به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، برای این منظور محققان برچسبی حاوی یک ابزار الکترونیکی و یک حسگر را به بخش زیرین بدن نهنگ و در نزدیکی باله چپ آن متصل کردند که امکان اندازهگیری ضربان قلب آن را فراهم میکرد. این حسگر اطلاعات جالبی را درباره نهنگ در اختیار محققان قرار داد. برای مثال مشخص شد میانگین ضربان قلب این جانور عظیمالجثه بین ۴ تا ۸ ضربان بوده و ممکن است این میزان تا دو ضربان در دقیقه کاهش یابد. در واقع محققان دریافتند هنگام بالا آمدن نهنگ به سطح آب ضربان قلب آن کند میشود و پس از تغذیه و شیرجه رفتن به عمق آب، ضربان قلب آن تا دو برابر افزایش مییابد. نکته جالب توجه این که پس از تنفس، ضربان قلب این جانور تا ۳۷ بار در دقیقه افزایش مییابد.
نتایج این تحقیقات نشان میدهد قلب نهنگ آبی با حداکثر توان در حال کار است و این وضعیت یکی از عوامل محدودکننده رشد این جانور محسوب میشود. به اعتقاد محققان علت این که در تمام تاریخ هیچ جانوری بزرگتر از نهنگ آبی پا به عرصه وجود نگذاشته، همین محدودیت در عملکرد قلب است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciencesمنتشر شده است.
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه استنفورد برای اولین بار در جهان توانستند ضربان قلب نهنگ آبی را اندازهگیری کنند و اطلاعات جالبی را در رابطه با رفتار و نحوه تکامل این جانور با شکوه به دست آورند.
اخبار مرتبط
-
بزرگترین قلب جهان با 180 كیلوگرم
تهران-ایرنا- رسانه های خبری روز دوشنبه تصاویری از بزرگترین قلب جهان را كه مربوط به یك نهنگ…
-
ساخت حسگر زیستی با الهام از اختاپوس
تهران – ایرنا - گروهی از محققان با الهام از بادكشهای اختاپوس، نوعی حسگر زیستی مبتنی بر گرافین…
-
ساخت حسگر جدید برای نظارت بر عملکرد قلب
تهران- ایرنا - گروهی از محققان دانشگاه تگزاس واقع در استین، حسگر جدیدی را توسعه دادند که از…
نظر شما