایان به علت ضعف در بازرسی ها، آرد را خارج از شبکه می فروشند و بخش کمتری از آن را نان پخت می کنند.
وی افزود: امسال در ۲ مرتبه بازدید که از نانوایی های شیروان داشتم، ۲ تخلف از آنان شناسایی کردم که ۶۰ تا ۹۰ کیسه آرد، خارج از شبکه عرضه شده بود.
موسوی درباره سوق یافتن روستاییان به شهر برای تامین نان، گفت: سهم آرد روستاها کاهش نیافته است و البته در این فصل، مصرف نان کاهش می یابد و نباید شاهد ایجاد صف در برابر نانوایی ها باشیم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: هیچ کمبودی در زمینه تامین آرد وجود ندارد و سرانه ها کاهش نیافته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم گفت: مشکلاتی از ایجاد صف در نانوایی های شهرستان های شیروان، فاروج و اسفراین گزارش شده است که البته این معضل در شیروان بیشتر است.
رضا فیروزه اظهار داشت: یکی از علت های ایجاد صف، مشکل در حمل آرد توسط شرکت خلیج فارس است که البته در این باره پیگیری هایی انجام شده تا مشکل حل شود.
خراسان شمالی، ششم کشور در مصرف آرد و نان
سرانه مصرف آرد و نان در خراسان شمالی بالاتر از میانگین کشوری است و این استان در جایگاه ششم استانهای پرمصرف این فرآورده غذایی قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی اظهار داشت: سرانه مصرف آرد یارانه ای در این استان ۸.۳ کیلوگرم و سرانه مصرف آرد یارانه ای و آزاد نیز در مجموع ۹.۶ کیلوگرم است که از میانگین کشوری بالاتر است.
محمد بدری، سرانه مصرف آرد در کشور را ۷.۵ تا ۸ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: یکی از موارد تاثیرگذار در میزان مصرف نان، وضعیت اقتصادی مردم است و البته امسال متاثر از گرانی و افزایش قیمت برخی ارزاق مانند برنج و ماکارونی، مصرف نان بیشتر شده است.
اکنون ۶ کارخانه آرد، هزار و ۱۱۲ واحد نانوایی یارانه پز و حدود ۳۰۰ واحد آزادپز در خراسان شمالی دایر است که ماهانه بطور میانگین هفت هزار تن آرد بین واحدهای نانوایی یارانه ای استان توزیع می شود.
استان خراسان شمالی بیش از ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما