۲۶ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۵۸
کد خبرنگار: 1165
کد خبر: 83558275
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرشماری جمعیت عشایری با سامانه «ثبتی مبنا» انجام می‌شود

ارومیه- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر کشور گفت: سرشماری دوره‌گردی جمعیت عشایری لغو شده و از سال گذشته سرشماری این جمعیت بر اساس سامانه «ثبتی مبنا» انجام می‌گیرد.

بهرام میرآخورلی روز یکشنبه در حاشیه جلسه آموزش ملی مدیریت بودجه و رویکردهای آن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۱۸۰ هزار نفر از جمعیت کشور را جمعیت عشایری تشکیل می‌دهند که این آمار توسط سامانه «ثبتی مبنا» استخراج شده و به روز و دقیق است.

وی با اشاره به اینکه این تعداد جمعیت در قالب ۲۳۰ هزار خانوار عشایری در ۳۱ استان کشور ساکن هستند، ادامه داد: ۳۴ میلیون هکتار از اراضی ملی در اختیار این تعداد عشایر است.

وی با اشاره به میزان تولید گوشت قرمز توسط عشایر، اظهار داشت: عشایر کشور سالانه ۱۹۵ هزار تُن گوشت قرمز را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند که هدف ما توجه به زنجیره تولید گوشت قرمز توسط عشایر است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان عشایر کشور گفت: با توسعه زنجیره تولید گوشت قرمز می‌توان زمینه اشتغال و درآمدزایی بیشتر را برای عشایر کشور فراهم کرد.

میرآخورلو ادامه داد: توسعه زنجیره گیاهان دارویی از دیگر اهداف این سازمان است زیرا گیاهان دارویی مناطق عشایری یکی از بهترین نوع گیاهان هستند.

وی تاکید کرد: با توسعه زنجیره گیاهان دارویی عشایر در زمینه بسته‌بندی و جمع‌آوری گیاهان دارویی فعالیت می‌کنند و این امر موجب رونق اقتصادی جامعه عشایری می‌شود.

وی بیان کرد: دفاع از حق و حقوق جامعه عشایری مهمترین هدف ما در حال حاضر است و مدیران استانی نیز باید در این راستا اقدامات موثری را انجام دهند.

وی اظهار داشت: فراکسیون عشایری مجلس یکی از بزرگترین فراکسیون‌ها با ۱۷۴ عضو است که برای دفاع از حق و حقوق جامعه عشایری تلاش می‌کنند.

سرپرست اداره کل امور عشایری آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه گفت: ٢٩۵ میلیارد ریال تسهیلات بانکی امسال برای پایداری شغلی، تولید گوشت قرمز و علوفه موردنیاز دام‌های عشایر استان و تسهیلات سرمایه در گردش اختصاص یافت.

علی بهادری افزود: ٢۴۵ میلیارد ریال از این میزان، تسهیلات سرمایه در گردش بوده که با بازپرداخت یکساله و سود ١٠ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: ۴٩ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال نیز، تسهیلات چهار درصدی از محل اعتبارات خشکسالی است که با بازپرداخت پنج‌ساله توزیع می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به نقش مهم زنان در جامعه عشایری و در راستای حمایت از  ٢۴ صندوق خرد زنان عشایر، چهار میلیارد ریال از تسهیلات خشکسالی به این قشر پرداخت می‌شود.

در ادامه این جلسه خصوص تاریخچه بودجه، مقدماتی در خصوص بودجه و بودجه‌ریزی برنامه‌ای و مبتنی بر عملکرد توسط شکیب سلیمی کارشناس بودجه سازمان برنامه و بوجه کشور به مدیران برنامه و بودجه سازمان عشایری استان‌های آموزش‌هایی داده شد.

حدود ۱۰۴ هزار نفر جمعیت با ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در آذربایجان غربی زندگی می‌کنند که با این آمار ۹ درصد جمعیت عشایری کشور در این استان سکونت دارند،

از این تعداد حدود ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کرده‌اند و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستان‌های چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهین‌دژ ییلاق و قشلاق می‌کنند.

۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان‌غربی نیز ویژه عشایر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha