مهدی مولوی مدیر امور پژوهش موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: نمایشگاه آثار گرافیکی در پاسداشت مقام شامخ دانشمند فقید کشورمان، مریم میرزاخانی که در سال ۲۰۱۸ توسط اتحادیه بین المللی ریاضی (IMU) تهیه شده است در ایران نیز برگزار می شود.
وی افزود: این نمایشگاه ۱۸ اثر گرافیکی است که به یاد مریم میرزاخانی توسط یک گرافیست با نام رافائل مایرلز همچنین سرپرست نمایشگاه تایس جوردائو که خود ریاضیدان است انجام گرفت.
مولوی با اشاره به پیوند هنر و ریاضی گفت: ریاضی زبان پدیده های جهان است و این پدیده ها در بسیاری موارد نمودهای زیبایی شناسانه ای دارد که کشف آنها از نگاه هنرمندان ریاضی دان امکان پذیر می شود و می توانند با دیگران به اشتراک گذارند.
وی این نمایشگاه را آغازی برای پیوند فضاهای بینرشتهای با یکدیگر دانست و گفت: درحال حاضر با مفهومهایی روبرو هستیم که علم، هنر و فناوری را بایکدیگر آمیخته است و ما این امکان را فراهم کردیم تا نمایشگاه های متنوعی را برای آگاهی جامعه از این پیوندهای معاصر برگزار کنیم.
مریم میرزاخانی در دوره نوجوانی تحصیلات خود را در دبیرستان فرزانگان که ویژه دختران با استعداد درخشان است گذراند. استعداد خارق العاده او در ریاضی زمانی آشکار شد که موفق به دریافت مدال طلای مسابقات جهانی ریاضی در هنگ کنگ (۱۹۹۴) و کسب امتیاز کامل مسابقات جهانی ریاضی در کانادا (۱۹۹۵) شد.
در سال ۱۹۹۵ مریم به دانشگاه صنعتی شریف در تهران رفت و در سال ۱۹۹۹ دوره کارشناسی علوم ریاضی را در آن دانشگاه به پایان رساند. در آن دوره او سه مقاله به چاپ رسانید که دو تای آن در زمینه نظریه گراف بود. مریم دوره دکتری را در دانشگاه هاروارد تحت راهنمایی کرتیس مک مولن، برنده مدال فیلدز، در زمینه رویههای هذلولی گذراند. در سال ۲۰۰۴ رساله او، علاوه بر جایزه ام. لئونوردو بی. بلومنتال، بورس تحقیقاتی موسسه کلی در دانشگاه پرینستون را نیز برایش به ارمغان آورد. او به سرعت از استادیاری به استادی ارتقا یافت و در سال ۲۰۰۸ به همراه همسرش جان وندارک، متخصص علوم رایانه، عازم دانشگاه پرینستون شد. دخترش آناهیتا در سال ۲۰۱۱ به دنیا آمد.
مریم غالبا روی تکه های بزرگی از کاغذ که آن ها را روی زمین پهن می کرد، تصویرهایی می کشید تا به وسیله آنها بتواند ریاضیات رویه های خمیده را تجسم کند. مریم یکی از سخنرانان مدعو کنگره بین المللی ریاضیات در سال ۲۰۱۰ بود که در حیدرآباد برگزار شد. او جوایز زیادی برای کارهای ریاضی اش کسب کرد و در سال ۲۰۱۴ در کنگره بین المللی ریاضیات که در سئول برگزار شد، موفق به کسب مدال فیلدز شد.
مراسم افتتاح نمایشگاه به یاد مریم جمعه اول آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۶ تا ۱۷ در خانه فرهنگ دیهیمی برگزار شد و نمایشگاه عکس به مدت ۱۰ روز در این خانه برپاست. این نمایشگاه اول آذر به نشانی تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از پل صدر، پلاک ۱۷۳۶آغاز به کار کرد و تا ۱۰ آذر میزبان علاقه مندان است.
نظر شما