در این نمایشگاه ۲۵ هزار جلد کتاب در زمینه مذهبی، علم و فرهنگ، کودک و نوجوان، ادبیات و رمان، سرگرمی، روانشناسی و تاریخ به نمایش گذاشته شده است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فریدن در حاشیه بازدید از این نمایشگاه از راهاندازی کتابخانههای مشارکتی و نهادی در روستاهای با جمعیت بیش از ۱۵۰۰ نفر خبر داد و گفت: اتاق فکری با هدف پیشبرد برنامهها و اهداف کتابخانهای در شهرهای داران و دامنه تشکیل میشود.
سیده مریم عبدالهی در گفت و گو با ایرنا، پرداخت بدهی شهرداری به انجمن کتابخانههای عمومی فریدن، راهاندازی کتابخانه نهادی در روستای چهلخانه، جذب کمکهای خیران برای راهاندازی کتابخانه بخش زندهرود و ایجاد کتابخانه در مدرسه نوساز محله آشجرد داران را از جمله اقدامات در راستای ترویج کتابخوانی عنوان کرد.
وی افزود: اجرای فراگیر طرحهایی مانند جام باشگاههای کتابخوانی، قصه گویی کانونها و جشنوارههای کتاب روستاها و عشایر نیازمند مشارکت شهروندان و فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی است.
مسئول اداره کتابخانه های عمومی شهرستان فریدن در حاشیه بازدید از نمایشگاه به ایرنا گفت: شهرستان فریدن دارای ۲ کتابخانه عمومی در شهرهای داران و دامنه و همچنین دارای ۲ کتابخانه مشارکتی است که با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان زندانها برپا شده است.
به گفته وی تعداد اعضای کتابخانه عمومی داران یک هزار و ۷۰۰ نفر، تعداد اعضا کتابخانه دامنه ۳۳۰ نفر، تعداد اعضای کتابخانه های مشارکتی کمیته امداد ۶۰۰ نفر و تعداد اعضای کتابخانه زندان ۴۰۰ نفر است.
جابر باقری افزود: تعداد کتاب موجود در کتابخانه های شهرستان ۴۰ هزار نسخه است که از این تعداد ۲۴ هزار نسخه در شهر داران، ۱۲ هزار نسخه در شهر دامنه، ۶ هزار نسخه در کانون ولایت و سه هزار و ۱۰۰ نسخه در کتابخانه سازمان زندانها موجود است.
وی با بیان این که سرانه فضای مطالعه این شهرستان وضعیت قابل قبولی ندارد، افزود: بر اساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ برای هر ۱۰۰ نفر باید هشت متر مربع فضای مطالعه وجود داشته باشد که این میزان سرانه در کتابخانه عمومی دانشوران داران ۶/۲ و در کتابخانه عمومی دامنه پنج متر مربع است.
مسئول اداره کتابخانه های عمومی شهرستان فریدن افزود: کتابخانه عمومی دانشوران این شهرستان از نظر تعداد اعضا و نیز تعداد امانت کتاب جزو پنج کتابخانه برتر استان و ۱۰ کتابخانه برتر کشوراست.
مسئول انتشارات نهال فریدن در حاشیه بازدید از غرفه کتاب کودک و نوجوان به ایرنا، گفت: تاکنون ۵۰ جلد کتاب با موضوعات مختلف بویژه کودکان از سوی این موسسه منتشر شده است.
وی با بیان اینکه این موسسه فعالیت خود را از سال ۸۸ آغاز کرد، افزود: کودک و نوجوان عنوان بیشتر کتاب های این نشر است.
نائب رییس شورای اسلامی شهر داران به فعالیت های شورا و شهرداری در بخش کتاب و کتاب خوانی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه رویکرد خوبی نسبت به این مسئله در شهرستان حاکم است و تلاش داریم با اجرای برنامه های نوین و متفاوت در تقویت کتابخوانی موثر باشیم.
به گزارش ایرنا، این نمایشگاه با مشارکت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره امور کتابخانه های عمومی و دادگستری فریدن تا ۲۶ آذر امسال هر روز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰ دایر است. محل این رویداد فرهنگی در توقفگاه دادگستری رو به روی آموزشگاه آیت الله کاشانی شهر داران است.
بر اساس آخرین یافته های مرکز آمار ایران، سرانه زمان مطالعه کتاب غیر درسی در این استان ۹ ساعت و ۱۳ دقیقه، سرانه مطالعه الکترونیکی یک ساعت و ۵۱ دقیقه و مطالعه کتاب چاپی هفت ساعت در ماه است. اصفهان در شاخص مطالعه روزنامه با سرانه یک ساعت و ۳۸ دقیقه در ماه، رتبه هفتم را در کشور دارد. سرانه زمان مطالعه روزنامه های الکترونیکی در این استان در هر ماه ۵۶ دقیقه و روزنامههای چاپی ۴۲ در ماه است.
بر اساس تازه ترین اظهارات مسئولان، سرانه مطالعه در استان اصفهان بین ۳ تا ۱۸ دقیقه در روز است.
هماکنون پنج باب کتابخانه عمومی با تعداد افزونبر سه هزار عضو در فریدن وجود دارد و فضای مطالعه این شهرستان ۱.۵ درصد است که به نسبت پیشبینی هشت درصدی تا افق ۱۴۰۴، سرانه پایینی به شمار میآید.
روستای سفتجان فریدن در سال ۹۴ در پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر، عنوان روستای دوستدار کتاب را از آن خود کرد.
روستای غرغن این شهرستان نیز در سال ۹۵ با ارائه سه طرح 'خانواده دوستدار کتاب'، 'ختم کتاب'، 'کتاب در مزرعه' و 'کتاب در کانون' جزو ۱۰ روستای شایسته تقدیر در سومین جشنواره ملی روستای دوستدار کتاب انتخاب شد.
فریدن با ۲ شهر و۲۸ روستا و جمعیت افزون بر ۴۹ هزار نفر در ۱۴۰ کیلومتری غرب استان واقع است.
نظر شما