رضا بامداد اصل روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، اجرای برنامههای هفته کتاب را با هدف تشویق کودکان عضو کانون غنچههای هلال به کتاب و کتابخوانی، ترغیب کودکان به کسب مهارت خواندن، گوش دادن فعال و نیز ترویج فرهنگ اهدای کتاب به یکدیگر، آشنایی با کتابخانهها، نحوه حفظ و نگهداری کتاب و کمک به افزایش سرانه مطالعه و یادگیری میان کودکان عنوان کرد.
وی افزود: در هفته کتاب و کتابخوانی مربیان و مدیران اجرائی با بازخوانی کتاب و قصهگویی با موضوع آشنایی با اهداف و وظایف هلال احمر، اقدام به ترویج فرهنگ مهرورزی، بشردوستی و مفاهیم امدادی می کنند. این فعالیت موجب تقویت مهارت گوش دادن، مشارکت فعال در تبادل نظر و بحث گروهی در این کودکان میشود.
سرپرست سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر گفت: پخش روزانه قصههای صوتی مهرگویان در مهدهای کودک، برگزاری جشن کتاب و اهدای یک جلد کتاب از کتابهای هر عضو غنچه هلال به کتابخانه مهد یا مناطق محروم شهر، بازدید از نمایشگاههای کتاب و کتابخانههای عمومی شهر، دعوت از نویسندگان مشهور کتاب کودک و والدین غنچههای هلال در جشن کتاب و کتابخوانی از دیگر برنامههای این هفته است.
بامداد اصل افزود: کانون های غنچه های هلال موظف هستند انتخاب کتابها را با محور بشردوستی و مهرورزی انتخاب کرده و می توانند از مجموعه کتابهای چهار جلدی داستانهای خوب، بچههای خوب و داستانهای مصور مدد و مهربان و فایل صوتی مجموعه قصه های مهربانی استفاده کنند.
وی گفت: برای سهولت دسترسی استانها، فایل کتابها و قصهها در سایت سازمان جوانان به آدرس http://rcsy.ir در دسترس و همچنین اداره پیشدبستانی و مهدهای کودک این سازمان با شماره تماس ۸۸۲۰۱۲۳۲(۰۲۱) پاسخگوی سوالات احتمالی همکاران خواهد بود.
سرپرست سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر اضافه کرد: غنچههای هلال در واقع ورودی اولیه سازمان جوانان هلال احمر هستند که مهمترین شرط ورود به آن داشتن سن پنج تا هفت سال است، این آموزشها در مهدهای کودک، مراکز پیشدبستانی و برخی شعب هلال احمر ارائه میشود.
وی ادامه داد: از حدود سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷ که کانون غنچههای هلال تاسیس شد، جمعیت هلال احمر در بیش از سه هزار مهد کودک و پیشدبستانی در سراسر کشور حضور داشته و به ارائه این آموزشها پرداخته است.
بامداد اصل، توضیح داد: در این کانونها برخی موارد ابتدایی امدادی مانند پناهگیری هنگام زلزله، استفاده از چسب زخم، استفاده از کیسه یخ هنگام کوفتگی، آشنایی اولیه با برخی از اقلام امدادی و آموزش فعالیتهای بشردوستانه همچون کمک به دیگران، تکریم سالمندان و والدین، حفظ محیط زیست (روز هوای پاک، روز درختکاری) به کودکان آموزش داده میشود و اعضای کانون غنچههای هلال با دو نام مدد (پسران) و مهربان (دختران) به فعالیت میپردازند.
وی درخصوص هدف تشکیل کانون غنچههای هلال نیز اظهار داشت: هدف از تشکیل این کانونها این بوده که بتوانیم از کودکی، پسران و دختران حاضر در مهدهای کودک و مراکز پیشدبستانی را با جمعیت هلال احمر، اهداف، اصول و فعالیتهای آن آشنا کنیم و بتوانیم بذر بسیاری از فعالیتهایی را که در سالهای آینده قرار است در جامعه و در بستر فعالیتهای داوطلبانه و نیکوکارانه انجام شود، در این کانونها بکاریم تا غنچههای هلال پشتوانهای برای انجام این فعالیتها در آینده جمعیت هلال احمر باشند.
سازمان جوانان هلال احمر، نهادی مردمی و تخصصی در امور جوانان است که با انجام مطالعات راهبردی در زمینه اصول، اهداف و ارزشهای نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر، برای ارائه خدمات آموزشی هدایتی و تربیتی جوانان را جذب، توانمند و در قالب تیمهای ورزیده سازماندهی میکند تا بتوانند از طریق انجام فعالیتهای خداپسندانه، بشردوستانه، امدادی، عامالمنفعه و داوطلبانه با دیگران تعامل و امور خود و جامعه را به طور موثری اداره و هدایت کنند.
نظر شما