۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۹:۰۹
کد خبرنگار: 1918
کد خبر: 83559255
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

استاد دانشگاه: ایران باید از مزایای مبارزات خود با تروریسم استفاده کند

تهران - ایرنا - استاد دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: ایران اقدامات زیادی برای مبارزه با تروریسم انجام داده است و اکنون این سوال مطرح است که چرا نباید از مزایای مبارزه با تروریسم بهره‌مند شود.

«علی بیگدلی» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به مهلت سه ماهه گروه اقدام مالی برای تکمیل روند پیوستن ایران به استانداردهای FATF گفت: گروه اقدام مالی در آخرین نشست خود در پاریس، برای آخرین بار سه ماه دیگر به ایران فرصت داد تا روند همکاری‌هایش با این گروه را تکمیل کند. از این جهت ضروری است ایران مانع از برقراری اقدامات مقابله‌ای در عرصه مالی و بانکی شود.

وی ادامه داد: شرایط بانکی ایران در حالی است که تحت فشارهای تحریمی شدیدی از سوی آمریکا است و سوئیفت هم همکاری خود را با ایران قطع کرده است و تنها روزنه‌هایی از همکاری بانکی باقی مانده که اگر ما روند FATF را طی نکنیم همین روزنه‌ها هم بسته خواهد شد.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه استانداردهای FATF عملا به استانداردهای جهانی در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین منابع مالی تروریسم تبدیل شده‌اند، اظهار داشت: ما چه بخواهیم، چه نخواهیم کشورها همکاری خود با ایران را در عرصه مالی و بانکی منوط به تکمیل روند به استانداردهای FATF کرده‌اند. اگر حتی تحریم‌های آمریکا هم برداشته شود، در صورت عدم تکمیل روند FATF، همکاری‌های ما با کشورهای مختلف حتی دوستان، همسایگان و کشورهایی چین و روسیه هم محدودتر می‌شود.

بیگدلی با بیان اینکه عدم تکمیل روند FATF به اعتبار و پرستیژ کشور ضربه می‌زند، تصریح کرد: عدم تکمیل روند FATF ایران را در ردیف کشوری همچون کره شمالی قرار داده و این ذهنیت را در عرصه بین‌المللی ایجاد می‌کند که ایران از پولشویی و تامین منابع مالی تروریسم حمایت می‌کند. این همان اتهامی است که آمریکا، اسرائیل و دیگر دشمنان ایران آن را مطرح می‌کنند و ما نباید در زمین آنها بازی کنیم.

وی افزود: این اتهام‌زنی‌ها و آن تلاش‌ها برای جا انداختن تلقی حمایت‌های ایران از تروریسم در حالی است که ایران خود قربانی تروریسم است و هزینه‌های هنگفتی برای مبارزه با تروریسم کرده است.

استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه آخرین دریچه‌های همکاری‌های بانکی ایران در صورت عدم تکمیل روند FATF بسته می‌شود، خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها مانند روسیه و چین هم مجبورند از پروسه و روند FATF پیروی کنند. همکاری ایران با کشورهای دیگر نیز به تکمیل این روند بستگی دارد و به نظر من، اتحادیه اروپا هم منتظر تکمیل روند FATF برای آغاز همکاری‌های خود با ایران در قالب اینستکس است.

بیگدلی درباره مخالفت‌ها با الحاق به دو کنوانسیون پالرمو و CFT در ایران هم ابراز داشت: مخالفان ممکن است دلایلی داشته باشند که برای خودشان قانع‌کننده باشد اما در نهایت عدم تصویب نهایی این لوایح کار را در عرصه بانکی  برای ایران سخت‌تر می‌کند کما آنکه ظریف هم در مجلس گفت عدم تکمیل روند FATF، کار را برای انجام مبادلات تجاری برای ایران سخت‌تر می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مخالفت‌هایی که با FATF در ایران می‌شود، ریشه جناحی و سیاسی دارد و نه فنی و اقتصادی، بیان کرد: بسیاری از نقدها به FATF قابل قبول نیست. قبلا هم کنوانسیون‌هایی به مراتب پیچیده‌تر از CFT در ایران تصویب شده که بدون مخالفت، نهایی و تبدیل به قانون شده‌اند. دغدغه‌هایی هم که در این رابطه وجود دارد، به نظرم قابل رفع شدن هستند.

تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه مخالفان FATF را در حالی کاپیتولاسیون می‌خوانند که اینگونه نیست و عدم روند پیوستن به آن، خودتحریمی است، یادآور شد: ایران عملا اقدامات زیادی برای مبارزه با تروریسم انجام داده اما چرا نباید از مزایایی مبارزه با تروریسم بهره‌مند شود و چرا باید با دست خودمان وضعیت را بدتر و دیگران را علیه خودمان متحد کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha