۳ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۴۱
کد خبرنگار: 1410
کد خبر: 83567142
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۳۲۴ کیلومتر رودخانه در آذربایجان‌غربی نیازمند لایروبی است

ارومیه- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: در مجموع طول بازه های بحرانی نیازمند لایروبی رودخانه‌های استان ۳۲۳ کیلومتر و ۷۵۰ متر است که با اعتبار در نظر گرفته شده می توان حدود ۷۱ کیلومتر از آن را لایروبی کرد.

کیومرث دانشجو روز یکشنبه در بیست و هفتمین نشست شورای حفاظت از منابع آب آذربایجان غربی افزود: اعتباری که برای لایروبی بیش از ۳۲۳ کیلومتر از بازه های بحرانی رودخانه های استان مورد نیاز است، ۸۲۱ میلیارد ریال برآورد شده و از این میزان تنها ۶۰ میلیارد و ۴۹۰ میلیون ریال اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: ۲۰۲ بازه بحرانی رودخانه ای در استان وجود دارد که باید این بازه ها هرچه زودتر لایروبی شود.

وی ادامه داد: ۷۸۷ کیلومتر رودخانه و نهر از محل اعتبارات ستاد احیا و این شرکت طی پنج سال گذشته در این استان لایروبی شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: از این میزان ۴۰۷ کیلومتر رودخانه و نهر با استفاده از اعتبار ستاد احیای دریاچه ارومیه و ۳۷۹ کیلومتر نیز با استفاده از اعتبار داخلی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی لایروبی شده است.

وی اضافه کرد: از کل لایروبی صورت گرفته در آذربایجان غربی ۲۴۲ کیلومتر رودخانه و ۵۴۴ کیلومتر نهر منتهی به رودخانه های استان بوده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵ کیلومتر رودخانه نیز در دست اجرا برای لایروبی در آذربایجان غربی قرار دارد، بیان کرد: ابتدای امسال در کمتر از ۲۰ روز ۷۰ کیلومتر رودخانه در استان لایروبی شد که این رقم در حال حاضر به ۱۰۲ کیلومتر رسیده است.

دانشجو اظهار داشت: با این میزان لایروبی انقلابی در لایروبی رودخانه ها و انهار استان انجام گرفته که بی نظیر است.

وی با انتقاد از اعتبارات این شرکت در سال ۱۳۹۹ گفت: با این اعتبار در نظرگرفته شده نمی توان کاری از پیش برد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی افزود: اعتبارات این شرکت در سال ۱۳۹۸ حدود ۲۲۰ میلیارد ریال بود که این اعتبار در سال آینده به ۲۱۰ میلیارد ریال کاهش پیدا کرده و از این اعتبار نیز تنها ۱۴۰ میلیارد ریال عاید این شرکت می شود که با این اعتبار امکان مقابله با سیل وجود ندارد.

وی ادامه داد: لایروبی ها برای افزایش ظرفیت آب گذری رودخانه ها انجام می شود و رسوب گذاری بستر رودخانه ها را از بین برده و مانع وقوع سیلاب می شود.

وی اضافه کرد: انباشت رسوبات بستر رودخانه ها در دیواره رودخانه ها ایمنی در برابر سیل را افزایش می دهد و برداشت بی رویه از بستر رودخانه نیز به صلاح نیست.

به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی از استان های موفق در لایروبی رودخانه ها طی سال جاری بوده و با اهتمام ویژه مدیریت ارشد استان و همراهی نهادهای مختلف، لایروبی رودخانه ای موجب شد تا از بروز سیل و خسارت های میلیاردی در آذربایجان غربی کاسته شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha