نجفقلی صالحی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۸۶ هزار هکتار از این سطح زیرکشت گندم آبی و ۳۲ هزار هکتار زیرکشت گندم دیم میباشد.
وی با بیان اینکه کاشت گندم پاییزه تا پایان آذر ماه امسال ادامه دارد اظهار داشت: تاکنون حدود ۹ هزار تن بذر گواهی شده گندم آبی و حدود ۱۶۰۰ تن بذر گواهی شده گندم دیم بین کشاورزان استان توزیع شده است.
وی گفت: در تامین بذر گواهی شده برای کشاورزان مشکلی وجود ندارد و هر میزان نیاز به بذر اعلام شود ،قادر به تامین آن هستیم.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: میزان برداشت گندم از این سطح بستگی به شرایط آب و هوایی و فراهم شدن محیط لازم برای تولید دارد.
وی با بیان اینکه روند مکانیزاسیون در محصول گندم استان از پیشرفت به نسبت خوبی برخوردار است اظهار داشت: ۶۳ درصد از کشت گندم پاییزه امسال به صورت مکانیزه انجام شده است.
در آغاز کار دولت تدبیر و امید ۲۸ درصد سطح کشت غلات خراسان رضوی مکانیزه بود که این رقم اکنون از ۵۵ درصد نیز عبور کرده و در حال افزایش است.
در کاشت دستی یک هکتار گندم باید ۳۳۰ تا ۳۴۰ کیلو گرم بذر پاشیده شود که این مقدار با استفاده از دستگاه و به صورت مکانیزه ۲۲۰ کیلو گرم بذر در هر هکتار میباشد و این به معنای صرفه جویی ۱۰۰ کیلو گرم گندم در هر هکتار است.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیرکشت ۸۳ نوع محصول میرود. بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
نظر شما