ولی جهانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آمار یادشده تنها شامل آثار ثبت شده در فهرست ملی است و با توجه به مستندات و بررسی های انجام شده، بیش از دو هزار اثر تاریخی با ارزش نیز تاکنون در سطح استان مورد شناسایی و اقدام برای ثبت قرار گرفته است.
وی افزود: از تعداد یکهزار و ۱۲۹ اثر ثبت شده ، ۵۷ اثر مربوط به آثار تاریخی منقول ، ۹۹۸ اثر مربوط به آثار غیرمنقول شامل بناها و محوطه ها ، پل ها ، ۱۹ اثر مربوط به میراث طبیعی و ۵۵ اثر مربوط به میراث ناملموس(میراث معنوی شامل آئین ها ، سنت ها و...) است.
وی یادآورشد: اعتبارات این اداره کل برای خرید و تملک آثار تاریخی به منظور حفظ، نگهداری و احیاء اندک، و اعتبارات در نظر گرفته شده برای تملک آثار بسیار ناچیز است و فقط در مواقع اضطراری با داشتن طرح توجیهی، بودجه لازم تخصیص داده می شود.
جهانی بیان کرد: این اداره کل در راستای حفاظت و احیاء آثار تاریخی استان ، پس از پیگیری های متعدد موفق شد چهار اثر ثبتی شاخص استان را از محل اعتبارات ملی و استانی در فهرست تملک خود قرار دهد.
وی گفت: تنها در شهریور امسال ۱۶ اثر طبیعی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و این در حالیست که پیش از این تنها سه اثر طبیعی استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده بود.
استان گیلان پس از استان های قزوین، کرمانشاه و لرستان با دارا بودن یکهزار و ۱۲۹ اثر ثبتی در فهرست آثار ملی، چهارمین استان در سطح کشور به لحاظ تراکم بالای آثار تاریخی است.
رشت – ایرنا – معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کرد: تعداد آثار ثبت شده از استان در فهرست آثار ملی ،حدود ۵۰ اثر افزایش یافته و به یک هزار و ۱۲۹ اثر رسیده است .
نظر شما