این سلاح اکنون دیگر در خدمت جنگ و جنگآوری نیست و کشیدن شمشیر از غلاف برای حریف، مانند گذشتهها خونریزی و کشت و کشتار را به همراه نخواهد داشت بلکه رقابتی برای برتری است که نهایت آن به سکو و مدالآوری ختم خواهد شد. اگر بگوییم که شمشیر به عنوان سلاح سرد در کمتر از پنج سده از ابزار جنگی به وسیلهای برای رقابت صلح آمیز تبدیل شده، گزافه نیست.
رقابتی که گوشهای از آن امروز (شنبه) در سالن شهید کلاهدوز مجموعه ورزشی شهید شیرودی برگزار شد.
«حمیدرضا شیر» سرمربی تیم سابر جوانان در زمینه سطح رقابتها میگوید: چندین دوره است که ایران این مسابقات را میزبانی میکند اما در دوره کنونی میشود بدون گزاف آن را جام جهانی نامید زیرا تمام فاکتورهای لازم برای این مسابقات در نظر گرفته شده و مسوولان بیشترین تلاش ممکن را برای برگزاری آن به عمل آوردند.
شمار زیادی مهمان، ناظر، نماینده فدراسیون جهانی این رشته و سابریست به همراه مربیان خود در سالن حاضر بودند. «ریگورتو مارخون» ناظر کوبایی مسابقات در تمجید از میزبانی ایران گفت: باید برای طراحی این مسابقه به مسوولان ایرانی تبریک بگویم همه چیز در میزبانی عالی است و قانونمداری بر مسابقات حاکم است؛ این موجب پیشرفت و بالا رفتن سطح کیفی رقابتها خواهد شد.
در سالن ۶ پیست برای مبارزه جوانان طراحی شده است و در کنار هر کدام از این پیستها جوانانی قرار دارد که با شور و هیجان منظر رقابت هستند. شمار زیادی جوان برای تماشای این مسابقات به سالن آمدند، اما نمیشود تعداد آنان را با صندلی های خالی مقایسه کرد. در گوشهای از سالن زنان و دختران ایرانی نظارهگر رقابت هستند. هیجان و شیوه برخورد آنها با برد و باخت برخی از سابریست ها نشان میدهد که آنان از خانواده ورزشکاران هستند.
برخی از آنان مشغول ذکر و دعا هستند و برخی دیگر با فریاد زدن نام شمشیرباز جوان، سعی دارد به آنان روحیه بدهند. شیر مربی تیم در این زمینه میگوید: بدون شک حضور خانوادهها یک نعمت در سالن است و انگیزه جوانان را ۲ چندان میکند اما این شرط کافی برای برد نیست بلکه تلاش سابریست در پیست مبارزه میتواند نتیجه را تعین کند.
در مسابقات انفرادی صبح امروز که در بخش انفرادی برگزار شد «امیرحسین شاکر» با نتیجه ۱۵بر پنج از سد «کورورس» از بلژیک گذشت تا در مرحله یک هشتم نهایی به دیدار «توره» از ایتالیا برود. «شهریار گلزارفرد» نیز با نتیجه ۱۵ بر۱۴ « لیلو» از اسپانیا را برد تا حریف «استانسکو» از رومانی بشود.
سن سابریستها و تجربه آنان شرایط متفاوتی از برد و باخت برای آنان رقم خواهد زد. این شمشیربازها قهرمانان میدان دیده این رشته نیستند که با نتایج به راحتی کنار بیایند بلکه نوجوانان و جوانانی به شمار میروند که با هر برد فریاد از شوق سر میدهند و با باخت به روی صندلی های سرد تماشاگران می روند و ذهن خود را درگیر چگونگی باخت در این رقابت ها خواهند کرد.
به این تیم امید زیادی است. ایران در اسلحه سابر در چند سال اخیر به یکی از قدرتهای دنیا تبدیل شده است و اکنون تیم ملی ایران در جایگاه پنجم جهان قرار دارد. جایگاهی که اگر تا فروردین باقی بماند بدون شک چهار سابریست ایرانی را روانه توکیو ۲۰۲۰ خواهد کرد. مجتبی عابدینی، محمد فتوحی، محمد رهبری و علی پاکدامن چهار عضور تیم ملی شمشیربازی ایران در اسلحه سابر هستند. این تیم اکنون تحت هدایت پیمان فخری هستند.
«پیمان فخری» که از مربیان سرشناس ایران و اکنون نیز سرمربی تیم ملی است در مسابقات جام جهانی جوانان تهران در قامت یک داور بینالمللی حاضر شده است. داوری که بدون شک بر شیوه مبارزه نخبگان جوان ایرانی نیز نظارت دارد. نظارتی که ممکن است تا چند سال دیگر سابریستهای جوانی را به ورزش ایران تحویل دهد.
عنوان چهارم مجتبی عابدینی در المپیک ۲۰۱۶ ریو انگیزه ای شد تا ورزش شمشیربازی ایران در رشته سابر به یکی از رشته های با اهمیت تبدیل شود زیرا سرمایه گذاری بر روی این رشته میتواند یک مدال خوشرنگ المپیکی را برای ایران به ارمغان آورد. اعضای تیم شمشیربازی اسلحه سابر وارد سالن میشوند و مجتبی عابدینی به عنوان شناخته شدهترین سابریست ایران پیشاپیش آنان است.
نظر شما