معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ایمیدرو، بتازگی در منطقه حاضر شده اما به علت شرایط آب و هوایی، بارش برف و برودت هوا، در عمل هنوز اقدامی انجام نشده است.
علی اصغر رضازاده گفت: ایمیدرو علاوه بر انجام کارهی پیجویی و مطالعه بر معدن سرب و روی کارهای مربوط به اکتشاف مقدماتی را هم انجام خواهد داد.
وی افزود: در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، این اقدامات ایمیدرو ۲ ماه زمان می برد.
رضازاده خاطرنشان کرد: عیار بالا و صرفه اقتصادی معدن سرب و روی آلبلاغ سبب شده است تا سودجویان با وجود برخوردهای نیروی انتظامی، به برداشت غیرمجاز ادامه دهند البته حضور ایمیدرو می تواند به این مشکل پایان دهد.
وی گفت: سودجویان، ماده معدنی سرب و روی برداشت شده را از نقاط سخت گذر برداشت کرده و با الاغ به پایین دست می کشانند و آن را به استان زنجان منتقل می کنند.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی اظهار داشت: ایمیدرو، تامین هزینه های مربوط به نیروی انسانی محافظ و نظامی در منطقه آلبلاغ را متقبل شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در این باره گفت: برداشت های غیرمجاز از معدن سرب و روی در آلبلاغ ادامه دارد البته در این زمینه نظارت ها بر مبادی ورودی و نیز جاده ها بیشتر شده است و بارنامه ها و صدور بارنامه ها، رصد می شود.
سیداصغر مطهری اظهار داشت: شماری از دلالان که اقدام به خرید ماده معدنی سرب و روی از برداشت کنندگان می کنند هم شناسایی شده است و امید می رود با حضور ایمیدرو، مشکلات این معدن به پایان برسد.
به گزارش ایرنا، استفاده از شیوه های غیراصولی و رعایت نکردن موارد ایمنی در برداشت غیرمجاز سنگ سرب و روی از معدن آلبلاغ اسفراین، از ابتدای امسال منجر به وقوع چند حادثه ریزش کوه و مرگ سه نفر و زخمی شدن چند نفر در این منطقه شده است.
معدن سرب و روی در ارتفاعات سخت گذر آلبلاغ در منطقه حفاظت شده ساریگل قرار دارد، زیر مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست بوده و همین امر موجب شده تا سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی تاکنون در ثبت آن ناکام بماند.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.
نظر شما