محمد رضا حیدری عصر پنجشنبه در اختتامیه اجلاس رئیسان کمیسیونهای شهرسازی شوراهای مراکز استانها در مشهد افزود: منشور حقوق شهرنشینی نیز در راستای تحقق حقوق عمومی و حقوق شهروندی در سال جاری در شورای پنجم شهر مشهد تهیه، مصوب و منتشر شده است و از اسناد بالادستی در تهیه طرحها و برنامههای شهرداری مشهد است.
وی اضافه کرد: در شهر مشهد شرایط نامتوازنی در فضای شهری داریم مثلا یک سوم جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مشهد در حاشیه این شهر ساکن هستند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: تلاشهای زیادی برای رفع معضل سکونتگاههای غیر رسمی صورت گرفته است اما کار، سخت است و اصلاح چهار هزار و ۵۰۰ هکتار بافت ناکارآمد شهری و اجرای طرح بازآفرینی شهری کار دشواری است.
حیدری با اشاره به فعال شدن ۲۰ دفتر تسهیلگری برای اجرای طرح بازآفرینی شهری در مشهد افزود: مشهد نگاه ویژه و توجه ویژه ای در سطح کلان کشور میطلبد.
وی ادامه داد: ۲۰ سال از اجرای طرح بازسازی و نوسازی بافت اطراف حرم میگذرد و این طرح تنها ۵۰ درصد پیشرفت داشته است و در نیمه راه، شورای عالی شهرسازی طرح مصوب را باطل و طرح دیگری تصویب کرد که تغییر طرح در نیمه کار، حقوق مکتسبه ایجاد کردهاست.
"بازآفرینی شهری" فرآیندی است که به خلق فضای شهری جدید با حفظ ویژگیهای اصلی کالبدی و فعالیتی می انجامد. بر این اساس بازآفرینی شهری نگرش و اقداماتی جامع و یکپارچه برای حل مشکلات شهری است که در نهایت به یک پیشرفت پایدار اقتصادی، کالبدی، اجتماعی و محیطی خواهد انجامید.
بافت فرسوده که در مقیاس شهری ریزدانه و فاقد استحکام است ۳۰ درصد از کل مساحت مشهد را تشکیل می دهد به طوری که بناها و فضاهای دسترسی دو هزار و ۵۰۰ هکتار از مساحت این کلانشهر فرسوده تلقی می شود.
مساحت نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) ۳۶۶ هکتار است و مشهد پس از تهران و تبریز در جایگاه سوم شهرهای دارای بافت فرسوده کشور قرار دارد که هزار و ۸۰۰ هکتار از بافت فرسوده مشهد مربوط به حاشیه این شهر است.
دومین اجلاس مشورتی رئیسان کمیسیونهای شوراهای شهر مراکز استانها به میزبانی شورای اسلامی شهر مشهد برگزار شد.
نظر شما