استاد دانشگاه:‌ مطالبات مردمی از طریق اتحادیه‌های صنفی پیگیری شود

تهران - ایرنا - یک استاد علوم اجتماعی دانشگاه علامه‌ طباطبایی معتقد است، مطالبات و اعتراض‌های مردمی در جامعه باید از طریق تشکل‌ها و اتحادیه‌های صنفی پیگیری شود.

حمیده عادلیان راسی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص موثرترین روش اعتراض در یک جامعه اظهار داشت: بیان نقطه نظرات و اعتراض ها درمورد هر رویداد باید از طریق انجمن‌های صنفی فعال در سطح کشور پیگیری شود.

وی تصریح کرد: پیگیری مطالبات از طریق تشکل ها و اتحادیه های صنفی به صورت مدون و سازمان یافته، مانع از انحراف اعتراض مسالمت آمیز مردم به خشونت و درگیری خواهد شد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: امروزه در بسیاری از جوامع توسعه یافته (از منظر رفاه اجتماعی) نیز خواست ها و مطالبات مردم در حوزه های مختلف از جمله سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از طریق این انجمن ها پیگیری و بررسی می شود.

به گفته وی، اکنون این اتحادیه ها و تشکل ها در جامعه ایران به منظور بیان نقطه نظرات و پیگیری مطالبات از قدرت کافی برخوردار نیستند و باید تقویت شوند.

عادلیان راسی همچنین در خصوص تعبیه و تجهیز برخی مکان ها به منظور بیان نقطه نظرات و اعتراض‌ها خاطرنشان کرد: تعیین این مناطق جهت بیان اعتراضات به طور حتم منجر به تدوین سیاست های مشترک بین دولت و ملت می شود.

حوادث رخ داده پس از اصلاح قیمت سوخت نظر بسیاری از مسئولان و کارشناسان را نسبت به ایجاد فرصت برای برگزاری اعتراضات مسالمت آمیز با هدف ممانعت از شکل گیری آشوب و بی نظمی در جامعه به خود جلب کرده است.

لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری نیز در این باره گفته بود؛ هر یک از قوای سه‌گانه باید تلاش کنند شرایط انجام اعتراض‌ها در یک چارچوب مدنی فراهم شود و مدل این اعتراض مدنی را متخصصان علوم اجتماعی و حقوق طراحی کنند.

به گفته وی، شایسته است مردم اعتراض‌ها را در قالب‌ مدنی انجام دهند که مبادا با آسیب‌های ناشی از برخی خشونت‌ها، خانواده‌ها دچار تالم و فشارهای روحی شوند.

پیش از این نیز هیات وزیران یک مصوبه در خصوص تعیین برخی نقاط به منظور برگزاری تجمعات در تهران و دیگر شهرها ارائه کرد اما هیات عمومی دیوان عدالت اداری این مصوبه را ابطال و این اقدام با اعتراض معاونت حقوقی ریاست جمهوری همراه شد.

1834

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha