حجت الاسلام سید احمد مرتضوی مقدم شامگاه پنجشنبه در مراسم جشن نگین خلقت که به مناسبت میلاد پیامبر اعظم (ص) و امام جعفر صادق (ع) در مسجد امام حسین (ع) بیرجند برگزار شد افزود: مدیران روحیه خدمتگزاری داشته باشند و از نوآوری نترسند.
وی گفت: گاهی یک مدیر به شکل خشک، قانون را اجرا میکند اما گاهی با ابتکار میتوان کار را راه انداخت که متاسفانه بعضی افراد این هنر را ندارند و برخی نیز میترسند.
رئیس دیوان عالی کشور اظهار داشت: مدیریت ریسک هم دارد و مدیر خوب گاهی برای راه انداختن کار ریسک هم میکند.
وی گفت: برخی مدیران از سازمان بازرسی کل کشور هراس دارند و بنده از همکارانم در سازمان بازرسی میخواهم مدیرانی که در راستای احقاق حقوق مردم و حرکت در مسیر انقلاب اسلامی هستند و اهل اختلاس و خلاف نبودهاند را حمایت کنند و اگر تخلفی هم هست آن تخلف را میتوان در مسیر دیگری مورد رسیدگی قرار داد.
مرتضوی مقدم ادامه داد: امروز اگر دشمنان اسلام بیشترین کینه را نسبت به نظام جمهوری اسلامی دارند به دلیل روشنگری است که اسلام و این نظام کرده و گرنه دولتهای اسلامی در سطح دنیا متعدد بوده اما کینه دشمن به ویژه آمریکا و اسرائیل به نظام جمهوری اسلامی به این دلیل است که انقلاب اسلامی روشنگری میکند و از توطئههای دشمن پرده دری و به ملتها آگاهی داده و آنها را به مبانی اسلام آگاه میکند.
وی گفت: سیاست راهبردی نظام مقدس جمهوری اسلامی از روز پیروزی تاکنون ایجاد وحدت بین فرقههای اسلامی است و سیاست کلی نظام رفع تفرقه و دشمنی بوده و همه ما میدانیم که دشمن از تفرقه استفاده میکند و همه این مطلب را درک کردهایم که تفرقه چه آثار بدی بر جوامع بشری دارد.
وی با بیان این که دشمن هر وقت بخواهد بر ملتی پیروز شود، نخستین کارش ایجاد تفرقه است افزود: جمهوری اسلامی از روز تولد روشنگری را آغاز کرد و بذر بصیرت را کاشت، ملتهای جهان را بیدار، آنها را با اهداف اصلی اسلام آشنا و فریاد اتحاد و یگانگی را بلند کرد.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: چه ابتدای پیروزی انقلاب که امام خمینی (ره) با بصیرت و تیزبینی خود ملت را آگاه و بیدار کرد و تا امروز از آثار و نفسهای آن مرد بزرگ این نظام سرپاست و بعد از آن هم رهبر معظم انقلاب که رهبری آگاه، بصیر و آینده نگر است و همان راه امام را می پیمایند، بصیرت و آگاهی میدهند و این حلقهها را به هم وصل می کنند.
وی اظهار داشت: وحدت راهبردی است که توانسته در برابر همه توطئههای دشمن جمهوری اسلامی را بیمه کند و سابقه هفته وحدت به قبل انقلاب برمی گردد که مقام معظم رهبری نخستین پایهگذار هفته وحدت بودهاند.
وی افزود: دشمن شناسی موضوعی مهم است و اگر بدانیم که دشمن ما چه کسی است و با توطئههای او آشنا باشیم، راهکارهای مبارزه را هم میتوانیم پیدا کنیم و آنچه که اسلام از دست دشمنان ضربه خورده به دلیل تفرقههایی است که در بعضی جاها رخ داده است.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم گفت: آنچه برای ما امروز مهم است حفظ نظام بوده و دشمن همه توطئههای خود را در سطح جهان به کارگرفته که راهی برای شکست جمهوری اسلامی پیدا کند و به حول و قوه الهی موفق نشده و نمیشود چون تا زمانی که ملت مسلمان ایران و مومنان دست در دست هم دارند و یک هدف را دنبال کرده و بصیرت دارند دشمن نمیتواند کاری انجام دهد و انقلاب سرجایش ایستاده و خواهد ماند.
وی قضاوت را از شئونات خداوند و پیامبر اسلام (ص) دانست و اضافه کرد: قاضی خلیفه خدا در زمین بوده چون جای خدا و پیامبر نشسته است و وقتی انسان خلیفه کسی شود صفات، روحیات و اخلاق او را باید داشته باشد.
وی اظهار داشت: خداوند متعال حکم به حق دارد و خلیفه خدا هم باید حکم به حق داشته باشد، هرکسی از مسیر حق منحرف شود نمیتواند خلیفه خدا باشد چون او ظالم است و نخستین آفتی که قضاوت را تهدید میکند پیروی از هوای نفس است.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: کار نفس امر به بدی است و باید آن را مهار کرد که این موضوع از آفتهای قضا است و از امتیازاتی که قاضی شایسته دارد این است که در مقابل هوای نفس مقاومت کند و اگر انسان در مقابل هوای نفس مقاومت کند، یعنی جهاد کرده است.
