۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۰۲
کد خبرنگار: 1935
کد خبر: 83561178
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

سامانه بارشی روز چهارشنبه همدان را ترک می‌کند

۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۰۲
کد خبر: 83561178
سامانه بارشی روز چهارشنبه همدان را ترک می‌کند

همدان- ایرنا- کارشناس اداره‌کل هواشناسی همدان گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته سامانه بارشی که از ابتدای هفته جاری در همدان فعالیت می‌کند، عصر فردا / چهارشنبه / از این استان خارج می‌شود.

محمدحسن باقری‌شکیب روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به بررسی نقشه‌های ماهواره‌ای، آسمان استان تا ۲۴ ساعت آینده، ابری، همراه با ریزش برف در برخی از نقاط استان، برودت هوا و مه صبحگاهی پیش‌بینی می‌شود.

وی اظهار داشت: ریزش پراکنده برف از امشب تا صبح فردا در برخی از نقاط استان ادامه دارد و از بعد از ظهر فردا / چهارشنبه / با خروج سامانه بارشی، رفته رفته از میزان ابرها کاسته می‌شود.

باقری شکیب عنوان کرد: برای فردا شب انتظار ریزش برف نداریم و پس از آن، تا انتهای هفته آینده آسمان استان صاف پیش‌بینی می‌شود.

وی بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ایستگاه باران سنجی منطقه شورین همدان با ۱۳ میلیمتر بارش و ۱۵ سانتی‌متر برف بیشترین آمار را در استان ثبت کرده است.

وی با اشاره به اینکه در این مدت تغییرات دمای روزانه و شبانه کاهش می‌یابد، افزود: با توجه به سردی هوا و لغزندگی معابر و جاده‌ها به رانندگان توصیه می‌شود تجهیزات زمستانی همراه داشته باشند.

کارشناس اداره‌کل هواشناسی همدان با بیان اینکه در این فصل از سال انتظار چنین ریزش برفی نداشتیم، افزود: اینگونه الگوی بارشی در فصل زمستان ایجاد می‌شود و اگر دمای هوا کمی بیشتر بود این سامانه بارشی به صورت باران اثر خود را باقی می‌گذاشت.

وی توضیح داد: این سامانه از سمت شرق روسیه و از طریق شمال شرق کشور وارد و موجب سردی هوا شده است و اگر رطوبت هوا بیشتر از این بود ریزش برف سنگین در استان اتفاق می‌افتاد.

باقری‌شکیب بیان کرد: در سال جاری پدیده ال نینو (چرخه قدرتمند آب و هوایی) رخ نمی‌دهد اما پیش بینی می‌شود پدیده MJO (تغییر پذیری زیر فصلی گرمسیری) رخ دهد که به موجب آن رطوبت ایجاد شده در اقیانوس هند وارد استان می‌شود و به دنبال خود بارش باران را همراه دارد.

وی با اشاره به اینکه این پدیده از انتهای هفته آینده در آسمان استان فعالیت می‌کند، ادامه داد: با توجه به اینکه ابرهای آن از سمت اقیانوس هند وارد استان می‌شوند و سردی لازم را ندارند، بارش ها به صورت باران اثر خود را در استان باقی می‌گذارند.

کارشناس اداره‌کل هواشناسی همدان پیش‌بینی کرد: تا انتهای آذرماه میزان بارش‌های همدان، بیشتر از میانگین بلند مدت و در ماه‌های دی و بهمن کمتر از میانگین بلند مدت است.

وی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته نهاوند با هفت درجه سانتی‌گراد بالای صفر گرمترین و گل‌تپه با ۶ درجه سانتی‌گراد زیر صفر، سردترین شهرهای استان بوده‌اند.

باقری‌شکیب عنوان کرد: کمینه دمای هوای همدان سه درجه سانتی‌گراد زیر صفر و دمای بیشینه هوای این شهر نیز سه درجه سانتی‌گراد بالای صفر به ثبت رسیده است.

آب و هوای استان همدان در نتیجه وجود کوه‌های مرتفع، رودخانه‌ها و پستی و بلندی‌های زیاد به شدت متغیر است و زمستان‌های سرد، پر برف و باران و تابستان‌های معتدل دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha