۲۹ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۰۹
کد خبر: 83562323
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

۱۰۵ هزار هکتار کانون گرد و غبار درقم وجود دارد

قم-ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم گفت: ۱۰۵ هزار هکتار کانون تولید گردوغبار دراستان وجود دارد که باید در راستای کاهش ومدیریت آنهاگام‌های بلندتری برداشته شود.

محسن بهشتی روز چهارشنبه درجلسه کارگروه مدیریت زیست بوم دراستانداری قم بیان کرد: بخش عمده‌ای از گردوغبار و ریزگرد موجود دراستان منشا داخلی داشته و باید نسبت به تغییر نگاه‌های ملی دراین رابطه برای دستیبابی به اهداف تعیین شده اقدام شود.
وی گفت:‌ باید از توان بخش خصوصی درکاهش کانون‌های تولید گرد و غبار استفاده شود، استان خوزستان اقدامات قابل توجهی در استفاده از بخش خصوصی برجای گذاشته‌است.
بهشتی با اشاره به استفاده از پساب‌های شهری درتوسعه فضای سبز شهری بیان داشت: شهرداری قم پساب‌های حاصل از تصفیه خانه‌های استان را برای استفاده در اراضی کشاورزی و فضای سبز منتقل کند.
وی افزود:‌نحوه مدیریت پساب‌های شهری و احداث تصفیه خانه‌ها باید به گونه‌ای باشد که جانمایی آن از بالادست‌ها سبب ایجاد مشکل برای روستاهای پایین دست نشود.
بهشتی اضافه کرد: دراستان قم مشکلی برای واگذاری اراضی برای توسعه فضای سبز در صورت تامین پساب وجود ندارد.
وی گفت:‌تولید و توزیع سالانه ۶۰ هکتار نهال درسطح استان قم نسبت به سال‌های گذشته سیر نزولی به خود گرفته که قابل قبول نیست.
بهشتی ابراز کرد: با استقرار صنایع آلاینده مردم بخش خجلستان با مشکلات شدید زیست محیطی روبه رو شده‌اند، دستگاه سنجش هوا در این بخش نصب و راه اندازی شود.
بخش خلجستان با وسعت یک هزار و ۱۰۰ کیلومترمربع و جمعیتی بالغ‌بر ۱۰ هزار تن در شرایط عادی و ۵۰ هزار تن در فصول خاص، به مرکزیت شهر دستجرد یکی از بخش‌های پنج‌گانه قم است که با مرکز استان حدود ۷۵ کیلومترمربع فاصله دارد.
بخش خلجستان دارای ۲ دهستان دستجرد و قاهان و ۵۲ روستاست، همچنین در این بخش، ۳۳ روستا دارای شورای اسلامی و ۲۷ روستا دارای دهیاری فعال می‌باشد.
این بخش دارای آب‌وهوای معتدل کوهستانی است و به لحاظ داشتن محیط زیستی سرشار از لطافت و زیبایی و گردشگاه‌های طبیعی و بکر، منطقه‌ای ممتاز برای گردشگری به‌حساب می‌آید.
قم درمنطقه مرکزی ایران و در شاهراه مواصلاتی ۱۷ استان کشور قرار گرفته‌است.
جمعیت روستایی قم در همه بخش های این استان پراکنده اند؛ قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش کهک، جعفریه، سلفچگان، خلجستان و مرکزی است؛ جمعیت ساکن در مناطق روستایی قم، کمتر از پنج درصد جمعیت کل استان است.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha