دکتر محمدناصر فرقانی روز شنبه در همایش سرطان پستان از منظر هنرمند و درمانگر در کاشمر افزود: سالها قبل در بیماران مبتلا به سرطان پستان مجبور بودیم به طور کامل پستان را تخلیه کنیم اما امروزه بیش از ۷۰ درصد بیماران بدون تغییر ظاهری پستان درمان میشوند.
وی اظهار داشت: با توجه به پیشرفتهای علم پزشکی باید دید ما نسبت به سرطان تغییر کند هرچند هنوز هم بسیاری از افراد جامعه به کلمه سرطان حساس هستند.
وی گفت: به دلیل ترسی که برخی از واژه سرطان دارند، خانوادهها علاقهمندند که بیمار متوجه بیماری خود نشود حالآنکه حق بیمار است که بداند چه بیماری دارد.
این جراح بیماریهای سرطان پستان افزود: در ایران بیماران مراجعهکننده برای درمان سرطان پستان در مرحله اولیه بیماری هستند زیرا با آگاهی دادن به مردم به ویژه بانوان در روستاها به دلیل وجود سیستم خانههای بهداشت و برنامههای مراقبتی در مراحل اولیه بیماری مراجعه میکنند و این شانس بهبود آنان را افزایش میدهد.
وی اظهار داشت: به رغم اینکه سرطان پستان شایعترین تومور در بانوان تشخیص داده شده اما ۸۰ درصد آن قابل پیشگیری است.
وی گفت: تشخیص و درمان به موقع در بهبود بیماران مبتلا به سرطان پستان بسیار مؤثر است و بیماران باید بدانند به هیچ وجه با توسل به روشهای سنتی و غیرطبیعی درمان سرطان پستان نتیجه بخش نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اولین اقدام برای تشخیص بیماری سرطان را توسط خود بیمار دانست و افزود: در پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان، نقش تغذیه، ورزش و عدم استعمال دخانیات غیرقابل انکار است.
وی با بیان اینکه باید عادات غذایی را اصلاح کنیم و درمان به موقع انجام دهیم اظهار داشت: معاینه بالینی، اقدامات رادیولوژی شامل ماموگرافی و سونوگرافی و شرح حال بیمار برای تشخیص بیماری در افراد مؤثر است.
عضو دیگر هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص بیماریهای سرطان پستان نیز در این همایش گفت: با توجه به اینکه مراحل اولیه بیماری سرطان پستان بدون درد است تشخیص ابتلا به این بیماری در مرحله اول توسط خود بانوان انجام میشود.
غلامحسین نوفرستی افزود: در صورت پیدا کردن تودهای به هنگام لمس پستان باید دانست که در مراحل اولیه بیماری متوجه آن شدهایم.
وی با بیان اینکه در زنان جوان و ازدواج نکرده به دلیل ترس از بیماریها و تأخیر در اقدامات درمانی و تشخیصی گاهی بیماری پیشرفت میکند اظهار داشت: بیماری سرطان پستان، قابل علاج است اما در صورت مراجعه دیرهنگام به پزشک و استفاده از روشهای غیرعلمی به بیماری غیرقابل علاج تبدیل میشود.
وی گفت: عوامل خطر در ایجاد سرطان پستان در گذشته سقط جنین و مصرف داروهای پیشگیری از بارداری بود اما در شرایط فعلی در افرادی که دچار نازایی هستند و دیر بچهدار می شوند ریسک خطر ابتلا به سرطان پستان زیاد است.
نوفرستی افزود: کمرنگ شدن ازدواجها از نظر امنیت و سلامت اجتماعی مشکلساز شده و شانس بچهدار شدن را در زنان کاهش میدهد و ریسک ابتلا به سرطان پستان افزایش مییابد.
وی اظهار داشت: اغلب بیماران خود موفق به کشف بیماری میشوند و با اقدامات تشخیصی و درمانی به موقع امید به زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان پستان بسیار زیاد است.
وی گفت: زنان خود اولین تشخیص دهنده بیماری سرطان پستان هستند و با لمس پستان خود طی روزهای سوم تا پنجم عادت ماهیانه و حس کردن توده در پستان باید برای انجام اقدامات تشخیصی و نمونهبرداری به پزشک مراجعه نمایند.
نوفرستی افزود: در مراحل پیشرفته بیماری نیاز به شیمی درمانی است و لذا لازم است هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند.
در این همایش فیلم مستند "تمام چیزهایی که جایشان خالی است" با موضوع زندگی بانوانی که به بیماری سرطان پستان مبتلا هستند به کارگردانی زینب تبریزی، اکران شد.
کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری مشهد قرار دارد.
نظر شما