۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۲۹
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 83555283
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دود وسایل گرمایشی غیراستاندارد دیگر به چشم مدارس نمی‌رود

شهرکرد- ایرنا- هر ساله با آغاز فصل سرما و زمستان، هر کسی به دنبال دوری از سرماست و این گرم نگهداشتن محیط توسط انواع وسایل گرمازا ایجاد می‌شود.

اما گاهی استاندارد نبودن وسائل گرمازا ، خود باعث ایجاد بروز خطرات و مخاطراتی برای افراد می‌شود که گاهی خسارت جبران ناپذیر را به جا می گذارد.

در چند دهه اخیر گاهی این وسائل گرمازا در مدارس نیز باعث بروز حادثه شده است و این حادثه به خطر افتادن جان دانش آموزان را رقم زده است.

در خاطره تاریخی چهارمحال و بختیاری همواره نام روستای سفیلان در لردگان با یاد و خاطره دانش‌آموزانی عجین شده است که جان خود را بر اثر آتش گرفتن بخاری مدرسه از دست دادند.

استان چهارمحال و بختیاری، هرگز خاطره سوختن معلم و ۱۳ دانش‌آموز مدرسه روستای سفیلان شهرستان لردگان را از ذهن خود نخواهد برد. 

سابقه آتش‌سوزی در مدارس کشور به مرگ ده‌ها دانش‌آموز و سوختگی بیش از ۵۰ دانش آموز منجر شده است.

آتش‌سوزی در مدرسه اسوه حسنه در شهر زاهدان در تاریخ ۲۷ آذرماه سال‌گذشته رخ داد که منجر به فوت ۴ دانش‌آموز در این حادثه شد.

آتش‌سوزی در مدرسه ابتدایی شین‌آباد در آذرماه سال ۹۱ به دلیل غیراستاندارد بودن بخاری نفتی رخ داد، که در این حادثه ۲۸ دانش‌آموز دختر این مدرسه آسیب دیدند که از این تعداد ۲ دانش آموز فوت کردند.

از ۲۶ دانش آموز مصدوم، ۱۴ تن دچار مصدومیت شدید شدند.

در حادثه دیگر در مدرسه شهید رحیمی درودزن فارس در آذرماه سال ۸۵ نیز ۸ دانش‌آموز دچار سوختگی شدید از سرو گردن شدند.

در حادثه دیگر در مدرسه ابتدایی روستای سفیلان در آبان ماه سال ۸۳ نیز ۱۳ دانش آموز و معلم این کلاس درس آتش سوختند.

در این حادثه غمبار به دلیل بروز آتش‌سوزی در بخاری نفتی در کلاس درس معلم فداکار بخاری را از کلاس به بیرون انداخت اما ۲ گالن پر از نفت در راهرو بخاری غرق آتش را در برمی گیرد و شعله های حریق به داخل کلاس زبانه می کشد.

در حادثه آتش سوز دیگر در مدرسه شفت گیلان در بهمن ماه سال ۷۶ بخاری این کلاس درس به دلیل وزش باد شدید و توفانی بودن هوا آتش می گیرد.

وجود مدارس ناایمن و وسایل گرمایشی غیراستاندارد، همواره می‌تواند سلامت و جان دانش آموزان را به خطر بیندازد و در این راستا باید همواره مراقبتهای لازم صورت گیرد.

استفاده از وسایل و امکانات که بیشتر منجر به آتش‌سوزی می‌شود مانند موکت، بیلبورد و کف‌پوش‌ها از دیگر مشکلات و تهدیدهای است که هنگام بروز حوادث و آتش‌سوزی سرعت آتش و بروز خسارت را بیشتر می‌کند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بحث استانداردسازی فضاهای آموزشی استان همزمان با سراسر کشور از سال ۹۲ با اعتباری از محل بخشی از درآمد فیش‌های گاز مصرفی آغاز شد، افزود: تاکنون سیستم گرمایشی بیش از ۶ هزار کلاس درس استان استانداردسازی شده است.

محمدرضا براتی در گفت و گو با ایرنا افزود: استانداردسازی سیستم گرمایشی و فضاهای آموزشی استان از اواسط امسال با یک حرکت جدی شتاب گرفت که در این طرح بخاری نفتی مدارسی که علمک گاز بغل درب مدرسه نصب شده جمع آوری و به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شدند.

وی گفت: در این طرح تاکنون ۳۵۰ کلاس درس در مناطق محروم که بخاری نفتی و علمک گاز نصب شده داشتند، به بخاری های گازی هرموتیک تجهیز شدند.

این مسوول آموزش و پرورش استان گفت: برای اجرای این طرح بیش از ۴۲ میلیارد ریال به مظنور خرید بخاری و همچنین گازکشی در مدارس هزینه شده است.

