در ادامه گزارش آناتولی آمده است: حدود ۲۰۰ نیروی ویژه فرانسوی و نظامیان حاضر در عملیات ائتلاف بینالمللی ضد داعش، در چهار منطقه در استانهای دیرالزور، "حسکه" و رقّه" حضور دارند.
این خبرگزاری افزود: با وجود اظهارات"امانوئل مکرون" رییس جمهوری فرانسه مبنی بر مرگ مغزی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و عدم اعتماد کشورهای اروپایی به آمریکا، ارتش فرانسه همچنان در سوریه از پایگاه نظامی و امکانات آمریکاییها بهره میبرد.
این خبرگزاری فاش کرد، مناطقی که ارتش فرانسه در آن حضور دارد شامل چهار نقطه میشود که به ترتیب منازل "جبسه" در جنوب شهر حسکه، "پایگاه نظامی "کارخانه قند" در شمال شهر رقه" و میادین نفتی "عمر" و "تنک" در دیرالزور است.
حدود ۹۰ درصد ذخایر نفتی سوریه در شرق رود فرات قرار دارد، منطقهای که قبلاً کانون اصلی و منبع کلیدی درآمد تروریستهای داعش بود و اکنون به کنترل "نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) به عنوان متحد ایالات متحده در سوریه درآمده است.
"دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا اخیرا اعلام کرد واشنگتن برای "محافظت از نفت" سوریه، تعدادی از نظامیان خود را در شمال شرق این کشور حفظ میکند.
آناتولی همچنین گزارش داد که اوایل ماه جولای (تیر/مرداد) فرانسویها با نمایندگان مجلس ملی کرد سوریه (به عنوان متحد ترکیه) دیدار کردند و به آنها پیشنهاد طرح صلح با یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) و حزب کارگران کردستان (ی.پ.گ) را داده است که مجلس ملی، آن را رد کرده است.
براساس ادعای این خبرگزاری، نظامیان فرانسوی که پیشتر در مبارزه با داعش حضور داشتند، اینک درحال آموزش یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) و حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) هستند، گروههایی که آنکارا از آنها به تروریستی تعبیر میکند.
پارلمان فرانسه پیش از این نیز طرحی را تصویب کرد که با هرگونه تحرک نظامی ترکیه علیه یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) مخالفت میکرد، اقدامی که خشم مقامهای آنکارا را برانگیخت.
دولت پاریس همچنین پس از آغاز عملیات نظامی ترکیه (۱۷ مهرماه) در شمال شرق سوریه، صادرات تسلیحات به ترکیه را به حال تعلیق در آورد و در همان روز مکرون با گروهی از اعضای نیروهای دمکراتیک سوریه در پاریس دیدار و حمایت خود از آنها را اعلام کرده بود.
نظر شما