آیت الله محسن اراکی شنبه شب در آئین اختتامیه سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که در یکی از هتل های تهران برگزار شد افزود: کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی ضمن داشتن برنامههای متنوع و گسترده از حضور ۴۰۰ میهمان خارجی و ۶۰۰ میهمان داخلی بهره برد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همچنین با اشاره به اجرای برنامه های مختلف در این دوره کنفرانس و حدت اسلامی، حضور این اجتماع بزرگ را نشانگر اهمیت مسلمانان در اقصی نقاط جهان به مسئله وحدت اسلامی و تشکیل امت واحده عنوان کرد.
آیتالله اراکی با بیان اینکه در سی و سومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی مباحث گستردهای پیرامون مسائل مختلف جهان اسلام تحت عناوین گوناگون برای اقشار مختلف مطرح شد، تأکیدکرد: این کنفرانس به سبب حضور گسترده اندیشمندان و فرهیختگان جریان سازی خوبی داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد: نتایج خوب این کنفرانس را همچنان در جهان اسلام شاهد باشیم تا بتوانیم همواره اتحاد و یکپارچگی خود را در جهان اسلام حفظ کرده و بر استمرار آن تاکید داشته باشیم.
بنا براعلام دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امسال شاهد حضور نمایندگان زیادی از کشورهای مختلف جهان هستیم که بیشتر آنان را چهره های جوان و افرادی تشکیل می دهند که برای نخستین بار به این اجلاس آمده اند.
آیت الله اراکی افزود: برپایی این کنفرانس در شرایط سخت تحریم جبهه استکبار امری بسیار ارزشمند است و ما در این کنفرانس اثبات خواهیم کرد که این تحریمها بیاثر است و هیچ گاه نتوانسته جمهوری اسلامی ایران را به انزوا بکشاند.
وی ادامه داد: مهمانان امسال کنفرانس بیش از سالهای گذشته اصرار بر حضور در این برنامه داشتند، اما ما تلاش کردیم تعدادی از آنان را قانع کنیم تا سفرشان را به ایران به وقت دیگری موکول کنند شاید اگر چنین نمیکردیم چیزی حدود یکهزار نفر از شخصیتهای برجسته تقریبی جهان اسلام در این کنفرانس شرکت میکردند اما به دلیل محدودیتهایی مجبور به کاهش این جمعیت شدیم.
به گفته وی امسال بیش از۶۰ مقاله مرتبط با فراخوان به دست کمیته ارزیابی کنفرانس رسیده است که این مقالات با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشریات علمی و پژوهشی چاپ خواهد شد.
وی، روز شمار هفته وحدت را از جمله مهمترین ویژگی سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی عنوان کرد که از روز شنبه گذشته به عنوان ابتدای هفته وحدت آغاز و هر روز برنامههای خاص خود را داشت.
امتهای اسلامی می توانند صدای واحدی باشند
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همچنین پیش از آیین اختتامیه در نشست با ائمه جمعه جهان اسلام،گفت: نماز جمعه در حقیقت نماز وحدت مسلمانان است.
آیتالله اراکی، خاطرنشان کرد: نشست و تجمع ائمه جمعه از کشورهای اسلامی نشانگر این است که امکان اتحاد امت اسلامی وجود دارد، یعنی ما میتوانیم صدای واحدی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: نماز جمعه در حقیقت نماز وحدت مسلمانان است. خدا میفرماید وقتی نماز جمعه برگزار میشود، فروش را کنار بگذارید، از این آیه استفاده میشود مسلمانان باید در نماز جمعه شرکت کرده و پشت سر یک امام نماز بخوانند.
آیتالله اراکی خاطرنشان کرد: نماز جمعه سبب جمع شدن مردم زیر یک پرچم میشود، بنابراین یک امام اصلی در هر شهر وجود دارد و این نشانگر وحدت مسلمانان است.
وی ادامه داد: اقامه نماز جمعه سبب وحدت میشود. امیدواریم این نشست به وحدت امت اسلامی بیانجامد. جمع شدن در یک صف میتواند ما را به وحدت برساند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه علما باید حرف واحدی داشته باشند، پیشنهاد تأسیس اتحادیه جهانی برای خطبای نماز جمعه را داد و گفت: امیدواریم در این زمینه موفق بوده و بتوانیم این اتحادیه را ایجاد کنیم.
۱۶ نشست تخصصی در کنفرانس وحدت امسال برگزار می شود که ویژگی شاخص کمیسیونهای امسال توجه ویژه به جوانان به خصوص جوانان حوزه مقاومت و پرداختن به بیانیه گام دوم انقلاب است.
قدردانی از پنج شخصیت تقریبی، رونمایی از بافت فرش مقاومت، رونمایی از ۱۰ اثر برگزیده و ارائه دستاوردهای تقریبی در قالب نمایشگاهها و غرفههای مختلف در حاشیه کنفرانس از دیگر برنامههای امسال بود.
توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به ۱۱۰ کشور دعوتنامه فرستاده شده که بیش از ۳۵۰ نفر از ۹۳ کشور برای حضور در این کنفرانس اعلام آمادگی کردند.
همچنین ۲۵۰ نفر از علمای اهلسنت کشور نیز در این کنفرانس حضور دارند.
سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از ۲۳ آبان تا ۲۵ آبان ماه به مدت سه روز در تهران برگزار بود و امروز با انتشار بیانیه ای با حضور آیت الله سید محمود رئیسی به کار خود پایان داد.
نظر شما