به گزارش روز شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیی، فرناز اهدائی وند با اشاره به این که ایران در سال های اخیر با چالش بزرگی در زمینه کاهش میزان باروری (پایین تر از نرخ جانشینی) مواجه شده است، افزود: این امر در درازمدت می تواند به نرخ رشد منفی در جمعیت منتهی شود. طرح بررسی شیوه ناباروری در کشور مربوط به زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله ایرانی است که ازدواج کرده اند و از آغاز زندگی مشترک آنها بیش از یک سال گذشته باشد.
وی با اشاره به انجام این مطالعه در ۳۰ استان کشور و بین ۱۵۰ هزار زن ایرانی گفت: این تحقیق توسط کارشناسان مامایی از طریق پرسشگری درِ منزل انجام می شود و پرسشگران دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از اواخر آبان ماه با کارت شناسایی عکس دار برای اجرای این طرح به منازل ساکنان مناطق تحت پوشش این دانشگاه مراجعه خواهند کرد.
اهدائی وند تصریح کرد: این طرح کشوری در سطح شهر تهران و شهرستان های پردیس و دماوند با شرکت ۷۰۰ خانم واجد شرایط اجرا خواهد شد.
به گفته وی هرم سنی جنسی جمعیت کشور یک دوره گذار از جوانی به سمت سالمندی را نشان می دهد و ایران ششمین کشور جهان است که به سرعت به سمت سالمندی پیش می رود و حوزه سلامت راهکارها، تدابیر و برنامه هایی را برای مقابله با کاهش نرخ باروری و سالخوردگی جمعیت در دست اجرا دارد که پیشگیری و درمان ناباروری یکی از این راهکارها است.
اهدائی وند ناباروری را یکی از معضلات هر جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: پیگیری، تشخیص و درمان ناباروری هر ساله هزینه های سنگینی را بر دوش جامعه تحمیل می کند و بر زندگی مردان و زنان در سنین باروری تاثیر گذاشته و افراد مبتلا را در معرض مشکلات عاطفی و روانی زیادی قرار می دهد.
وی اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت ناباروری را به عنوان یک مشکل مهم بهداشت باروری در نظر گرفته است و طبق برآورد این سازمان یک چهارم زوج ها در کشورهای در حال توسعه از مشکلات ناباروری رنج می برند.
نظر شما