به گزارش سهشنبه شب خبرگزاری آناتولی، کالین در کنفرانسی در برلین، پایتخت آلمان گفت: ما همچنان در حال کار روی جزئیات فنی هستیم. سیستمهای اس-۴۰۰ در سامانههای دفاع هوایی و امنیتی ناتو ادغام نخواهد شد.
وی افزود: اس-۴۰۰ یک سامانه مستقل خواهد بود و بدین ترتیب نگرانیها در خصوص این سامانه رفع میشود.
آمریکا از خرید سامانه اس-۴۰۰ روسی توسط ترکیه خشمگین شده و در واکنش به آن، مشارکت آنکارا در تولید جنگندههای رادارگریز اف-۳۵ را تعلیق کرده است.
«خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه در همین ارتباط گفته که پیش از اس-۴۰۰، خواهان خرید پاتریوت بودیم اما این عملی نشد. به خاطر همین نیز اس-۴۰۰ خریدیم. در صورتی که امکان خرید جنگندههای اف-۳۵ نیز وجود نداشته باشد به هر شکل ممکن، طبیعتاً مجبور به بررسی گزینههای دیگر خواهیم شد؛ چرا که این (جنگندههای مدرن) برای دفاع و امنیتی کشورمان ضروری است.
آمریکا و متحدان غربیاش در ناتو میگویند که اس-۴۰۰ با سامانههای دفاعی ناتو که ترکیه نیز عضوی از آن به شمار می رود، ناسازگار است. آمریکا هرچند ترکیه را بوضع تهدید به تحریم کرده اما تاکنون تحریمی در این رابطه اعمال نکرده است.
شرکت دولتی «روسوبورون اکسپورت» روسیه روز سهشنبه اعلام کرد که امیدوار است در نیمه نخست سال آینده میلادی، قراردادهای دیگری برای فروش بیشتر اس-۴۰۰ با ترکیه امضا کند.
«رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه سهشنبه گفت که آنکارا و آمریکا تا ماه آوریل، مذاکرات در مورد اختلاف بر سر خرید اس-۴۰۰ روسی را ادامه خواهند داد.
وی، حین برگشت از سفر به قطر به خبرنگاران گفت: وزرای دفاع و خارجه این مذاکرات را انجام خواهند داد؛ باید دید که این تلاشها به کجا میرسد.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا سهشنبه در کنفرانسی خبری اظهار کرد که خرید اس-۴۰۰، اقدامی «نگرانکننده» است و مذاکرات برای حل این اختلاف ادامه دارد.
گزارشها حاکی است که جنگندههای اف-۱۶ ترکیه روز دوشنبه برای آزمایش اس-۴۰۰ بر فراز آنکارا به پرواز در آمدند.
پمپئو در واکنش به این خبر گفت: این اقدامی نگران کننده است. ما همچنان در حال گفت وگو هستیم و تلاش میکنیم تا به راه حلی برسیم.
اردوغان بتازگی در کاخ سفید با «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا دیدار کرد اما هنوز مشخص نیست که آیا دو طرف در روند عبور از این بنبست پیشرفتی حاصل کردند یا نه.
مجموعههای پدافند موشکی اس-۴۰۰ یا تریومف (در طبقه بندی ناتو اس. ای ۲۱) پیشرفتهترین تسلیحات پدافند موشکی روسیه است که هواپیماها را تا برد ۴۰۰ کیلومتری هدف قرار میدهد و موشکهای تاکتیکی تا شعاع ۶۰ کیلومتری دارد.
رییس جمهوری ترکیه بتازگی در مصاحبه با خبرگزاری رویترز درباره سامانه پدافند هوایی اس-۴۰۰ اظهار کرد: این اقدام برای صلح منطقه ضروری بود. این سامانه، تهاجمی نبوده و دفاعی است و ما نیز به چنین پدافندی نیاز داشتیم.
وی تأکید کرد که از سیستم روسی اس-۴۰۰ چشمپوشی نمیکند اما میخواهد سیستم دفاعی «پاتریوت» آمریکا را نیز خریداری کند.
بر اساس اطلاعات رسانههای روسی، ترکیه همچنین با روسیه برای خرید جنگنده های سوخو-۵۷ که نسل پنجم جنگندههای روسی است، مذاکره میکند.
تهران- ایرنا- «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که سامانه اس-۴۰۰ خریداری شده از روسیه با سیستمهای دفاع هوایی و امنیتی ناتو در این کشور ادغام نمیشود.
اخبار مرتبط
-
روسیه بدنبال فروش اس۴٠٠های بیشتر به ترکیه است
مسکو – ایرنا – مدیرکل شرکت تسلیحاتی روس آبارون اکسپورت روسیه از برنامه امضای قرارداد جدید با…
-
سناتور آمریکایی: اردوغان هشدار ترامپ برای اس ۴۰۰ را نادیده میگیرد
تهران- ایرنا- "کریس ون هولن" سناتور آمریکایی روز سهشنبه گفت: رییس جمهوری ترکیه با آزمایش موشکهای…
نظر شما