وی بیان کرد: قاضی که در مسیر حق حرکت کند قطعا خدا حامی اوست و او را به مسیر حق هدایت میکند.
مرتضوی مقدم ادامه داد: دادگستری خراسان جنوبی از حیث رسیدگی و تعداد پروندهها از استانهای نمونه کشور است و آنچه ما از همکاران در استانها انتظار داریم این است که جز به حق به چیز دیگری فکر نکنند و انتظار مردم هم بیشتر از این موضوع نیست.
وی تصریح کرد: نمونه بودن دادگستری خراسان جنوبی به دلیل نجابت مردم، نظارت مفید و سلامت قضات است.
وی گفت: حرکت جدیدی را در دیوان عالی کشور با سفر به استانها شروع کردیم و تصمیم گرفتیم از نزدیک با عملکرد همکاران خود آشنا شده و کار و رای و استدلال آنها را دیده و اگر لازم بود تذکری هم بدهیم که مشاهده شد این سفرها خیلی مفید است.
رئیس دیوان عالی کشور بیان کرد: در این سفرها، تذکراتی که همکاران باتجربه دیوان عالی کشور میدهند و همکاران استانی از تجربیات آنها بهره میگیرند و تذکرات در راستای احقاق حق مردم برای همکاران ارزشمند و مفید است.
او گفت: مردم از دستگاه قضا غیر از احقاق حق انتظاری ندارند و تعداد اندکی هم ممکن است به دنبال سودجویی باشند و بخواهند با مدارک جعلی و حرکتهای ناموزون منافعی را صاحب شوند که اینجا زیرکی قضات لازم است.
رئیس دیوان عالی کشور بیان کرد: قاضی با فراست باید حق را از ناحق تشخیص دهد و تقوی و زیرکی به قاضی کمک میکند که اگر انسان تقوی داشته باشد هیچ وقت در بن بست گیر نمیکند و هیچ وقت در پرونده سرگردان نمیشود و اگر هدفش احقاق حق بوده و با توکل بر خدا کارش را شروع کند در بن بست نمیماند.
وی گفت: همکار ما وقتی پشت میز خود قرار میگیرد باید با وضو باشد و با نام و یاد خدا کار را شروع کند و با توکل به او قلم بزند؛ آن وقت خداوند او را یاری میکند.
وی افزود: قضات شریف خراسان جنوبی همیشه به حقوق مردم توجه داشته باشند و بعضی از ما رای طبق قانون میدهیم اما پرونده ممکن است پشت پردهای داشته باشد که هر کسی متوجه نمیشود، گاهی پروندهها پشت صحنهای دارد که آن پشت صحنه از ظاهر پرونده مهمتر است و اینجا فراست قاضی میتواند حق را به حق دار برساند.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم اظهار داشت: در راستای احقاق حقوق، قانون ابزار کار ماست و خلاف قانون حق نداریم کاری انجام دهیم اما همین ابزار را باید با یک ابتکار و هنر برای احقاق حقوق مردم به کار گرفت زیرا قاضی اختیار تفسیر قانون را دارد و باید ببینیم حق کجاست و اگر حق را پیدا کردیم قانون را باید در راستای حق تفسیر کرد.
وی گفت: رای قاضی باید مطابق قانون و شرع باشد اما قاضی باید با زرنگی کشف حقیقت کند و با پروندههایی که در این چند روز در خراسان جنوبی دیدیم همکاران ما با تلاش خود آمار پروندهها را به حداقل ممکن رساندهاند و دادگستری خراسان جنوبی یک دادگستری نمونه از حیث داشتن آمار پرونده است.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: به مدیران و کارمندان دستگاه های دولتی خراسان جنوبی هم تذکر میدهم چون نارضایتی از بعضی ادارات دولتی وجود دارد و مردم را برخی کارکنان سرگردان کرده و خودشان را از مردم طلبکار میدانند که این زیبنده نظام اسلامی نیست چون مردم از ما طلبکار هستند.
وی گفت: کار در پیشگاه خداوند دقیق است و یک ساعت تاخیر در انجام کار ملت برای فرد مسئولیتی دارد چون حق الناس است و اگر کارمند دستگاهی نیم ساعت را صرف صبحانه خود کرده و مردم پشت در بمانند، مسئول است و مدیران باید افراد کارشکن را تسویه کنند.
رئیس دیوان عالی کشور شامگاه دوشنبه ۲۰ آبان با استقبال استاندار خراسان جنوبی، رئیس کل دادگستری و جمعی از مسئولان استان وارد بیرجند شد و دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، شرکت در نشست شورای قضایی و شورای اداری استان، سفر به شهرستان قاینات و دیدار با قضات و کارکنان قضایی از برنامههای سفر وی به این استان بود.
نظر شما