علیرضا حسین زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان گناباد با برخورداری از سه هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشت زعفران از مناطق مستعد تولید این محصول در سطح استان خراسان رضوی و کشور به شمار می رود و طبق بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان و پژوهشگران از بین زعفران تولیدی ۸۵ نقطه کشور زعفران گناباد از نظر عطر و طعم از کیفیت بالاتری برخوردار است.
وی ادامه داد: با توجه به کیفیت زعفران تولیدی گناباد و از طرفی همزمانی برداشت محصول این شهرستان با شهرستانهای همجوار خراسان رضوی و خراسان جنوبی، گناباد با برنامه ریزی صحیح قابلیت تبدیل به قطب تولید گل زعفران در این منطقه را دارد.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: ثبت نظام آبیاری مبتنی بر قنات روستای سنوی گناباد توسط سازمان خوار و بار کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) بیانگر اصالت و کیفیت مطلوب زعفران این شهرستان است و باید از این ظرفیت برای شناساندن محصول زعفران این شهرستان در سطوح ملی و بین المللی بیشتر بهره گرفت.
حسین زاده افزود: بازار سنتی فروش گل زعفران در روستای سنوی گناباد از قدیم و سالهای بسیار دور مشتریانی از شهرستانهای همجوار نظیر تربت حیدریه داشته است و متقاضیان از شهرستانهای همجوار برای خرید این محصول مراجعه می کردند ولی هم اینک این بازار باید از نظر کمی و کیفی توسعه یابد و به قطب عرضه این محصول تبدیل شود.
وی ادامه داد: برداشت زعفران در گناباد از دهم آبان ماه جاری آغاز شده است و پیش بینی می شود افزون بر ۱۲ تن زعفران از این اراضی تولید و برداشت شود و از هر ۸۵ کیلوگرم گل زعفران به طور معمول یک کیلو زعفران خالص برداشت می شود و حدود ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه جمع آوری و استحصال زعفران این شهرستان در سال زراعی جاری خواهد بود.
۸۶ هزار هکتار از مجموع ۱۰۵ هزار هکتار زمینهای کشت زعفران ایران مربوط به استان خراسان رضوی است و در این میان گناباد با سه هزار و ۵۰۰ هکتار مزرعه زعفران سالانه ۱۲ تن محصول تولید می کند و نیمی از زمینهای زیر کشت این شهرستان به زعفران اختصاص دارد.
شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما