بر اساس این گزارش، پس از آنکه دیروز "مایک پمپئو" و "مارک اسپر" وزیران خارجه و دفاع آمریکا با نوشتن نامه ای به وزیر دفاع مصر، از وی خواستند از تصمیم جدید قاهره برای خرید جنگنده های "سوخو-۳۵" روسیه پرهیز کند، در غیر این صورت مصر مشمول تحریم های سیاسی و اقتصادی واشنگتن خواهد شد، از واشنگتن خواستند در امور داخلی مصر دخالت نکند.
این گزارش از این نمایندگان به نام های "تامر الشهابی" عضو کمیسیون دفاع و امنیت ملی پارلمان مصر و "مصطفی بکری" نماینده دیگر این پارلمان نام برد و نوشت که آنها گفتند که "نه آمریکا و نه غیر آمریکا، هیچ کشوری حق دخالت در امور داخلی مصر و تحمیل شروط خود به دولت این کشور را ندارد".
بکری در صفحه توئیتر خود نوشت: مصر هیچ گونه تهدید یا توصیهای را نمیپذیرد و اجازه دخالت در تصمیماتش را به کسی نمیدهد. مصر و آمریکا روابط راهبردی و متمایزی دارند و بدون شک آمریکا شریک راهبردی قاهره است و در مقابل، مصر نیز تصمیمات راهبردی خود را در سطح جهان دارد و روابطش با روسیه ویژه است و سعی میکند آن را توسعه دهد".
وی در این پیام با اعلام اینکه تاکنون رفتار آمریکا در منطقه چه در زمینه فلسطین و یا بلندی های جولان در سوریه و یا دیگر مسائل سرنوشتساز در خاورمیانه به طور کامل در جهت خواستههای رژیم صهیونیستی و بدون توجه به منافع دیگر کشورها بوده است، از آمریکا خواست تا عاقلانه عمل کرده و سیاست ها و رفتارهای با استاندارهای دوگانه دست بردارد.
این موضعگیری ضد آمریکایی نمایندگان مصری بعد از سخنان وزیران آمریکایی بود؛ چون آنها اصرار مصر برای خرید این جنگنده ها از روسیه را به ضرر توافقنامه های همکاری دفاعی دوجانبه توصیف کرده و نوشته بودند: قراردادهای جدید مصر با روسیه که قطعا منافع زیادی را در بر دارد، در مراحل بعدی حداقل بر توافقنامههای همکاری دفاعی میان قاهره و واشنگتن و نیز کمکها آمریکا به دولت مصر که در راستای تضمین امنیت این کشور پرداخت میشود، تاثیر منفی خواهد داشت.
وزیران آمریکایی در این نامه، امضای قرارداد جدید از سوی دولت مصر با روسیه برای خرید تجهیزات نظامی را خلاف قوانین آمریکا ارزیابی کرده و با ممنوع دانستن آنها سعی کردند طرف مصری را برای توقف این اقدام اقناع کنند.
روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" نیز در دو روز گذشته گزارش داد که آمریکا همواره از همه همپیمانان و شرکایش می خواهد از عقد قراردادهای نظامی با موسسات دفاعی و اطلاعاتی روسیه خودداری ورزند؛ چرا که این امر میتواند منجر به تحریم آنها شود.
براساس این گزارش، مقامات وزارت دفاع آمریکا سفر هفته گذشته "سرگئی شایگو" وزیر دفاع روسیه به قاهره را به دقت رصد کرده و درباره عواقب معامله تسلیحاتی قاهره و مسکو، به فرمانده نیروی هوایی مصر هشدار داده بودند.
به گزارش این روزنامه آمریکایی، شویگو که هفته قبل در راس یک هیئت در ششمین نشست کمیته مشترک همکاریهای نظامی و فنی مصر و روسیه در قاهره شرکت کرده بود، با "عبدالفتاح السیسی" رئیسجمهوری این کشور نیز دیدار کرد.
روزنامه روسی "کامرسانت" نیز پیشتر گزارش داده بود که دولت مصر قرارداد خرید ده ها جنگنده سوخو-۳۵ را (از نسل ۴) را در سال ۲۰۱۸ با روس ها امضاء کرده و قرار است این تجهیزات در فاصله سال های ۲۰۲۱-۲۰۲۰ تحویل دولت مصر شود تا آنها را با جنگنده روسی قدیمی تر نوع "میگ -۲۱" و جنگنده چینی "جی-۷" جایگزین کند.
سوخو سو-۳۵، جنگنده تک کابینه و دو موتوره، چند منظوره با قابلیت مانور بالاست. این جنگنده نسبت به سوخو-۲۷ ، از ویژگیهای آیرودینامیکی بهتر، مانورپذیری بهتر، برد بیشتر، موتور قویتر و تجهیزات الکترونیکی پیشرفتهتر برخوردار است.
مسکو و قاهره از سال ۲۰۱۳ که عبدالفتاح السیسی در مصر بر روی کار آمده تا کنون میلیاردها دلار قرار داد نظامی امضاء کردهاند.
قرارداد فروش دهها جنگنده سوخو-۳۵ نیز به ارزش دو میلیارد دلار اسفند ماه سال گذشته میان دو کشور امضاء شد.
همکاریهای نظامی روسیه و مصر تنها به خرید تجهیزات نظامی محدود نیست و برخی گزارشها از آموزش شبهنظامیان «خلیفه حفتر» به دست نیروهای نظامی روسی در خاک مصر خبر میدهند.
امضای قرارداد ساخت نیروگاه هستهای «الضبعه» در شمال مصر در نوامبر ۲۰۱۵ بعنوان اولین نیروگاه هستهای این کشور را نیز میتوان بعد دیگری از توسعه روابط مصر و روسیه در دوران عبدالفتاح السیسی دانست.
نظر شما