براتی، با اشاره به اینکه این بخاری‌های هوشمند استاندارد با مصرف خیلی کم گاز بازدهی بالا دارند، افزود: برای نصب این بخاری‌ها سنسورهای حساس گاز در هر کلاس نصب شده است.

به گفته وی، دودکش‌های این بخاری‌ها دو جداره است که یک جداره برای تامین هوای تازه برای سوخت گاز بخاری و یک جداره به عنوان دودکش عمل می‌کند و به هیچ عنوان از اکسیژن کلاس برای سوخت استفاده نمی‌شود.

وی اظهار داشت: این بخاری‌ها بیشتر در مناطق محروم شهرستان‌های کوهرنگ، لردگان، اردل و منطقه عشایری نصب شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری افزود: هم اکنون ۳۰۰ کلاس درس دیگر در مناطق سختگذر استان که گازکشی نشده است، شناسایی شده که بیشتر این کلاس‌های درس در منطقه بازفت شهرستان  کوهرنگ است.

وی با تاکید بر اینکه بخاری نفتی چک‌های در هیچ مدرسه در سطح استان استفاده نمی شود، اظهار داشت: بخاری‌های نفتی مورد استفاده در مدارس استان کاربراتوری هستند و تامین سوخت برای این بخاری‌ها بر عهده شرکت نفت است و ادارات آموزش و پرورش پیگیر تامین سهمیه نفت و گازوئیل برای مدارس هستند.

به گفته وی، در برخی مناطق که هنوز گازکشی انجام نشده و مدارس پرجمعیت فعال است نیز استانداردسازی سیستم گرمایشی به وسیله سیستم موتورخانه فراهم شده که سوخت این مدارس نیز با گازوئیل تامین می‌شود.

براتی با اشاره به اینکه استانداردسازی و نوسازی سیستم گرمایشی مدارس دارای بخاری گازسوز نیز در برنامه بعدی این سازمان قرار دارد، گفت: جمع‌آوری و استاندارد این مدارس با استفاده از سیستم پکیج، موتورخانه و بخاری‌های هوشمند هرموتیک از برنامه‌های بعدی این سازمان است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد نیز با اشاره به حوادث رخ داده شده در سال‌های گذشته در مدارس استان به دلیل غیراستاندارد بودن وسایل گرمایشی و رعایت نکردن اصول ایمنی گفت: برگزاری دوره‌های آموزش آتش نشانی برای دانش آموزان، مربیان و متصدیان مدارس در برنامه‌های این سازمان قرار دارد.

مجید علیپور افزود: به منظور فرهنگ سازی و اجرای برنامه‌های آموزشی پیشگیرانه ماهانه به بیش از ۴ هزار دانش‌آموز استان به صورت رایگان در زمینه اطفاء حریق آموزش ارائه می شود.

وی با تاکید بر اینکه تنها بخاری‌های نفتی خطرناک نیست، اظهار داشت: سیستم‌های گرمایشی مانند بخاری‌های گازی و برقی نیز در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی در زمان نصب می‌تواند خطرات ناگواری همچون مسمومیت یا انفجار را به دنبال داشته باشد.
به گفته وی، اجرای نکات ایمنی در مدارس و همچنین توجه به شارژ کپسول‌های آتش نشانی و مسدود نبودن پله‌های خروج اضطراری در مدارس چندین مرتبه باید از سوی مسوولان مدارس مورد توجه قرار گیرد.

رئیس اداره آموزش و پرورش عشایری چهارمحال وبختیاری نیز گفت: در سال تحصیلی جاری ۱۶۸ مدرسه ثابت و ۲۴ کلاس درس سیار عشایر این استان مجهز به بخاری‌های ایمن و استاندارد شد. 
حاتم خالدی افزود: برای مابقی مدارس که دسترسی به گاز طبیعی ندارند، سوخت فسیلی مورد نیاز (نفت سفید) تامین و در مخازن ایمن ذخیره‌سازی شده است. 

وی گفت: تجهیز کانکس‌های کلاس درس عشایر به انرژی پاک نوین و آبگرمکن‌های خورشیدی برای کلاس‌های درس دانش‌آموزان کوچرو عشایری استان را ضروری خواند.

به گفته وی،۷ هزار و ۲۴۰ دانش‌آموز در تمام مقاطع تحصیلی در مدارس عشایری استان مشغول تصحیل هستند

به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جاری بیش از ۲۰۶ هزار دانش آموز در مقاطع در ۲ هزار و ۴۰۰ فضای آموزشی در استان چهارمحال وبختیاری مشغول تحصیل هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha