موتور  ۷ هزار فروند بوئینگ «ان.جی» نیازبه رفع اشکال دارد

تهران – ایرنا - درحالیکه هنوز سرنوشت هواپیماهای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ مدل "مکس" (MAX) که دچار دو سانحه مرگبار شدند مشخص نشده است، اکنون مدل دیگری از بوئینگ ۷۳۷ مدل "ان.جی" (NG) با مشکلات فنی در بخش موتور مواجه شده که باید موتور هفت هزار فروند از این نوع هواپیما رفع اشکال شود.

شبکه خبری سی ان ان روز چهارشنبه با انتشار این خبر گزارش داد: پوشش موتورهای هواپیمای ۷۳۷-NG دارای نقص بوده و باید مقاوم سازی شوند.

بنابراین گزارش سال گذشته  میلادی پَرّه موتور  یک فروند از هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷-NG خطوط هوایی  "سوث وست" (Southwest Airlines)  حین پرواز شکسته و موجب شد تا پوشش موتور هواپیما از جا کنده و به بدنه هواپیما اصابت کند، این موضوع منجر به شکسته شدن یکی از پنجره های هواپیما  گردید و باعث افت شدید فشار داخل هواپیما شد.

خدمه درنهایت توانستند هواپیما را برزمین فرودآورند اما مسافری که درکنار این پنجره نشسته بود در دم کشته شد.

سی ان ان درادامه گزارش داد: "اداره ایمنی حمل ونقل ملی" آمریکا (NTSB) که مامور تحقیق این حادثه بود روز سه شنبه (روز گذشته) از بوئینگ خواست تا ساخت موتورهای این مدل از هواپیما را تغییر داده و اقدام به مقاوم سازی پوشش بیرونی موتورهای جت این هواپیما کند.

بنابراین گزارش  شرکت بوئینگ تاکنون شش هزار و ۷۰۰ فروند از هواپیمای مدل ۷۳۷-NG به خطوط هوایی جهان تحویل داده است و با توجه به اینکه این شرکت هواپیماسازی آمریکایی پس از این مدل به سری جدید ۷۳۷-Max  روی آورد، تنها کم تر از ۱۰۰ فروند از سری مدل NG در دست ساخت دارد و هنوز دستوری از "اداره  هوانوردی  فدرال" (FAA) آمریکا مبنی بر رفع این اشکال دریافت نکرده است.

این رسانه تصویری آمریکایی افزود: این درحالی است که هواپیمای های بوئینگ سری ۷۳۷-NG (موسوم به نسل بعدی – Next Generation) برخلاف هواپیماهای بوئینگ سری جدید ۷۳۷-Max زمین گیر نشده است.

انتشار این خبر باعث شد تا در بازارهای بورس سهام بوئینگ بیش از دو درصدکاهش یابد.

یک فروند هواپیمای بوئینگ مدل ۷۳۷ مکس در مورخ ۲۹ اکتبر۲۰۱۸ (هفتم آبان ۱۳۹۷) متعلق به شرکت "لاین ایر" در یک پرواز داخلی در اندونزی  دچار سانحه شد و تمامی ۱۸۹ سرنشین آن جان باختند.

حدود پنج ماه بعد ازاین حادثه در مورخ ۱۰ مارس ۲۰۱۹ ( ۱۹ اسفند ۱۳۹۷)، یک فروند هواپیمای دیگر شرکت بوئینگ از همین مدل در  پرواز شماره ۳۰۲ خطوط هوایی اتیوپی که از  فرودگاه بین‌المللی "بوول" اتیوپی عازم  فرودگاه بین‌المللی "جومو کنیاتا" واقع در نایروبی، کشور کنیا بود، دچار سانحه مشابهی شده و تمامی ۱۵۷ نفر سرنشین آن کشته شدند.

پس ازاین دوحادثه تمامی هواپیما های بوئینگ مدل ۷۳۷مکس در سراسرجهان تا رفع اشکال نهایی، زمین گیر شدند.

در پی زمینگیر شدن هواپیماهای بوئینگ مدل ۷۳۷ مکس، شرکت های هوایی آمریکایی ناگزیر به لغو بسیاری از پروازهای خود از ماه ژانویه تا فوریه شدند، این مساله همچنین بر شرکت های هوایی اروپایی نظیر "ریان ایر" (Ryanair)  - شرکت هواپیمای ارزان قیمت ایرلند- تاثیر گذاشت که به موجب آن ناگزیر به لغو ۳۰ هزار پرواز و جابجایی پنج میلیون مسافر، کم تر شدند.

گاردین نوشت: انتظار نمی رود "اداره هوانوردی فدرال" آمریکا (FAA) تا پیش از ماه دسامبر و یا زودتر از آن، استفاده از این نوع مدل هواپیما را تایید کند.

مدیر عامل بوئینگ دراین باره یادآور شد که سقوط دو فروند از این نوع از هواپیما به دلیل دریافت داده های نادرست بوده که باعث  فعال شدن برنامه کنترل پرواز موسوم به (MCAS) شده است.

بسیاری از خدمه پروازی خطوط هوایی آمریکا از پرواز دوباره با این نوع هواپیماها وحشت دارند.وپام **۱۳۰۲**

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha