نقش بسیج در گسترش معنویت فردی و اجتماعی، بسیج و ریلگذاری برای اجرای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، ترویج ارزشهای دینی در حوزههای تخصصی همچون هنر، ورزش و رسانه، خدمتگزاری بیمنت به مردم در شرایط سخت و حوادث و ایستادگی بسیج در برابر تهاجم فرهنگی دشمن از جمله موضوعهایی بود که در این میزگرد مورد توجه قرار گرفت.
سازندگی و آبادانی سرلوحه برنامههای بسیج است
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه قم در این میزگرد گفت: آبادانی کشور ازجمله ماموریت های مهم سپاه و بسیج است و به همین منظور قرارگاه پیشرفت و آبادانی بهمنظور خدمترسانی گسترده به مردم و آباد کردن مناطق کمتر برخوردار کشور در سال ۹۵ تشکیل شد.
محمود داودآبادی بیان کرد: در این طرح ۱۳۱ دهستان در سطح کشور بهعنوان نقطه هدف برنامهها در نظر گرفته شد که شامل بیش از سه هزار روستا میشود.
وی افزود: حوزه فعالیت قرارگاه شامل بخشهای فرهنگی و اجتماعی، تعلیم و تربیت، بهداشت و درمان، اشتغال و معیشت و همچنین عمران و امور زیرساختی است.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت حوزه فرهنگی و اجتماعی بر روی این بخش بهطور ویژه تمرکز و با استفاده از نیروهای بومی منطقه تلاش شد تا مسائل و مشکلات هر دهستان بهطور مجزا مورد بررسی قرارگیرد.
داودآبادی گفت: دراین طرح طلاب بسیجی به همراه خانواده در مناطق هدف ساکن میشوند و با محوریت امام جماعت برای رفع دغدغههای فرهنگی و اجتماعی مردم بومی تلاش میکنند.
وی بیان کرد: سایر اقشار بسیج نیز در این حرکت ملی برای خدمترسانی به مردم حضوری فعال دارند و تلاش میکنند مسائل و مشکلات مناطق محروم کشور بهسرعت برطرف شود.
وی ادامه داد: نقشه راه گروههای خدمت رسان در این طرح بر اساس نیازهای هر منطقه متفاوت است و همه افراد شرکتکننده در آن تلاش دارند محرومیت بهطور کامل از منطقه هدف آنان رفع شود.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه قم گفت: قرارگاه پیشرفت و آبادانی درراستای تشکیل تمدن بزرگ اسلامی با بهرهگیری از سرمایههای کشور به دنبال تحقق الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت درمناطق هدف فعالیتهای خود است.
وی بیان کرد: دستگاههای متعددی وظیفه خدمترسانی به مردم مناطق محروم و رفع مشکلات آنان را دارند که در این مسیر قرارگاه پیشرفت و آبادانی بهعنوان حلقه واسطه درکنار آنان قرار میگیرد تا طرحهای خدمترسانی با سرعت و تاثیرگذاری بیشتری انجام شود.
وی ادامه داد: مردم بومی در این طرح استقبال خوبی از جهادگران بسیجی دارند و برای انجام سریعتر برنامهها در اجرای آن مشارکت میکنند.
بسیج ترویج فرهنگ دینی و ارزشهای انقلابی را دنبال میکند
همچنین معاون فرهنگی و هنری سپاه قم در این میزگرد گفت: بسیج در حوزه فرهنگ و اندیشه حضور جدی دارد و تبیین گفتمان انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب را وظیفه خود میداند.
داود شمس بیان کرد: ترویج سبک زندگی اسلامی، استکبارستیزی، زنده نگهداشتن فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین انجام روشنگری در موضوعات مختلف از دیگر اقدامات بسیج در حوزه فرهنگی است که باهدف خدمترسانی به اقشار مختلف مردم و دور نگهداشتن آنان از ناهنجاریهای اجتماعی انجام میشود.
وی ادامه داد: بسیجیان در عرصههای متنوع فرهنگی و هنری حضوری گسترده دارند و تلاش میکنند با اجرای برنامههای تاثیرگذار، ماموریت های فرهنگی خود را به نحو احسن انجام دهند.
شمس گفت: یکی از برنامههای تاثیرگذار بسیج در حوزه فرهنگی و زنده نگهداشتن ارزشهای انقلاب اسلامی، برگزاری پرشور اردوهای راهیان نور است که هرسال با استقبال بیشتری از طرف مردم انجام میشود.
وی بیان کرد: بسیجیان با انجام برنامههای مختلف فرهنگی همچون برگزاری یادواره همواره تلاش دارند تا راه شهدا در میان مردم زنده بماند و در این مسیر از رسانههای نوین نیز بهره میبرند.
وی ادامه داد: اکنون تمام اقشار بسیج بهصورت مستمر برنامههای فرهنگی و هنری برگزار میکنند و تلاش دارند پیام انقلاب اسلامی را به این شیوه به مخاطبان منتقل کنند.
معاون فرهنگی و هنری سپاه قم گفت: بسیج در طول ۴۰ سال گذشته همواره خادم مردم بوده و از هیچگونه مجاهدت و ایثار برای آسایش و آرامش مردم دریغ نکرده است.
وی بیان کرد: این نهاد انقلابی همچنین برای دور کردن خانوادهها از آسیبهای اجتماعی و کاهش آمار طلاق و اعتیاد همواره تلاش کرده است و رفع این آسیبها از جامعه را وظیفه خود میداند.
وی ادامه داد: به نحوی میتوان گفت ۹۰ درصد ماموریت های بسیج برای خدمت صادقانه به مردم در حوزه فرهنگی و اجتماعی تعریف میشود و این نهاد همه ظرفیتهای خود را برای گسترش ارزشهای اسلامی به کار میگیرد.
ترویج اخلاق در ورزش هدف بسیج است
مسئول سازمان بسیج ورزشکاران قم در این میزگرد گفت: اکنون ورزش به یکی از مهمترین ارکان زندگی فردی و اجتماعی مردم تبدیلشده است و کارکردهای فراوانی درزمینهٔ افزایش نشاط و پیشگیری از بیماریها دارد.
داود هاشمی ماد بیان کرد: با توجه به این جایگاه تأثیرگذار ورزش، بسیج ورزشکاران برای نهادینه کردن ارزشهای انقلابی در این عرصه برنامههای متنوعی را در دستور کار دارد.
وی افزود: بسیج ورزشکاران به دنبال این است که علاوه بر رشد جسمی به رشد اخلاق و معنویت نیز در حوزه ورزش توجه کند.
وی ادامه داد: بسیج به عرصه ورزش ورود کرد تا شرایط لازم برای پرورش ورزشکار تراز انقلاب اسلامی را مهیا کند.
هاشمی ماد گفت: ورزش یکی از عرصههای مهم موردتوجه دشمنان برای تهاجم فرهنگی است و به همین دلیل گسترش ارزشهای اخلاقی و معنویت در آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی بیان کرد: بسیج ورزشکاران با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی به دنبال تقویت ارزشهای انقلاب اسلامی در عرصه ورزش است و در این راستا به نقش تاثیرگذار مربیان بهعنوان الگوی کارآمد ورزشکاران بهطور خاص توجه میشود.
وی ادامه داد: اخبار حوزه ورزش نباید تنها به بیان رقابتهای منفی و اختلافات ورزشکاران خلاصه شود، درحالیکه این عرصه میدان نمایش پهلوانیها و جوانمردیها نیز است.
مسئول بسیج ورزشکاران قم گفت: تقویت و توسعه ارزشهای اخلاقی و دینی درعرصههای ورزشی و مسابقات، مهمترین رویکرد موردتوجه بسیج ورزشکاران است.
وی تاکید کرد: تقویت گزارههای اخلاقی در ورزش با نگاه به آموزههای دینی ازجمله مهمترین عوامل برای تربیت ورزشکاران نمونه و در تراز انقلاب اسلامی میباشد که در همین راستا بسیج ورزشکاران برنامههای گستردهای را در سطح باشگاههای ورزشی تدارک دیدهاست.
وی ادامه داد: درحوزه ورزش، توجه به اخلاق بهترین راهکار برای نهادینه کردن ارزشهای دینی و انقلابی است تا ورزشکاران در کنار فعالیتهای بدنی نسبت به مفاهیم انسانی و اعتقادی نیز اهتمام بیشتری نشان دهند.
مسئول بسیج ورزشکاران قم گفت: با بهرهگیری ازاین راهبرد، بروز بیاخلاقی درعرصههای ورزشی کاهش مییابد و شرایط مناسبی برای نمایش همدلی و وحدت درمیان ورزشکاران فراهم میشود که این موضوع یکی از مهمترین اهداف بسیج ورزشکاران بر اساس آموزههای اسلامی است.
وی با اشاره بهضرورت جلوگیری از ورود ناهنجاریها به حوزه ورزش، بیان کرد: حضور نوجوانان و جوانان در عرصههای ورزشی بسیار قابلتوجه است و به همین دلیل سالمسازی حوزه ورزش از بیاخلاقیها و توسعه مباحث فرهنگی و معنوی در آن، راهکار مؤثری برای کاهش ناهنجاریها در جامعه است.
بسیج در حوزه رسانه ورود جدی دارد
مسئول سازمان بسیج رسانه قم نیز در این میزگرد گفت: بسیجیان در حوزه رسانه که از امور تخصصی و تاثیرگذار است، حضور جدی دارند و تلاش میکنند از ظرفیتهای این حوزه برای ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی به بهترین روش بهره گیرند.
مهدی تاجیک بیان کرد: بسیج در این حوزه به موضوعات مختلفی همچون رسانههای نوین، تولید محتوا و فضای مجازی توجه جدی دارد و برای ساماندهی آن بر اساس ارزشهای دینی تلاش میکند.
وی ادامه داد: بسیج رسانه علاوه بر این به جهتدهی جامعه خبری و آموزشهای رسانهای نیز میپردازد و برای این بخشها نیز بهصورت مستمر برنامه دارد.
وی افزود: مساله سواد رسانهای و آموزشهای مرتبط با آن از دیگر ماموریت های بسیج رسانه است که باهدف مصونسازی افراد در مقابل آسیبهای استفاده ناصحیح از رسانهها انجام میشود.
تاجیک گفت: بسیج رسانه میکوشد تا برای اقشار مختلف که با رسانهها در تماس هستند، بستههای آموزشی متنوعی را طراحی کند تا شرایط لازم برای استفاده صحیح از رسانهها در کشور بیشازپیش مهیا شود.
وی بیان کرد: بیشتر برنامههای بسیج رسانه همچون جشنواره ابوذر توسط خود اصحاب رسانه برنامهریزی و انجام میشود که این مساله موجب انسجام بیشتر فعالان رسانهای با یکدیگر میشود.
وی ادامه داد: بسیج در حوزه رسانه برنامههای گسترده را نیز برای ترویج سبک زندگی اسلامی و عفاف و حجاب در دستور کار دارد.
مسئول سازمان بسیج رسانه قم گفت: علاوه بر این بسیج رسانه برای بازنمایی باشکوه آیینهای مذهبی همچون پیادهروی عظیم اربعین حسینی حضوری فعال دارد و برای انعکاس چنین رویدادهایی تمام توان خود را به کار میگیرد.
وی بیان کرد: بسیج میکوشد تا با استفاده از ظرفیتهای رسانهای، حماسهآفرینیهای مردم در زمان وقوع حوادث را منعکس و اقشار مختلف را برای خدمترسانی بیشتر، دعوت کند.
وی ادامه داد: تبیین بیانیه گام دوم انقلاب نیز ازجمله اهداف موردتوجه بسیج رسانه است و این نهاد تلاش دارد با استفاده از ظرفیتهای رسانهای به معرفی ابعاد مختلف بیانیه گام دوم در سطح جامعه بپردازد.
نظر شما