۲۳ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۴۱
کد خبرنگار: 888
کد خبر: 83555089
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

بی‌توجهی به ضوابط شهرسازی درقم پررنگ‌تر از سایرمناطق کشور است

قم- ایرنا- معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری قم گفت: نگاه سرمایه‌ای به مسکن و بی‌توجهی به کیفیت معماری و ضوابط شهرسازی در این استان پررنگ‌تر از سایر نقاط کشوراست.

محسن بهشتی روز پنجشنبه درهمایش صنعت ساختمان و رونق تولید درقم افزود: برخی بر این باور هستند ضوابط حاکم بر شهرها به‌ویژه درحوزه مسکونی قابلیت اجرا یا توجیه اقتصادی ندارد، عمده مشکلات از زمانی آغاز شد که مسکن را از کالای مصرفی به سرمایه‌ای تبدیل کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: نگاه سرمایه‌ای باعث کاهش کیفیت معماری و ضوابط شهرسازی شده‌است، زیرا سرمایه‌دار قصد دارد زیربنا را بفروشد و مردم نیز توجهی به کیفیت ساخت ندارند.

وی با بیان این‌که این مساله درشهر قم پررنگ‌تر از دیگر شهرهاست، ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته آمار صدور پروانه بیش از یک‌سوم کاهش‌یافته است و هم‌اکنون صدور پروانه شهرداری قم به کمتر از یک هزار فقره درسال رسیده‌است.

بهشتی تصریح کرد: این مساله نشان می‌دهد از کیفی سازی دور شده‌ایم و چون سرمایه‌گذار درحوزه مسکن مصرف‌کننده نیست، سایر عناصر را مدنظر قرار نمی‌دهد.

به گفته وی، برتری بسیاری از مناطق شهری نسبت به سایر مناطق، به دلیل کیفیت بالا در ساخت‌وسازها می‌باشد و بین مناطق مختلف شهری تفاوت محسوسی در سرانه‌های فضای سبز، خدمات درمانی و آموزشی وجود ندارد.

وی همچنین گفت: درسال‌های اخیر بسیاری ازعناصر معماری که ویژگی و هویت کشور بوده با نوع ساخت‌وساز درحال محو شدن است، مثلا حیاط به‌ویژه درمجتمع‌های مسکونی جایگاه خود را ازدست‌داده‌است.

معاون استاندار قم همچنین بیان کرد: درحالی‌که درقم ۴۵ هزارمسکن خالی وجود دارد، درکمتر از یک ساعت چهار هزار و ۴۰۰ نفر برای مسکن اجتماعی ثبت‌نام کردند که پالایش اولیه نشان می‌دهد سه هزار و ۵۰۰ نفر واجد شرایط هستند.

وی با بیان این‌که اگر آمار واجدان شرایط پایین‌تر از ظرفیت باشد، سایت ثبت‌نام مجددا باز خواهد شد، افزود: بسیاری از ثبت‌نام کنندگان نسبت به شرایط این طرح از جمله میزان آورده متقاضی، وام بانکی با نرخ سود ۱۸ درصد و اقساط ماهیانه یک و نیم میلیون تومان بی‌اطلاع بودند که درصورت آگاهی از این شرایط،‌ انصراف خواهند داد.

با اجرایی شدن طرح اقدام ملی مسکن، یک‌هزار و ۴۸۰ هزار خانواده کم‌درآمد دراستان قم صاحب‌خانه می‌شوند.

وی در ادامه با اشاره به این‌که ساختمان‌سازی باعث رونق تولید، افزایش چرخه اقتصادی، اشتغال‌زایی و تامین مسکن می‌شود، بیان کرد:بارونق صنعت ساختمان حدود ۲۰۰ صنعت می‌تواند فعال شود و بالغ بر ۲ میلیون اشتغال را درکشور ایجاد نماید.

بهشتی افزود: بخش زیادی از افراد فعال دررده‌های پایین صنعت ساختمان، اقشار آسیب‌پذیر جامعه و کارگران هستند که صنعت ساختمان می‌تواند بر اشتغال‌زایی پایدار آن‌ها تاثیر مثبتی ایجاد نماید و زمانی که با رکود مسکن مواجه می‌شویم، آسیب‌پذیرترین قشر جامعه تحت تاثیر این مساله قرار می‌گیرند.

وی با بیان این‌که ۵۰۰ هزارتن عضو سازمان نظام‌مهندسی ساختمان هستند، افزود: ظرفیت خوبی درکشور وجود دارد که می‌تواند باعث افزایش خدمات فنی و مهندسی به کشورهای مجاور و اشتغال و ارزآوری شود.

وی با اشاره به این‌که درسال‌های گذشته ساخت و ساز از سنتی به سمت صنعتی پیش رفته‌است، گفت: هرچند که دربخشی از مسکن مهر این فرآیند انجام شد، ولی از نوع مرغوب نبود و صنعتی‌سازی درکشور مورد نقد جدی قرارگرفت.

معاون استاندار قم با بیان این‌که اولویت صنعتی‌سازی، سرعت، استحکام بالا، کیفیت مناسب و اقتصادی بودن است، افزود: کیفیت پایین ساخت وسازهای صنعتی درمسکن مهر باعث شد برخی تصور کنند صنعتی سازی با کیفیت پایین ارتباط مستقیم دارد، ولی اینگونه نیست.

وی تاکید کرد: صنعتی سازی تمام ابعاد فنی، اقتصادی و سرعت طرح‌ها را در برمی‌گیرد.

همایش صنعت ساختمان و رونق تولید با حضور فعالان این عرصه و مسئولان استانی درتالار مرکزی شهر قم برگزار شد؛ گسترش ظرفیت صادراتی تولیدات، رونق واحدهای تولیدی مرتبط، مصالح و فناوری‌های نوین و برگزاری رویداد جانبی استارت آپ‌های صنعت ساختمان از محورهای این همایش بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha