به گزارش عصر چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی شهرداری تهران، پیروز حناچی شهردار تهران در اولین همایش ملی بهرهوری در مدیریت شهری که در مرکز همایشهای بینالمللی رایزن در خیابان کاشانک برگزار شد اظهار داشت: مدیریت شهری نقش مستقیمی در اتلاف انرژی دارند.
وی با بیان اینکه بهرهوری یک موضوع کشوری است و در تمام حوزهها به این نگاه نیازمندیم، گفت: عادت داریم که همیشه به عقبه تاریخیمان ببالیم، که حق هم داریم، اما مدتهاست که دیگر هیچ تناسبی بین زندگی امروز و آن عقبه تاریخی وجود ندارد.
حناچی افزود: اگر به منطقه بیستون بروید، کتیبهای میبینید در ١۵٠ خط و به ٣ زبان که حدود ۵٠٠ سال پیش از میلاد مسیح (ع) توسط داریوش به رشته تحریر درآمد؛ داریوش در این کتیبه دعا کرده که خداوند این سرزمین را از خشکسالی و دروغ نجات دهد، خشکسالی سالیان سال است که سرزمین ما را درگیر کرده؛ عارضه بیآبی از قدیم در این سرزمین نمود داشته و در چنین وضعیتی شیوه مدیریت از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و به همین دلیل است که باید در مورد قناتها بهدرستی مطالعه کنیم.
شهردار تهران گفت: در ایران قنات زارچ داریم با طول ١٠٠ کیلومتر که از زیر شهر یزد عبور میکند و از عجایب سرزمینی است. این قنات تا قبل از ثبت جهانی یزد وضعیت بسیار بدی داشت و محل انباشت فاضلاب و گنداب بود. واقعیت این است که ما با تاریخ و آموزههای تاریخیمان برخورد بدی داشتهایم.
حناچی گفت: در ١۵ ژوئن ٢٠١۵ این مجموعه شبکه در جهان به عنوان بخشی از میراث تمدن جهانی ثبت شد، قنات دیگری در گناباد داریم با قدمت ٢ تا ٣ هزار سال و در کشور ما ٣۶ هزار و ۶٠٠ رشته قنات وجود دارد که ٢١ هزار و ۷۸۰ کیلومتر طول دارند.
وی ادامه داد: وقتی در شورایعالی شهرسازی بودیم به گناباد رفتیم تا احداث یک کارخانه ذوبآهن را در آنجا بررسی کنیم، میخواستیم بهخاطر تشنگی صنعت ذوبآهن به آب، جواب منفی بدهیم که متوجه شدیم غیر از آن مورد ۶ مجوز دیگر از قبل داده شده بود و حقیقت این است که تقریبا با تمام منابعمان همینطور برخورد میکنیم و با این اوصاف طبیعی است که با واکنشهای طبیعی سختی مثل سیل مواجه شویم.
حناچی اظهار داشت: اگر بپرسیم چقدر در زمینه بهرهوری تلاش میکنیم، باید پاسخ دهیم که شعار زیاد میدهیم اما باید صادقانه از خود بپرسیم که چقدر در نظام مدیریتیمان دغدغه این مهم را داریم.
به گفته وی، در حال حاضر ٢ لایحه در مجلس مطرح است؛ نقطه هدف اولین لایحه به طور مستقیم نظام مدیریت شهری نیست اما در آن سهیم است چرا که در تمام دنیا بخشی از مالیاتهای محلی سهم مدیریت شهری است، اما دومین لایحه مشخصا با هدف حل مشکل مدیریت شهرها تدوین شده است.
حناچی در بخش دیگری از سخنانش افزود: مزیت مهم کشور ما وجود جمعیت جوان و تحصیل کرده است و سیاست دولت مبنی بر حمایت از فعالیتهای دانشبنیان امیدوارکننده است و همه باید این مسیر را تعقیب کنیم.
وی موضوع نیروی انسانی را نیز واجد اهمیت خواند و ادامه داد: همه شهرداریها با موضوع نیروی انسانی دستبهگریبان اند. به یاد دارم که اواسط دهه ٨٠ شهرداری اهواز ٨ هزار نیرو داشت اما الان ١٨ هزار نیرو دارد؛ تهران در همان دوره حدود ٢۴ هزار نیرو داشت اما آمار رسمی، الان از وجود ۶۵ هزار نیروی انسانی در شهرداری تهران حکایت میکند. حالا اگر پرسیده شود که آیا خدمات ویژهتری نسبت به آن دوران ارایه میشود، بدون شک پاسخ منفی است.
شهردار پایتخت تاکید کرد: اگر یک سوزن به دولت میزنیم، باید یک جوالدوز هم به خودمان بزنیم و شهرهایمان را بهینه مدیریت کنیم.
پلاسکو پروانه ساخت ندارد
حناچی در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران در خصوص توقف ساخت پلاسکو گفت: پلاسکو اگر تا امروز هم توانسته به ساخت خود ادامه بدهد با همکاری شهرداری تهران بوده منتهی باید هر ساختمانی که میخواهد ساخته شود پروانه ساخت بگیرد. تا اگر حادثهای شبیه به پلاسکو اتفاق افتاد سازمان مسئولیت آن را بپذیرد.
وی ادامه داد: بحثهای شهرسازی مربوط به ساخت پلاسکو حل شده است اگر هم این مسائل هزینهای داشته باشد براساس توافقات میان شهرداری و بنیاد مستضعفان قابل حل است.
حناچی در خصوص اظهار نظر مسئولان بنیاد مستضعفان در خصوص ساخت و ساز قانونی پلاسکو و جلوگیری شهرداری از ادامه آن، گفت: مسئولان بنیاد به یک مصوبه استانداری تهران اشاره میکنند و علیرغم احترامی که برای آن دارم اما باید بگویم چنین مصوبهای نمیتواند فراتر از قانون عمل کند. قانون شهرداری ها را موظف کرده در مقابل صدور پروانه ساخت عوارض دریافت کنند حال این که این عوارض چگونه محاسبه شود بحثی است که در چارچوب قانون عمل میشود و در حسابهای فیمابین شهرداری و بنیاد قابل تهاتر است.
شهردار تهران همچنین درباره بازپس گیری گود برج میلاد از نیروی انتظامی نیز گفت: توافقی صورت گرفت تا این برج پس گرفته شود و بنای شهرداری این است که بعد از پس گیری این گود آن را مقاوم سازی کنیم تا خطری مردم تهران را تهدید نکند.
وی بااشاره به اهمیت مقوله بهرهوری گفت:موضوع بهره وری قطعا موضوعی است که در همه عرصههای مدیریتی کشور جای خود را باز کرده و نیازمند توجه جدی به آن هستیم. به خصوص در اداره امور شهرها که با هزینه مردم اداره میشود.
وی افزود: استفاده بهتر از بودجهای که در اختیار ما قرار میگیرد اهمیت بسیار زیادی دارد. لذا در این جلسه در خصوص تجربیات جهانی و اقداماتی که در سطح دنیا در حال انجام است صبحت کردیم.
وی تاکید کرد: ما به عنوان شهرداری تهران به برخی از کارهایی که در گذشته در کشورمان انجام شده اشاره کردیم و از تجربیات عقبه تاریخی خود در خصوص حفر قناتها و استفاده بهینه از آب با توجه به این که یک کشور خشک هستیم سخن گفتیم.
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به این که امروز در خارج از کشور به جای جمع آوری روزانه زباله هفته یک بار زبالهها جمع میشود اظهار کرد: بیشتر به موضوع کاهش تولید زباله پرداخته بودیم.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص توجه به بحث نیروی انسانی و استقرار نظام رتبه بندی و نگرانیهای که در خصوص تشکیل نظام چاکر صفتی وجود دارد گفت: ما هنوز در این خصوص کار گستردهای انجام ندادیم و ترجیح ما این است که اگر چنین کاری انجام شود از طریق یک فراخوان عمومی باشد ممکن است جاهایی مجبور شده باشیم و اتفاقاتی در این زمینه رخ داده باشد اما به طور گسترده این طور که عنوان شد عمل نکردیم.
وی تاکید کرد: البته معضل نیروی انسانی فقط مربوط به شهرداری تهران نیست و همه شهرداریهای کشور میزان نیروی انسانی زیادتر از ضرورت دارند. همین زیاد بودن نیروی انسانی باعث شده که بخش عمده از درآمد صرف پرداخت حقوق و دستمزد شود.
وی در خصوص موضوع آلودگی هوای تهران گفت: همانطور که شاهد هستیم وضعیت آلودگی هوا در مرحله هشدار قرار دارد.
وی درباره تعدیل نیرو درمجموعه شهرداری تهران نیز اظهار کرد: به طور قطع با شرایط اقتصادی امروز به روشی خاص باید به این موضوع عمل کنیم البته در مورد روشهای خاص هنوز به جمع بندی نرسیدهایم.
نظر شما