«لارا سلیگمن» از خبرنگاران این نشریه آمریکایی در مطلبی با عنوان «ژنرال عالیرتبه آمریکایی: ایران به احتمال زیاد دوباره به ما حمله میکند»، به سخنان ژنرال «کنت مککنزی» فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اشاره کرد که گفته، با وجود افزایش حضور ارتش آمریکا در منطقه، تهدید تهران همچنان در حال افزایش است.
مککنزی در سخنانی در منامه پایتخت بحرین گفته، «از ماه مه (اردیبهشت)، پنتاگون ۱۴ هزار سرباز دیگر، ناو هواپیمابر و دهها هزار پوند تجهیزات نظامی به خاورمیانه اعزام کرده است تا به آنچه که تهدیدات نگرانکننده ایران نامیده میشود، پاسخ دهد.
فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده روز جمعه در مصاحبهای با یاآوری حمله ۱۴ سپتامبر (شهریور) به تاسیسات نفتی عربستان، به تکرار ادعاها و اتهامزنیها واهی برخی دولتمردان آمریکا در این زمینه پرداخت و گفت، «فکر میکنم حملات علیه آرامکو عربستان سعودی در ماه سپتامبر، نشان از رفتار غیرمسئولانه این کشور (ایران) دارد. احتمال میدهم، بسیار ممکن است آنها دوباره حمله کنند.»
در ادامه مطلب فارنپالیسی آمده است: مککنزی که در ماه مارس (اسفند) به این سمت انتخاب شد، فرماندهی بیثباتترین تئاتر جهان را در زمانی خاص و پر تلاطم برعهده گرفت. در هشت ماه گذشته، طالبان حملاتش را در افغانستان شدت بخشیده، ترکیه به شمال شرقی سوریه حمله کرده، داعش تهدید به بازگشت دوباره کرده و یمن همچنان صحنه بدترین فاجعه بشری در جهان است؛ «اما ایران یک موضوع مشترک است که از طریق حمله مستقیم به همسایگان... تا افزایش نفوذ در عراق و سوریه، ثبات منطقه را تضعیف میکند.
این رسانه به نقل از مککنزی، توسعه موشکهای دفاعی ایران را تهدیدی برای همسایگان خود دانسته است؛ آن هم در حالی که جمهوری اسلامی بارها تصریح کرده که توسعه و تقویت سیستمهای دفاع موشکی، از اصول اصلی دفاعی کشور است و نه تهاجمی.
این رسانه با توجه به سخنان مککنزی، نوشته: ... مقامهای دفاعی آمریکا ماهها هشدارهایی در مورد تهدید برای نیروهای آمریکایی درباره حملونقل تجاری در خلیجفارس و حمله در سپتامبر(شهریور) به نفت عربستان داده بودند، اما توضیحی در مورد اینکه این تهدیدها دقیقا به چه شکل خواهند بود، ندادند.
فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا همچنین به ابراز نگرانی از دامنه تهدیدهای ایران پرداخته و گفته، احتمال حمله تعداد زیاد هواپیماهای بدون سرنشین و موشک را دور از انتظار نمیداند. البته این رسانه و مککنزی هیچ اشارهای به توانمندی نیروهای یمنی در ساخت پهپاد و موشک نکرده و پاسخ یگان موشکی یمن به حملات گسترده عربستان به غیرنظامیان از جمله حملات به آرامکو را به کشورهای دیگر نسبت میدهند.
واکاوی این رویکرد رسانهای و سخنان مقامهای نظامی آمریکا، تداوم «ایران هراسی» کاخ سفید به سردمداری دونالد ترامپ را نشان میدهد زیرا از این طریق، باجگیری گسترده از حاکمان منطقه خلیجفارس به بهانه تامین هزینه امنیت آنها را شدت بخشیدهاند.
این رسانه آمریکایی بدون اشاره به حملات عربستان سعودی و حامیانش به یمن و فاجعه انسانی ایجاد شده در نتیجه قحطی، کشتار و قتلعام غیرنظامیان بویژه زنان و کودکان این کشور، به نقل از یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده در منطقه نوشت: مقامهای آمریکا به ویژه نگران تهدید تاسیسات آب شیرینکن در خلیجفارس هستند؛ حمله به این تاسیسات به طور بالقوه سبب ایجاد بحران انسانی میشود.
فارینپالیسی در ادامه به تلاش آمریکا برای ایجاد ائتلاف بینالمللی به بهانه امنیت دریایی در خلیجفارس اشاره و تصریح کرد، ایالات متحده نخست تلاش کرد پشتیبانی بینالمللی از این تلاش ایجاد کند، اما در این ائتلاف هیچ نمایندهای از اروپا و آسیا وجود ندارد. کشورهای اروپایی مانند فرانسه اعلام کردند آنها در یک طرح جداگانه امنیت دریایی به رهبری اتحادیه اروپا شرکت خواهند کرد و این اقدام را در راستای فاصله گرفتن از فشارهای آمریکا انجام دادند.
«فارن پالیسی» نشریه خبری سیاسی-اقتصادی است که بنیانگذاران آن «ساموئل هانتینگتون» و «وارن منشل» هستند. این نشریه در سال ۱۹۷۰ بنیان نهاده شد. محتوای اخبار و گزارشهای این نشریه بر امور جهانی، حوادث جاری و سیاست داخلی و بینالمللی متمرکز است. «موشه نعیم» از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ سردبیر آن بود. در سال ۲۰۰۸ شرکت واشنگتن پست متعلق به هلدینگ «گراهام» آن را خریداری کرد و از سال ۲۰۱۰ «سوزان گلاسر» سردبیر آن شد.
2023
نظر شما