سید جعفر مرعشی روز جمعه در همایش راهکارهای بهبود فضای کسب و کار در کردستان اظهار داشت: غیرقابل پیش بینی بودن قیمت مواد اولیه و محصولات یکی دیگر از مشکلات مهم پیش روی شرکتهای دانش بنیان است.
وی افزود: دشواری تامین مالی از طریق بانکها، برداشتهای سلیقهای از قوانین و مقررات و وجود رقابت غیرمنصفانه بین شرکتهای دولتی و شبه دولتی و شرکتهای دانش بنیان از دیگر مشکلات جدی این شرکتها است.
مرعشی با اشاره به ضرورت دگرگونی در محیط کسب و کار اضافه کرد: سرعت، دقت و کارآمدی سه عام مهم در بهبود محیط کسب و کار است.
وی با تاکید بر آموزش برخی از مهارتها یادآور شد: مهارتهای حل مسایل پیچیده، تفکر نقادانه، خلاقیت، مدیریت انسانها و هوش احساسی و عاطفی برخی از این مهاراتها است.
رئیس دانشگاه کردستان هم در این همایش گفت: توسعهای پایدار است که هماهنگ و متوازن و در همه بخشهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و با ملاحظات زیست محیطی و توجه به منابع زیرزمینی باشد.
رحمت صادقی با اشاره به اینکه بدون نقشآفرینی دانشگاهها رسیدن به توسعه پایدار غیرممکن است، اظهار داشت: پژوهش و سپس کارآفرینی هم به وظایف دانشگاههای نسل جدید اضافه شده است.
وی افزود: موازیکاری، پراکنده و جزیرهای عمل کردن نه تنها موجب نزدیکی علم و صنعت نشده بلکه به واگرایی انجامیده است.
صادقی با بیان اینکه بودجه و اعتبار ناچیزی به سمت پژوهش و علم در کشور رفته است اضافه کرد: مراکز رشد هم جدا از دانشگاهها است که با این ساختار نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
رئیس دانشگاه کردستان تنها راهکار حل مشکلات همگرایی بیشتر علم، فناوری و جامعه دانست و تاکید کرد: صنعتی که از دل دانشگاه بیرون نیاید نمیتواند با دانشگاه ارتباط داشته باشد.
وی گفت: سرانهای که از وزارت علوم به دانشگاه کردستان اختصاص مییابد کمتر از متوسط کشوری است همچنین برای این دانشگاه تنها چهار ردیف بودجه مستقل وجود دارد این درحالی است که دانشگاههای استانهای همجوار کردستان از هفت تا ۱۰ ردیف بودجهای مستقل دارند.
نماینده فعالین معدن استان کردستان هم در این همایش گفت: وجود معارض یکی از مشکلات جدی فعالیت در حوزه معدن است این در حالی است که اولین کسانی که از فعالیت معدن بهرهمند میشوند همان مردم منطقه هستند.
شوذب جباری افزود: هیچ ارتباط درستی بین صنعت و دانشگاه وجود ندارد و بزرگترین مشکل نبود ارتباط میان دانشگاه و واحدهای صنعتی و نبود آموزش برای فعالین این واحدها است.
وی با اشاره به ضعف زیرساختهای حمل و نقل در استان کردستان تاکید کرد: حمل و نقل در استان کردستان به نسبت اصفهان ۲۵ تا ۳۰ درصد گرانتر است.
جباری با بیان اینکه هنوز اکتشافات پایدار معدنی در کردستان وجود ندارد، افزود: یک هزار و ۸۰۰ بخشنامه خلقالساعه در ۲ سال از سوی وزارتخانه صمت در حوزه معدن صادر شده است.
نماینده فعالین کشاورزی هم در این همایش گفت: بیمه یکی از مشکلات جدی کشاورزان است و از ۱۱۳ هزار کشاورز استان تنها ۷۰۰ نفر بیمه شدهاند که معادل ۱.۲ درصد از کل کشاورزان است.
سعید احمدپناه اظهار داشت: استان کردستان از رتبه چهار کشور در سطح اراضی کشاورزی برخوردار است اما رتبه ۱۹ تولید را به خود اختصاص داده است.
وی عدم تخصیص آبهای جاری به استان را دلیل اصلی کم بودن تولید نسبت به سطح اراضی دانست و افزود: مشکل اصلی کشاورزان استان دیمکاری است که با این وجود رتبه دوم تولید گندم کشگر را به خود اختصاص دادهایم.
نظر شما