دولت به توسعه خراسان جنوبی توجه ویژه داشته است

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: دولت علیرغم تمام محدودیت‌هایی که بر اثر تحریم‌های ظالمانه دارد اما توجه ویژه‌ای به توسعه این استان داشته است.

محمدصادق معتمدیان سه‌شنبه شب در نشست توسعه و سرمایه‌گذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در استان خراسان جنوبی که با حضور رییس هیات عامل این سازمان برگزار شد افزود: در این مدت ابر پروژه‌هایی را در استان آغاز کرده‌ایم که با اجرای آنها شاهد توسعه محور شرق خواهیم بود.

او گفت: احداث راه آهن به عنوان یکی از ابر پروژه‌ها با حمایت دولت در خراسان جنوبی آغاز شده است که با عنایت دولت در سه ماه گذشته ۲ مصوبه هیات دولت را برای راه آهن استان داشته‌ایم و اختصاص ۷۰۰ میلیون یورو از منابع فایناس خارجی مصوب شده است.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی بیان کرد: در سه ماه گذشته نیز تشکیل کنسرسیوم بخش خصوصی برای راه آهن را داشته‌ایم که چهار هزار میلیارد تومان کنسرسیوم مالی بخش خصوصی را داریم تا بتوانیم این کریدور ریلی بزرگ را اجرایی کنیم.

وی گفت: روز گذشته نیز شرکت ساخت و توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، خراسان جنوبی را به لیست پنج استان اولویت‌دار کشور در زمینه ریل‌گذاری اضافه کرد.

معتمدیان افزود: در بخش زیرساخت‌های استان خراسان جنوبی اقدامات چندانی انجام نشده که این اقدامات در توسعه شرق کشور تاثیرگذار خواهد بود.

وی یکی از مشکلات خراسان جنوبی به خصوص بخش صنعت استان را کم آبی ذکر کرد و گفت: در این خصوص با تصویب سند سازگاری با کم آبی استان برای اولین بار در کشور و انتقال ۶۰ میلیون مترمکعب آب از دریای عمان در تامین آب موردنیاز برای توسعه استان مشکلی نخواهیم داشت.

استاندار خراسان جنوبی گفت: طی یک سال گذشته جلسات متعددی با مسوولان در وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته‌ایم و بخش اول تفاهم‌نامه ما با ایدرو براساس ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و بحث‌های فنی و مالی انتخاب شده است.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های خراسان جنوبی ناشناخته است اضافه کرد: درخصوص مطالعات مربوط به معادن و شناسایی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری ضعف داریم و در زمینه جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی و دولتی کم‌توفیق بوده‌ایم و نیازمند کمک هستیم.

معتمدیان گفت: انتظار ما این است که تا پایان دولت دوازدهم حداقل در هر شهرستان خراسان جنوبی یک طرح صنعتی داشته‌ باشید چرا که ما استان نوپایی هستیم و باید خلاءهای موجود در شهرستان‌ها را پوشش دهیم.

وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت دولت در راستای محرومیت‌زدایی و اشتغالزایی در خراسان جنوبی استفاده کنیم افزود: اکنون در خراسان جنوبی ۳۰ درصد جمعیت استان زیرپوشش نهادهای حمایتی هستند که این آمار نگران کننده هر سال در حال افزایش است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: نیازمند همراهی در بخش اشتغال، صنعت، معدن و تجارت استان هستیم و براساس مدل مورد تایید ایدرو یکی از بخش‌های خراسان جنوبی را به عنوان معین سرمایه‌گذاری و اشتغال انتخاب کنید.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی استان مرزی و فاصله آن با مرکز زیاد است گفت: لازمه ایجاد رغبت در بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی، سرمایه‌گذاری بخش دولتی است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه عملیات احداث یک هزار هکتار گلخانه را براساس ظرفیت استان آغاز کرده‌ایم در این زمینه هم نیازمند حمایت و سرمایه‌گذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع هستیم.

معتمدیان با بیان اینکه حداقل یک هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ایدرو را در استان خواهیم داشت اضافه کرد: در فاز اول سه طرح با اعتبار ۵۶۰ میلیارد تومان اجرایی می‌شود و امیدواریم سایر طرح‌ها هم به زودی مورد موافقت اولیه قرار گیرد و اجرایی شود.

وی گفت: با اقدامات مختلف زمینه برای جهش توسعه همه جانبه خراسان جنوبی فراهم شده ‎‎است.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی افزود: زیرساخت‌ گاز به شدت در استان در حال انجام است و تا پایان هفته دولت سال آینده صد درصد روستاهای خراسان جنوبی از نعمت گاز برخوردار خواهند شد.

وی با بیان اینکه دولت توجه ویژه‌ای به مناطق کم برخوردار دارد گفت: خراسان جنوبی استان محروم نیست بلکه برخوردار از ظرفیت‌ها، پتانسیل‌ها، ذخایر و نیروی انسانی توانمند است.

معتمدیان عنوان کرد: در ۴۰ سال گذشته در راستای جهت‌گیری نظام اقدامات قابل توجهی در زمینه عمران و زیرساخت‌های این استان انجام شده‌ است اما همچنان شاهد محرومیت مردم از لحاظ مالی هستیم.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی بیست و هشتمین استان صنعتی کشور است گفت: از لحاظ درآمد نیز استان سی و یکم کشور هستیم هرچند در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای توسط دولت به مناطق کم برخوردار شده‌ است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: در سال‌های اخیر منابع مختلفی از ناحیه دولت و مجلس شورای اسلامی در زمینه‌های مختلف به خصوص تسهیلات اشتغال روستایی و تبصره ۱۸ اختصاص یافته و برکات مثبتی در توسعه مناطق داشته و مشخص می‌شود که جهت‌گیری محرومیت‌زدایی جهت‌گیری درستی بوده‌ است.

وی با بیان اینکه در استان تلاش کردیم عقب‌افتادگی خودمان را در بخش زیرساختی و دیگر بخش‌ها اولویت‌بندی کنیم گفت: تلاش ما این است که از ظرفیت دولت و نهادهای مختلف در زمینه تکمیل زیرساخت‌های خراسان جنوبی استفاده کنیم تا زمینه توسعه، سرمایه گذاری و اشتغال استان فراهم شود.

معتمدیان گفت: در حوزه محرومیت‌زدایی مدل جدیدی را برای اولین بار در کشور ارایه دادیم و ۱۵ مهرماه امسال با حضور معاون اول رئیس جمهوری در خراسان جنوبی چهار تفاهم‌نامه را با چهار دستگاه حاکمیتی برای محرومیت‌زدایی، توسعه عمرانی و اشتغال چهار شهرستان مرزی استان امضا کردیم.

وی اضافه کرد: رئیس بنیاد مستضعفان به زودی به استان سفر می‌کند و کمک‌های خوبی در راستای توسعه استان خواهد داشت.

استان خراسان جنوبی با ۵۶۰ واحد صنعتی رتبه بیست و هشتم صنعت کشور را دارد و با ۶۶۰ پروانه معدنی چهارمین استان معدنی است.

مطالعات ژئوفیزیک هوایی در بیش از ۸۰ هزار کیلومتر از وسعت خراسان جنوبی در سال‌های اخیر انجام شده‌ و قرار است سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز در این استان مرزی سرمایه‌گذاری کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha