میرصمد سیدموسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد آبگرمکن خورشیدی در اجرای پروژه تغییر الگوی مصرف سوخت مناطق جنگلی در شهرستانهای پیرانشهر، سردشت و مهاباد برای حفظ منابع طبیعی و جلوگیری از قطع درختان جهت تامین تامین سوخت و استفاده بهینه از انرژی راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه منابع مالی آبگرمکنهای خورشیدی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین شده، ادامه داد: هزینه خرید، حمل، نصب و راهاندازی این دستگاهها بر عهده ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوده و روستائیان فقط هزینه لولهکشی از آبگرمکن به آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی را متحمل میشوند.
وی اضافه کرد: انرژی خورشید پاک، ارزان و بیپایان و همچنین به راحتی قابل ذخیره بوده و عظیمترین منبع انرژی در جهان است و در مناطق جنگلی فاقد لولهکشی گاز که همواره وابستگی به جنگل جهت تأمین سوخت و گرم کردن آب وجود دارد، استفاده از انرژیهای خورشیدی میتواند سهم مهمی در کاهش قطع جنگل یا کاهش هزینههای تهیه سوخت برای گرم کردن آب داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی تاکید کرد: انرژی خورشیدی منبعی قابل دسترس، رایگان و تجدیدپذیر است که استفاده از آن میزان قابل توجهی از وابستگی جنگلنشینان به سوختهای فسیلی و چوب درختان جنگلی را کاهش میدهد.
آبگرمکن خورشیدی، انرژی خود را از خورشید گرفته و آب را توسط انرژی دریافتی گرم میکند که استفاده از آن یکی از روشها برای صرفهجویی در مصرف سوخت، جلوگیری از قطع درختان و ایجاد آلودگی هوا بوده و از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه است.
آذربایجانغربی با برخورداری از ۱۰۱ هزار هکتار جنگل از جمله استانهای کمبرخوردار از جنگل در کشور به شمار میرود که این نعمت نیز هر روز با تهدیدی مواجه است و این بار آفت جوانهخوار بلوط بلای این جنگلها شده است.
این استان همچنین دارای ۲ هزار و ۷۵۰ هزار هکتار منابع طبیعی است که از این میزان ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار عرصه مرتعی است.
نظر شما